garantia produselor termopan

Ferestre si usi, accesorii si decoratiuni pentru ferestre si usi, feronerie, glafuri, rolete, jaluzele, obloane, etc.

garantia produselor termopan

Mesajde ilodor » Sâm Ian 14, 2012 11:14 am

Buna tuturor,

In urma cu doi ani printr-o firma "fantoma" specializata in termopan mi-am comandat si montat usi termopan si la doar 1 an deja a fost nevoie de reparatii, clanta era defecta.
Cum putem fi siguri de garantia produselor, cum stim daca beneficiem de garantie gratuita sau nu? Aveti informatii mai multe? Multumesc!
ilodor

Re: garantia produselor termopan

Mesajde petre67 » Sâm Ian 14, 2012 11:38 am

ilodor scrie:...Cum putem fi siguri de garantia produselor, cum stim daca beneficiem de garantie gratuita sau nu? Aveti informatii mai multe? Multumesc!

Putem vorbi despre 2 feluri de garantii:

1. Garantia legala, bazata pe un contract si certificat de garantie;
2. Garantia morala, data de seriozitatea firmei care executa lucrarea. Aceasta seriozitate poate fi cuantificata prin vechimea firmei si recomandarile acumulate de-a lungul activitatii.
petre67

Mesajde daroxi » Sâm Ian 14, 2012 1:40 pm

As mai completa si cu ideea ca nu prea merita luata in considerare o oferta venita din partea unei "firme de garaj", sau dintr-un sopron din fundul curtii. Poate te cucereste initial oferta de pret, dar executia si calitatea lucrarii pot lasa de dorit. Mai mult, nu stii daca peste 1-2 ani mai gasesti acea firma in curtea respectiva, ca sa le soliciti eventuale reparatii pt. perioada de garantie.
daroxi

Mesajde leo50 » Joi Feb 02, 2012 11:20 am

Garantia este stabilita prin contract, iar daca nu ai facut contract, nu vad cum mai poti beneficia de garantie, nu poti face sesizare la protectia consumatorului pentru ca nu ai cu ce dovedi.
leo50

Mesajde sebilik » Joi Feb 23, 2012 9:27 pm

Pai era mai bine sa alegi o firma mai cunoscuta chiar daca pretul este mai piperat si era bine, de asemenea, sa ai un contrat cu firma respectiva, o chitanta, ceva, sa poti face reclamatie la OPC. Daca firma insa s-a desfiintat intre timp, nu stiu daca o sa rezolvi ceva...
sebilik

Mesajde termopanval » Mie Apr 04, 2012 11:05 am

Erau obligati sa iti dea garantie ... si nu avea cum sa se strice asa repede ... eu cu asta ma ocup si nu am avut pana acum probleme...si am montat la scoli, institutii unde e trafic mare...si nu am avut probleme...dar daca era de proasta calitate...
termopanval

Mesajde nea_nicusor » Vin Apr 06, 2012 8:16 am

eu am avut probleme cu geamurile termopan si nu au vrut sa mi le schimbe..cica le-am folosit impropriu...ca si cand m-am asezat pe ele... Niciodata nu vor recunoaste ca este vina lor
nea_nicusor

Mesajde freddie » Sâm Apr 21, 2012 8:41 am

dar daca firma ce ofera garantia se desfiinteaza, ce facem ?
freddie

Mesajde petre67 » Sâm Apr 21, 2012 11:16 am

freddie scrie:dar daca firma ce ofera garantia se desfiinteaza, ce facem ?

Daca se desfiinteaza firma respectiva ai pierdut garantia.
De aceea este bine sa te gandesti bine de la inceput si sa alegi o firma serioasa, cu un istoric, si nu una de apartament. Nu ca n-au fost si destule firme mari si vechi care au dat faliment in ultimii ani ...
petre67

Înapoi la Ferestre si usi