Incalzire electrica. Dar care dintre ele?

Instalatii termice, centrale termice, incalzirea in pardoseala, instalatii sanitare, instalatii de climatizare, aer conditionat, ventilatie, etc.

Incălzire electrică. Dar care dintre ele?

Mesajde darvaslaci » Mie Feb 16, 2011 10:50 am

Centrală electrică?
Încălzire în pardoseală?
Panouri de încălzire?
Care sunt diferentele si ce tipuri pe diferitele segmente?
darvaslaci
 
Mesaje: 6
Membru din: Mie Feb 16, 2011 10:13 am
Localitate: Sancraieni

Re: Incălzire electrică. Dar care dintre ele?

Mesajde petre67 » Vin Feb 18, 2011 3:04 pm

Din cate stiu eu incalzirea electrica este cea mai scumpa. Cu siguranta este insa si cea mai comoda si ecologica.

Cand spun cea mai scumpa ma refer, in primul rand, la centrala electrica si incalzirea clasica, cu calorifere.
Probabil ca o centrala electrica combinata cu o incalzire in pardoseala sa mai scada consumul de energie electrica.

Despre panourile radiante electrice am citit multe, la un moment dat chiar am fost tentat sa cumpar unul sa vad cum e, dar n-am facut-o, asa sunt eu, mai reticent la lucruri noi ...
petre67
 
Mesaje: 211
Membru din: Vin Aug 06, 2010 10:48 pm

Re: Incalzire electrica. Dar care dintre ele?

Mesajde daniel paun » Mie Mar 09, 2011 7:51 pm

eu am o casa la tara de 150 mp , p + e ! am fost interesat de diferite surse de incalzire printre care si cele electrice . Panourile cu IR mi s-au parut foarte interesante, m-am documentat mult cum si in ce fel functioneaza si in felul acesta am discutat cu un vecin cat se poate de serios. are o locuinta aproximativ identica, izolata pe ext cu polistiren de 10 cm. Incalzeste doar 2 camere la 19-20 grade si un hol la 17 grade . In decembrie 2010 a platit la curent 500 lei panourile sunt montate 300w la 20 mc . el spune ca e multumit ! eu ma ingrozesc numai la gandul 19 grade- 500 lei/luna , cu instalatie energetica trifazata + costul ridicat al panourilor. parerea mea...inca este prea devreme pentru panourile cu IR.
In urma cu 3 luni am discutat cu un reprezentant al unei firme care montau incalzire electrica prin pardoseala - sistem danez. Omul a venit la fata locului, a analizat si oferta a fost urmatoarea: 2800 E pentru montare sapa +instalatie incalzire , patru termostate de ambient cu programare orara,consum 14-22 w/mp/ora in functie de temperatura dorita si 4-6 ore durata efectiva de functionare pe zi functie de temp exterioara, garantie 10 ani in care firma suporta si pagubele facute in caz de interventie la defectiuni. La asta era necesar bineinteles instalatie trifazica...
Vand in vedere aceste lucruri , si a faptului ca din comoditate mi se pare nepotrivit sa alimentezi cu lemne o centrala la 4 sau 5 ore , pana la urma optez pe centrala pe gaz , si astept deocamdata o imbunatatire a centralelor termice electrice in privinta costurilor in folosinta , centrale care pana acum mi s-au parunt a fi totusi cele mai viabile instalatii de incalzire electrica din punct de vedere al pretului de achizitie si consumului.
daniel paun
 
Mesaje: 1
Membru din: Mar Sep 29, 2009 11:00 pm

Re: Incalzire electrica. Dar care dintre ele?

Mesajde marcelb » Mie Mar 09, 2011 8:52 pm

Chiar daca este cea mai comoda modalitate de incalzire, incalzirea electrica mi se pare cea mai dezavantajoasa si riscanta in ceea ce priveste costurile de exploatare, atata timp cat monopolul este absolut pe piata energiei electrice.
Si in plus ce te faci in cazul unor pene de curent de durata, la temperaturi exterioare foarte scazute?
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: Incalzire electrica. Dar care dintre ele?

Mesajde Popa Simona » Lun Feb 06, 2012 11:37 am

Incalzirea electrica este scumpa in comparatie cu incalzirea pe gaz metan dar mai ieftina decat cea pe butan gaz.
Incalzirea in pardoseala cu agent termic este o optiune acceptabila ca pret, mai ales ca se poate lega si la pompe de caldura.
Incalzirea cu pompe de caldura se amortizeaza in max 2 ani desi pare scumpa si se primesc si certificate verzi anual, cuantificate in bani, deoarece este energie verde.
Popa Simona
 
Mesaje: 1
Membru din: Mar Noi 29, 2011 3:11 pm

Re: Incalzire electrica. Dar care dintre ele?

