Alegerea parchetului

Finisarea si decorarea peretilor si pardoselilor - zugraveli, tapet, lambriu, gresie, faianta, parchet, etc.

Alegerea parchetului

Mesajde hera » Sâm Aug 08, 2015 9:49 am

Parchetul laminat este unul din materialele cele mai moderne in acoperirile de sol. Modular, cu designuri foarte versatile si cu un prea atragator, este alegerea multor romani. Principalul avantaj al parchetului laminat este posibilitatea montajului flotant, nefiind necesara lipirea lui sau prinderea în cuie de pardoseala, astfel costurile montajului sunt reduse si se realizeaza foarte uşor. Ieftin, durabil, usor de instalat si usor de întretinut, parchetul laminat ofera un excelent raport calitate - pret. Alegerea tipului potrivit de parchet laminat este foarte importanta pentru o exploatare de durata, in bune conditii, a acestuia. Grosimea parchetului, indicatiile producatorului cu privire la zona unde poate fi montat, precum si montarea corecta a acestuia sunt cateva dintre lucrurile de care trebuie să tinem cont atunci cand alegem parchet laminat pentru interiorul tau. Grosimea parchetului laminat variaza, in general, între 6 si 12 mm. Placile de parchet laminat cu grosime mai mica, de 6, 7 sau 8 mm sunt recomandate pentru zonele din locuinta unde traficul nu este foarte intens : dormitoare, birou, holurile de interior. Pentru camera de zi, bucatarie si holul de intrare, alegem parchet cu grosimi de minim 8 mm, preferabil peste.
Majoritatea tipurilor de parchet au indicatii precum: trafic casnic, trafic casnic intens, trafic comercial mediu, trafic comercial intens. Este esential sa cumparam parchet laminat care să fie adaptat tipului de spatiu unde va fi instalat. Pentru o exploatare în bune conditii a parchetului laminat este foarte important ca acesta sa fie montat corect. Pentru ca imbinarea placilor de parchet laminat sa fie perfecta si sa ramana asa, suprafata de montaj trebuie sa fie perfect dreapta.
Parchetul triplustratificat:
Parchetul triplustratificat imbina avantajele si calitatile parchetului din lemn masiv cu cele ale unei suprafete moderne, este usor de montat, de curatat si de intretinut. Parchetul triplustratificat are o structura compusa din trei straturi de lemn: stratul superior, stratul de contact si stratul de uzura, este facut din lemn de esenta nobila, cu grosimea de 4-5 milimetri. Stratul din mijloc, de legatura, sporeste rezistenta mecanica si este compus din lemn de rasinoase, cu o grosime de 7 milimetri. Stratul de baza are o grosime de 4 milimetri si este, de asemenea, compus din lemn de rasinoase. Aceasta structura stratificata asigura o rezistenta deosebita a produsului. Singurul minus, atunci cand il comparam cu parchetul din lemn masiv, este ca nu poate fi reconditionat prin slefuire ai lacuire.
Alegerea parchetului poate parea o treaba simpla, dar nu este. Trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte atunci cand luam o astfel de decizie pentru a ne bucura de un parchet trainic si frumos.
Atunci cand vrei să alegem parchetul trebuie sa tinem cont de destinatia incaperii, de dimensiunile acesteia, de modul în care aceasta este decorata, de culorile folosite in designul interior, dar si de gradul de luminozitate.
In primul rand, primele aspect pe care trebuie să le avem in vedere pentru alegerea parchetului sunt cele practice.
Dacă parchetul este destinat camerei de zi, bucatariei sau holului de intrare, este obligatoriu să alegem placi de parchet laminat cu grosimea de minimum 8 milimetri, prevazute de catre producator cu specificatii de tipul „trafic casnic intens“.
Pentru dormitoare sau pentru alte camere cu trafic mai putin intens putem alege parchet laminat cu o grosime mai mica, de la 6 milimetri în sus.
Culoarea parchetului trebuie să tina seama nu numai de restul culorilor din camera, dar si de dimensiunea acesteia. De exemplu, nuantele închise de parchet se potrivesc pentru incaperile cu suprafete mari, cum ar fi livingul. Este recomandat contrastul intre parchet si culoarea peretilor si a mobilei. Daca alegem un parchet laminat inchis la culoare, vopsim peretii intr-o nuanta deschisa si optam pentru mobilier luminos. Acelasi aspect placut il putem obtine si prin contrastul dintre un parchet de culoare inchisa si un covor in nuante vesele, pastelate. Incaperile întunecoase, care nu beneficiaza de multa lumina naturala, nu vor arata bine cu un parchet inchis la culoare. Aceste camere le putem inveseli cu ajutorul unui parchet în nuante mai deschise: stejar alb, fag sau par. A se evita nuantele inchise de parchet, cum ar fi wenge sau tek, în aceste incaperi. Camerele de mici dimenisiuni vor arata, de asemenea, mai bine daca montam un parchet deschis la culoare. Cand vine vorba despre asortarea parchetului laminat cu mobilierul si accesoriile din incapere, o greseala frecventa este alegerea aceleasi nuante pentru intreaga incapere. Daca mobila din incapere este facuta din stejar auriu, nu este o idee foarte buna sa montam un parchet in aceeasi culoare. Camera va arata lipsita de viata si monotona. Trebuie să existe un anumit contrast intre diferitele elemente de design ale unei incaperi.
hera
 
Mesaje: 108
Membru din: Mie Ian 25, 2012 9:45 pm

Înapoi la Finisaje pereti si pardoseala

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori