Cu sau fara covoare?

Finisarea si decorarea peretilor si pardoselilor - zugraveli, tapet, lambriu, gresie, faianta, parchet, etc.

Cu sau fara covoare?

Mesajde kushkka » Mie Ian 16, 2013 1:55 pm

Sunt foarte curioasa care sunt argumentele si contraargumentele utilizatorilor in legatura cu a avea sau nu covoare in casa.
kushkka

Re: Cu sau fara covoare?

Mesajde kushkka » Mie Ian 16, 2013 1:58 pm

Nu concep o casa fara covoare. Nu concep ideea de CONFORT, fara covoare. S-a preluat din vest obiceiul de a monta gresie (sau alte materiale dure si reci) in toata casa... chiar si in dormitor si a renunta la covoare. Nimic nu seamana mai mult cu o institutie publica decat un interior fara covoare. Exista si prejudecata ca daca nu ai covoare nu ai praf... nimic mai eronat!
kushkka

Mesajde petrilaana » Mie Ian 16, 2013 3:48 pm

Praf tot este, indiferent ca sunt sau nu covoare. Din covoare insa este mai greu de aspirat decat de pe o pardoseala libera (parchet sau gresie). In plus se mai aduna acolo si acarieni si alte organisme daunatoare, oricat de bine le-ai aspira.

E drept ca uneori un decor nu e complet fara un covor. Eu optez insa pentru covoare de mici dimensiuni, pe care sa le poti spala cat mai des fara sa-ti rupi spatele cu ele.
petrilaana

Mesajde roger-ius » Joi Ian 17, 2013 4:07 pm

Pana recent stateam la apartament iar in camera de zi aveam covor. Am incercat si varianta ca acea camera sa fie mai "practica" mai usor de intretinut, adica fara covor. Covorul incalzea insa acel spatiu, in plus pentru copii era mult mai bine sa nu se joace direct pe parchet ci pe o suprafata mai comoda si mai calduroasa. Deci cu mai mult sau mai putin praf (pai nu pt. asta avem aspiratoare?) acea camera "dadea" mai bine cu covor.
Acum la casa am incalzire in pardoseala deci posibilitatea de a folosi covoare (cel putin in anotimpul rece) a cazut. In cazul meu asta ar fi singurul argument pt. renuntarea la covoare.
roger-ius

Mesajde RazvyDerFurer » Vin Ian 18, 2013 4:46 pm

Buna,
la mine in apartament am 2 covoare unul mare in sufragerie si unul mic in balcon, ambele cu fir mediu, matasoase gen newage.
Nu pot concepe o casa fara covoare dar nici una asfixiata si care sa iti dea dureri de cap atunci cand vrei sa faci curat. 20-25% acoperire e ideal pentru un apartament de 2 sau 3 camere. In rest parchetul trebuie sa respire si atat el cat si gresia trebuie sa poata fi aspirate si spalate usor!
Daca ai incalzire sub pardoseala, parerea mea e ca nu tebuie sa ai covoare deoarece acestea iau din caldura si se deterioreaza mai repede in timp. Astfel e cazul pentru mine in casa parinteasca!
Nu pot suporta covoarele vechi persane sau cu fir mare decat daca decorezi toata camera in stil vintage sau country!

Va multumesc,
Razvan
RazvyDerFurer

Mesajde oany89 » Mie Ian 23, 2013 1:32 pm

Eu una prefer sa am si covoare, insa nu din acelea foarte mari, care sa acopere in intregime podeaua, ci unele mai mici, diverse forme care sa completeze designul camerei.
oany89

Mesajde Pascu Andreea » Vin Ian 25, 2013 8:52 am

Eu am incercat ambele variante, pentru ca la un moment dat aveam covoare in toata casa. M-am saturat si le-am scos, dupa care mi-am dat seama ca, casa e mult mai rece si impersonala fara ele. Atunci am descoperit Luxury Shaggy si cred ca reprezinta investitia de care sunt cea mai mandra! Sunt atat de pufoase si calduroase, si pe langa asta arata super modern. Imi place si faptul ca nu sunt asa de mari si se vede frumos si parchetul. De cand am aceste covoare, copiii mei petrec mai mult timp cu noi, in living in special, si nu se mai aseaza pe canapea :) Chiar si unii oaspeti prefera sa se aseze pe covor decat pe canapea.
In final, eu sunt Pro !
Pascu Andreea

Mesajde Pop Georgia » Lun Ian 28, 2013 1:36 pm

Si eu as vrea sa incerc covoarele astea. Poate imi recomandati si mie pe unde le pot gasi. Eu sunt din Arad.
Pop Georgia

Mesajde Pascu Andreea » Mar Ian 29, 2013 6:49 pm

Probabil gasiti la mai multe magazine de specialitate. Eu mi le-am luat de la Proges, aveau foarte multe modele. Ma gandesc ca si in Arad exista Proges, va tin pumnii
Pascu Andreea

Mesajde CyleX4 » Mar Feb 12, 2013 12:52 pm

Intr-adevar, o pardoseala - mai ales daca este un parchet din lemn masiv, de calitate - nu este completa fara un covor asortat!
Si, ... coincidenta (sau poate nu), dupa mai multe incercari, si eu am ales ptr living covoare Lux Shaggy cu firul lung, plasate central, astfel incat sa fie pus in evidenta si parchetul, bine lustruit.
Musafirii, mai ales cei care innopteaza la noi, nu mai vor sa doarma pe canapea; se "bat" ptr un loc pe covoare.... (!!!)
In comert exista f multe variante ale acestor covoare (dimensiuni si forme variate, diferite lungimi ale firului, dar - mai ales- combinatii nemaipomenite de culori si desene); ai de unde alege ;)
In bucatarie, daca ai o gresie de calitate (portelanata, de trafic greu) si cu un design placut, poti sa completezi pardoseala cu un simplu covoras central ...
CyleX4

Următorul

Înapoi la Finisaje pereti si pardoseala