Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Instalatii termice, centrale termice, incalzirea in pardoseala, instalatii sanitare, instalatii de climatizare, aer conditionat, ventilatie, etc.

Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Mesajde hera » Lun Iun 01, 2015 6:27 pm

Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Avantajele incalzirii prin pardoseala

Caldura este uniform repartizata, pe intreaga suprafata a pardoselii, determinand un confort termic ridicat si, mai ales, constant. Lucrul acesta este important pentru oricine dar, mai ales, pentru familiile cu copii mici. Acestia umbla mult pe burta sau genunchi, iar multe dintre pardoselile clasice (gresia, dar si parchetul) raman reci, prin natura lor, chiar si in camere bine incalzire.
Caldura circula de jos in sus, incalzind intai picioarele, care sunt cele mai termo-sensibile extremitati ale corpului uman.
Se fac serioase economii banesti. Astfel, pentru ca aerul din incapere sa ajunga la 20-23C, podeaua trebuie incalzita la cel mult 25C, ceea ce este mai mult decat suficient, caci senzatia de rece sau cald vine in primul rand de la extremitati.
Aspectul estetic al incaperii se imbunatateste considerabil. Se renunta la tevi (majoritatea vizibile), calorifere si robineti. Disparitia caloriferului nu are doar un efect estetic, ci si unul foarte pragmatic: creste spatiul util. Un perete, inainte blocat de calorifer, devine liber pentru alte utilizari.

Dezavantajele incalzirii prin pardoseala
Incalzirea prin pardoseala necesita o foarte buna izolare a cladirii. Podeaua, dar si peretii trebuie sa aiba pierderi minime de caldura. Prin urmare, acest sistem functioneaza foarte bine mai ales in cazul cladirilor noi, bine termoizolate.
Cand se face proiectul incalzirii prin pardoseala, se stabileste inclusiv finisajul podelei. Daca se stabileste ca va fi gresie sau parchet, acest lucru va ramane batut in cuie cat timp va exista acel sistem de incalzire. Inlocuirea finisajului se poate face doar impreuna cu inlocuirea sistemului de incalzire. In plus, daca pe o pardoseala din gresie se pune mocheta, emisia de caldura s-ar putea reduce la jumatate.
hera
 
Mesaje: 108
Membru din: Mie Ian 25, 2012 9:45 pm

Re: Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Mesajde ivpinstal » Dum Iun 07, 2015 8:13 pm

hera scrie:..Se renunta la tevi (majoritatea vizibile), calorifere si robineti. Disparitia caloriferului nu are doar un efect estetic, ci si unul foarte pragmatic: creste spatiul util..
dispare intr-adevar caloriferul-insa si acesta avea utilitatea lui. In general, radiatoarele se amplaseaza sub ferestre -nu stiu cat spatiu util castigi.. (ca nu pui biblioteca sau patul sub fereastra.). Iar aceasta amplasare sub ferestre are ca principal scop combaterea radiatiei reci si a infiltratilor de aer rece. Odata cu disparitia radiatorului ramanem cu aceste inconveniente..
Tevile la incalzirea in pardoseala NU dispar, ele sunt doar ingropate. Insa si la instalatiile cu radiatoare se pot monta tevile ingropat (prin Vest numai asa gasesti.).
Iar robinetii nu dispar, doar se muta -la incalzirea in pardoseala apare ditamai dulapul ce inglobeaza in el distribuitor/colector + o groaza de armaturi.. Iar spatiul ocupat de aceasta cutie devine spatiu inutilizabil.
Se poate continua cu comentariile si fata de restul "argumentatiei"..
Avatar utilizator
ivpinstal
 
Mesaje: 51
Membru din: Lun Feb 14, 2011 11:08 am
Localitate: Bucuresti

Re: Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Mesajde gelus » Joi Feb 22, 2018 10:59 am

Niciodata nu se pune in balanta,confortul,costul pe termen lung,estetivcul si multe altele.Recomand catre diferite persoane solutii ,dar gradul de intelegere si de copiere este enorm.Cultura si educatia romaneasca sa prabusit in totalitate.Simtul proprietati,mult,mare,prost si dezgustator si oribil in loc de ceva placut estetic,util,economic si confortabil.Sa ajuns in situatia in care Doreii cunosc mai bine decit un proiectant arhitect,constructor sau cercetator in domeniul materioalelor,zi de zi ma lovesc de specimene ultracunascatoare in constructii.
gelus
 
Mesaje: 2
Membru din: Joi Feb 17, 2011 9:12 am


Înapoi la Instalatii termice, instalatii sanitare, instalatii de climatizare si ventilatie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori

cron