Mesajde marcelb » Lun Feb 06, 2012 12:03 pm

Popa Simona scrie:Incalzirea cu pompe de caldura se amortizeaza in max 2 ani desi pare scumpa si se primesc si certificate verzi anual, cuantificate in bani, deoarece este energie verde.


Poti detalia, te rog, despre ce certificate verzi anuale este vorba? N-am mai auzit despre asa ceva.
Si, din cate stiam eu, o pompa de caldura costa de pe la 3-4000 de euro in sus + alte cateva mii de euro instalatia (foraj, circuite). Deci, nu vad cum poti amortiza asa ceva in 2 ani.
marcelb
 
Mesaje: 457
Membru din: Lun Ian 14, 2008 12:00 am

Re: Incalzire electrica. Dar care dintre ele?

Mesajde Bogdean82 » Mar Noi 26, 2013 1:41 am

Eu personal iti recomand panourile termice.
Am citit multe discutii de pe forumuri si in septembrie mi-am pus panouri (am 2 camere hol bucatarie baie).
am inceput cu camerele (11 si 15 mp) si am pus cate un panou in fiecare. mentin lejer o temperatura de peste 21-22-23 garde cand e nevoie cu un consum bun zic eu (pe site scrie consum de 400 watt pe ora. facut un calcul aprox. si in ultimele 2 luni clar am iesit mult mai bine fata de facturile de anul trecut).
Au cateva conditii: nu se pun sub geam sau pe perete exterior neizolat ca pierd caldura, in rest sunt usor de montat cu materialele inclus si usor de folosit. Povestile despre efecte negative sunt povesti. Pret: 499 lei bucata, garantie 3 ani.
Bogdean82
 
Mesaje: 4
Membru din: Mar Noi 26, 2013 1:11 am

Re: Incalzire electrica. Dar care dintre ele?

Mesajde dandan » Sâm Noi 05, 2016 9:55 am

In urma cu patru ani am inceput sa caut un sistem de incalzire electric cat mai economic. Am cumparat panouri electrice de 800w si am pus in fiecare camera, respectiv trei buc. plus un boiler pt apa calda menajera de 100L de 1200W. Consumul pentru panouri era de aproximativ 432 Lei /luna, iar pentru boilerul de ACM in functie de consum ,la mine pentru 3 persoane mai plateam inca 350 lei/luna. In total ajungeam la 600-700 Lei pe Luna dar nu aveam caldura in baie, bucatarie si pe hol.
Acum am achizitionat un alt sistem de incalzire prin ionizare, si am ACM, incalzire in toata casa, consum redus de curent si nu este nici-o mare diferenta intre gaze si curent electric. Nu necesita intretinere, nu trebuie niciun senzor de gaze, este ecologic, Instalarea sistemului este MULT MAI IEFTINA decat cea cu petrol, gaz sau orice alt sistem de incalzire. Centrala de 5 Kw poate incalzi o suprafata de 80 mp cu inaltimea medie de 2.5 m. Consumul lunar estimat este in functie de izolatia locuintei si nu depaseste 350 kw/luna. Sunt foarte multumit de achizitia facuta si o recomand tuturor. Am achizitionat-o de la Center Net D&C SRL. centernetdc.ro Va doresc succes.
dandan
 
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Noi 05, 2016 9:06 am

Re: Incalzire electrica. Dar care dintre ele?

Mesajde grexon » Joi Noi 24, 2016 8:12 am

Salut,
Iti dau perfecta dreptate, eu nu prea credeam in povestile de pe forum pentru ca oamenii au tendinta sa exagereze...dar dupa ce am mers la o firma de instalatori care pare destul de serioasa instalatiibucuresti.com si am purtat cateva discutii (se pare ca sfaturile in general ale instalatorilor sunt de pretuit deoarece ei vad zilnic diferite sisteme...stau de vorba cu proprietarii...efectiv exploateaza o solutie din toate unghiurile) iar acum dupa prima luna de frig..confirm confortul promis de acest sistem si pretul normal al consumului de energie. Recomand!
grexon
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Noi 24, 2016 7:53 am

Re: Incalzire electrica. Dar care dintre ele?

Mesajde petre67 » Lun Dec 05, 2016 11:51 pm

dandan scrie:Consumul pentru panouri era de aproximativ 432 Lei /luna, iar pentru boilerul de ACM in functie de consum ,la mine pentru 3 persoane mai plateam inca 350 lei/luna.


Eu sunt tare curios cum stiai tu atat de exact cat te costa boilerul si cat panourile radiante. Ca doar nu aveai contor electric separat pe ele.
petre67
 
Mesaje: 211
Membru din: Vin Aug 06, 2010 10:48 pm

Următorul

Înapoi la Instalatii termice, instalatii sanitare, instalatii de climatizare si ventilatie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori