proiect mansarda

Proiecte de arhitectura, proiecte de rezistenta, proiecte de instalatii

Re: proiect mansarda

Mesajde adrian_crihan » Vin Feb 24, 2012 3:58 pm

Buna ziua. Ma numesc Crihan Adrian si sunt inginer structurist. Vreau sa va lamuresc in ceea ce priveste dorinta dumneavoastra de a mansarda o locuinta existenta. Pentru a merge cu proiectul in litera legii veti avea nevoie de :

1. Certificat de Urbanism - eliberat de Primaria de care apartine Imobilul

- prin certificat vi se vor solicita o serie de avize si acorduri, un proiect pentru obtinerea autorizatiei de construire care include toate specialitatile (arhitectura, rezistenta si instalatii), cu siguranta o expertiza tehnica cu acordul Inspectoratului Teritorial in Constructii ( ISC ) si o serie de taxe ce trebuiesc achitate catre Primarie.

- avizele cerute vor fi de la o serie de furnizori precum: Apa Nova, Distrigaz, Electrica, Romtelecom, Salubritate ( firma specializata ), posibil Culte, etc. Va sfatuiesc sa angajati pe cineva care sa se ocupe de depunerea si ridicarea acestor avize pentru a scapa de cozile infernale, de birocratie si de durerile de cap!!! ... taxele pentru aceste avize se achita de beneficiar iar serviciile de depunere / ridicare, orientativ se ridica la 150 Roni / aviz ;

- expertiza tehnica se intocmeste de un expert atestat, costurile fiind cuprinse intra 300-400 si 700-800 de euro ... depinde de expert si de cat de complexa e lucrarea; dupa ce se intocmeste se depunde la ISC de unde se va obtine un aviz favorabil ... atentie !!! prin aceasta expertiza se vor reglementa solutiile constructive pentru executia mansardei cat si starea actuala a imobilului si eventualele masuri de consolidare ( daca e cazul) ce trebuiesc luate pentru a realiza investitia.

- pretul pentru proiectare variaza in functie de biroul de proiectare cu care veti lucra ... fiind o suprafata mica sincer nu cred ca va va da cineva un pret / mp ... ci un pret pe fiecare specialitate raportat la toata lucrarea.

In final, se intocmesc dosarele pentru primarie, se depun, se achita si la ei niste taxe si se obtine autorizatia de construire.

Mare atentie !!! Documentatia depusa la primarie pentru obtinerea autorizatiei nu e suficienta pentru realizarea lucrarii.... veti avea nevoie de un proiect tehnic de executie pe partea de structura. Dupa obtinere Autorizatiei sunteti obligat sa anuntati inceperea lucrarilor atat la Primarie cat si la ISC. Nu aveti dreptul conform legii sa executati proiectul dupa proiectul de autorizatie ... riscati amenzi usturatoare sau mai rau demolarea lucrarilor executate fara proiect ... Fiind vorba de lucrari de interventie asupra unei structuri existente, va asigur ca inspectorii de la ISC vor veni pe teren, mai ales daca imobilul este situat in Bucuresti, iar daca nu aveti un proiect tehnic de executie veti avea probleme.
Un alt aspect ce trebuie precizat este legat de alegerea constructorului... mare atentie la echipele de mesteri ce lucreaza cu preturi de nimic ... si fac treaba pe masura banilor perceputi ... alege-ti-va un constructor bun, care a mai executat lucrari similare ca sa evitati orice neplaceri.

Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie: 0740 616 477. Multumesc.
adrian_crihan
 
Mesaje: 1
Membru din: Vin Feb 12, 2010 12:00 am

Anterior

Înapoi la Proiectare, arhitectura

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori