Ce materiale se pot folosi pentru pavarea cailor de acces

Alei, trotuare, cai de acces auto sau pietonale, pavaje, etc.

Ce materiale se pot folosi pentru pavarea cailor de acces

Mesajde hera » Sâm Iun 06, 2015 5:32 pm

Principala problema este „valuirea” suprafetei care este cauzata fie de executia gresita a infrastructurii cailor de acces, fie de ciclul inghet – dezghet.
Pavelele vibropresate, pavelele turnate in forme, betonul simplu si cel amprentat sunt cele mai utilizate materiale in realizarea drumului de acces.
PAVELELE VIBROPRESATE s-au dovedit a fi solutia ideala pentru amenajarea zonelor de acces, datorita procesului automatizat de fabricatie ce presupune turnarea betonului semi-uscat cu ajutorul vibropresei hidraulice. Rezultatul este rezistenta indelungata la uzura.
Datorita folosirii unor aditivi de impermeabilizare si anti-inghet, pavelele vibroperesate rezista la gelivitate (ciclul inghet – dezghet). Un avantaj este si montarea pe strat de nisip care permite desfacerea, recuperarea si refacerea pavajului in cazul interventiilor subterane sau modificarilor de infrastructura.
PAVELELE TURNATE IN FORME sunt obtinute prin turnarea manuala a betonului „fluid” in matrite pe masa vibranta, proces folosit in special de micii producatori ca urmare a avantajelor costurilor de productie. Rezultatul procesului sunt pavaje de o calitate scazuta.
Macinarea suprafetei este principalul proces care afecteaza acest tip de pavele in timp si in special in sezonul rece.
BETONUL este materialul cel mai des folosit la realizarea cailor de acces, fiind ieftin si usor de realizat. Insa betonul nu este varianta ideala pentru amenajari exterioare.
Cu rosturi sau fara, mai gros sau mai subtire, armat sau nu, betonul folosit pentru pavarea accesului catre casa va continua sa crape iarna, iar vara din cauza dilatarii, materialul de umplere al rosturilor tinde sa fie impins afara. Pe langa aspectul neplacut al acestor crapaturi, apar si dificultatile de a le repara. In primul rand, portiunea respectiva trebuie decupata, sparta, curatata si apoi returnat betonul.
BETONUL AMPRENTAT este un beton normal, tratat la suprafata pentru a-i conferi un aspect care imita diferite tipuri de suprafete, precum pavelele clasice, piatra naturala sau alte tipuri de suprafete. Din pacate, odata cu aceste cosmetizari, pe langa problemele clasice ale betonului turnat, exista si riscul exfolierii suprafetei amprentate.
hera
 
Mesaje: 108
Membru din: Mie Ian 25, 2012 9:45 pm

Re: Ce materiale se pot folosi pentru pavarea cailor de acce

Mesajde alinam » Vin Sep 02, 2016 9:46 am

Pavaj de calitate produce si vinde Filtes Prodimpex din Brateiu jud Sibiu 32lei/mp gri si 36lei/mp color
tel 0269863077 email info@filtes.ro
alinam
 
Mesaje: 2
Membru din: Vin Sep 02, 2016 9:40 am


Înapoi la Alei, cai de acces

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator