panouri radiante

Instalatii termice, centrale termice, incalzirea in pardoseala, instalatii sanitare, instalatii de climatizare, aer conditionat, ventilatie, etc.

panouri radiante

Mesajde EMILUTA » Vin Feb 10, 2012 9:36 am

M-ar interesa o parere pertinenta legata de panouri radiante pentru incalzirea locuintei . Casa are o amprenta de 110 m la sol si o inaltime de 5 m. ,daca a folosit cineva acest sistem si ce rezultate a dat, daca se merita sa-l folosesti. Inca nu ne-am decis ce solutie de incalzire sa folosim la o casa noua.
EMILUTA
 
Mesaje: 53
Membru din: Vin Mai 20, 2011 9:41 am

Re: panouri radiante

Mesajde petre67 » Vin Feb 10, 2012 10:14 am

EMILUTA scrie:M-ar interesa o parere pertinenta legata de panouri radiante pentru incalzirea locuintei. Casa are o amprenta de 110 m la sol si o inaltime de 5 m. ,daca a folosit cineva acest sistem si ce rezultate a dat, daca se merita sa-l folosesti. Inca nu ne-am decis ce solutie de incalzire sa folosim la o casa noua.


Cand spui inaltime de 5 m te referi la doua nivele a cate 2,5 m fiecare?

Ca, daca e vorba de un singur nivel inalt de 5 m (desi nu vad de ce ar construi cineva asa ceva), singura solutie cat de cat eficienta este o incalzire in pardoseala, care ar mentine caldura la nivelul pardoselii, si nu ar trimite-o in tavan, la 5 m.

Presupun totusi ca este vorba de o inaltime de 2,5 m, asa ca eu iti sugerez sa mergi pe varianta unei centrale pe peleti, mai ales daca reusesti sa accesezi programul Casa Verde. Eu as evita sa fiu dependent 100% cu incalzirea casei de curentul electric. Trecand peste situatia actuala cand zeci/sute de localitati stau de zile intregi fara energie electrica in plin ger, ma gandesc in primul rand la pret, energia electrica este un monopol, si se mai vorbeste si de cresteri serioase ale pretului in anii urmatori, convenite deja cu FMI. Lucru valabil si la gaze, dealtfel ...
petre67
 
Mesaje: 211
Membru din: Vin Aug 06, 2010 10:48 pm

Re: panouri radiante

Mesajde EMILUTA » Vin Feb 10, 2012 1:17 pm

Da, este vorba de 2 niveluri parter si etaj. Pentru noi ar fi o problema procurarea peletilor, este mai peste mana sa mergem la marile magazine din Bucuresti pentru a cumpara cativa saci, intrucat nu am avea un mijloc de transport; din acest motiv nu ne-am indreptat atentia catre acest mod de incalzire, bine inca prospectam piata sa vedem despre ce este vorba: costuri pe fiecare in parte, investitia si consumurile ulterioare (este o hotarare care trebuie luata pe termen lung). Am accesat programul Casa verde si avem dosarul aprobat pentru panouri solare, asteptam sa se indrepte timpul pentru a executa lucrarea.
EMILUTA
 
Mesaje: 53
Membru din: Vin Mai 20, 2011 9:41 am

Re: panouri radiante

Mesajde marcelb » Vin Feb 10, 2012 1:42 pm

EMILUTA scrie:... Pentru noi ar fi o problema procurarea peletilor, este mai peste mana sa mergem la marile magazine din Bucuresti pentru a cumpara cativa saci, intrucat nu am avea un mijloc de transport; din acest motiv nu ne-am indreptat atentia catre acest mod de incalzire, bine inca prospectam piata sa vedem despre ce este vorba: costuri pe fiecare in parte, investitia si consumurile ulterioare (este o hotarare care trebuie luata pe termen lung). Am accesat programul Casa verde si avem dosarul aprobat pentru panouri solare, asteptam sa se indrepte timpul pentru a executa lucrarea.


Bine este sa nu cumparati peletii din marile magazine, acolo pretul este chiar si dublu fata de cel real. In mod normal peletii ii cumperi o data pentru intregul sezon, in cazul vostru in jur de 5 tone, depinde cum e izolata casa si cat de cald va place. Gasiti un furnizor si va intelegeti sa va livreze peletii acasa.

Sa tii cont ca anul acesta poti depune din nou dosar la Casa Verde, desigur, daca va continua programul, nu esti restrictionat de faptul ca ai mai primit finantare intr-un alt an.

Analizati si varianta unei pompe de caldura, si acestea sunt acceptate la Casa Verde.

Eu panourule radiante le vad eventual ca o suplimentare, pui unul eventual intr-o camera unde constati ca sistemul centralizat nu face fata, nu ca si solutie unica de incalzire a casei.
Ultima oară modificat de marcelb pe Vin Feb 10, 2012 2:10 pm, modificat 1 dată în total.
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: panouri radiante

Mesajde roger-ius » Vin Feb 10, 2012 2:06 pm

Si eu sunt de parere ca daca ai o sursa de incalzire bazata pe energia electrica poti sa iesi destul de scump. Merita oricum luata in calcul izolarea cat mai buna a casei. Eu am mers pe calea asta (printre altele polistiren de 20 cm grosime) si pot sa spun ca la temperaturile astea, cu -20 grade pe tipul nopti si aproximativ -10 grade in timpul zilei, eu am in casa peste 5-7 grade. Evident nu e casa locuita, vreau doar sa spun ca izoland eficient, in perioada asta am o diferenta de aprox. 15-20 de grade intre temperatura din interiorul casei si cea de afara.
Cred ca o cale buna de urmat e aceeea de a izola cat mai bine, pentru a diminua consumul. In acest caz ai putea lua in calcul si o sursa de caldura bazata pe energia electrica. Altfel cheltuiala cu incalzirea va fi mare!
Avatar utilizator
roger-ius
 
Mesaje: 212
Membru din: Lun Dec 20, 2010 6:59 pm

Re: panouri radiante

Mesajde Pop Aurica » Joi Feb 23, 2012 11:27 am

Am inteles ca in ultimul timp pretul peletilor a crescut destul de mult. Daca este asa, ar fi mai rentabila o centrala pe lemne.
Nu stiu poate este cineva mai documentat.
Pop Aurica
 
Mesaje: 70
Membru din: Joi Oct 28, 2010 11:00 pm

Re: panouri radiante

Mesajde roger-ius » Joi Feb 23, 2012 11:37 am

Pop Aurica scrie:Am inteles ca in ultimul timp pretul peletilor a crescut destul de mult. Daca este asa, ar fi mai rentabila o centrala pe lemne.
Nu stiu poate este cineva mai documentat.


Da, daca te incalzesti cu lemne iesi mai ieftin. Din pacate la noi e mai ieftin copacul taiat din padure (de multe ori ilegal) si nu materialele ptr. incalzire care se fac din deseuri (de ex. peletii din rumegus). Cu peletii insa ai o mai mare comoditate, centrala se alimenteaza mult mai rar, si elimini partea de depozitare a lemnelor in curte, de taiere a lor etc. Peletii la saci ii manevrezi mai usor, e o solutie mai "curata".
Probabil insa tot pretul e argumentul hotarator in luarea deciziei ...
La mine a fost mai simplu ... prin programul Casa Verde am primit subventie doar pt. centrala pe peleti. Deci mi-au usurat alegerea :)
Avatar utilizator
roger-ius
 
Mesaje: 212
Membru din: Lun Dec 20, 2010 6:59 pm

Re: panouri radiante

Mesajde marcelb » Joi Feb 23, 2012 12:12 pm

Pop Aurica scrie:Am inteles ca in ultimul timp pretul peletilor a crescut destul de mult. Daca este asa, ar fi mai rentabila o centrala pe lemne.
Nu stiu poate este cineva mai documentat.


Intradevar, pretul peletilor a crescut, cel putin asa am cumparat eu in ultimii doi ani, de la 135 euro + TVA la 150 euro + TVA, pentru o tona. Vorbesc de peleti de calitate buna, caci am avut oferte si la 115 euro/tona, insa prefer mai scumpi dar de calitate.
Dar pretul a crescut si la gaze, energie electrica, probabil si la lemne. Iar la un consum de 4 tone de peleti pentru o locuinta de 120 mp + apa calda menajera pentru 4 persoane, eu sunt multumit de costuri.
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: panouri radiante

Mesajde rotaru lidia » Mar Mar 06, 2012 12:01 am

Patru tone de peleti pe sezon? Daca, da, e super. Ca daca mergi pe varianta gaze sau electricitate e cu mult mai scump.
rotaru lidia
 
Mesaje: 9
Membru din: Mie Feb 29, 2012 6:55 pm

Re: panouri radiante

Mesajde EMILUTA » Mar Mar 06, 2012 9:25 am

Intrebare pentru marcelb: Peletii de unde i-ai cumparat, din ce sunt produsi? Ai putea sa-mi dai mai multe amanunte despre centrala pe peleti? Eu am discutat cu reprezentantul firmei care-mi instaleaza panourile solare, (fiind tentata de o centrala pe peleti in urma discutiei din acest forum) dar n-am inteles mai nimic, spunea ceva despre un boiler de expansiune... sincer nici nu stiu ce sa intreb.
EMILUTA
 
Mesaje: 53
Membru din: Vin Mai 20, 2011 9:41 am

Următorul

Înapoi la Instalatii termice, instalatii sanitare, instalatii de climatizare si ventilatie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron