Spalarea peretilor – Curatarea vopselei lavabile

Finisarea si decorarea peretilor si pardoselilor - zugraveli, tapet, lambriu, gresie, faianta, parchet, etc.

Spalarea peretilor – Curatarea vopselei lavabile

Mesajde hera » Dum Noi 11, 2012 9:11 pm

La mare cautare sunt vopselele lavabile, care sunt usor de aplicat, rezistente in timp, lucioase, ecologice, putand in acelasi timp sa previna igrasia. In ceea ce priveste pretul vopselei, este important de stiut ca nu trebuie sa ne orientam in functie de pretul kilogramului de vopsea, ci dupa pretul metrului patrat acoperit.
Primul lucru ce trebuie facut in zugravirea peretilor interiori ai casei este curatarea acestora de vopseaua veche cu care erau acoperiti inainte de inceperea renovarii, indiferent daca au fost folosite vopseaua lavabila, varul sau huma, acestea trebuie inlaturate inainte de a zugravi din nou incaperea. Pentru inceput verificam daca dispunem de uneltele necesare: spaclu, trafalet, bidinea, galeata cu apa, o scara solida atunci cand ne vom ocupa de tavan, manusi de protectie si, chiar si ochelari de protectie impotriva prafului si a molozului. O a doua etapa in ceea ce priveste spalarea peretilor consta in acoperirea cu folii de plastic a pardoselei, a usilor de interior, precum si a mobilei ce a ramas in camera respectiva, astfel incat, acestea sa fie protejate impotriva molozului ce se va forma din praf, glet si vopsea lavabila. Dupa aceste doua etape incepe renovarea propriu-zisa a peretilor si anume curatarea acestora. Acest lucru se realizeaza dupa ce peretii au fost umeziti, proces realizat atat pentru ca vechea vopseaua sa se inmoaie, pentru a se putea indeparta mai usor, cat si pentru a gasi zonele in care gletul se umfla si necesita reparatii.
Prin urmare, procesul de curatare a vopselei incepe prin aplicarea unei solutii de indepartare a vechii vopsele sau prin udarea peretilor folosind trafaletul si galeata cu apa. Peretii se lasa la inmuiat timp de 10-15 minute pentru a ne asigura ca vopseaua va fi indepartata cat mai usor cu ajutorul spaclului, etapa urmatoare fiind razuirea peretilor.
Partea de sus a peretilor, precum si tavanul camerei se vor curata la fel, prin umezirea zonelor cu trafaletele, dupa care se trece la razuirea vopslei cu spaclul, cu deosebirea ca vom avea nevoie de o scara pentru a ajunge la portiunile greu accesibile. Trebuie mentionat faptul ca, spalarea peretilor este o etapa foarte importanta in renovarea casei, iar daca aceasta nu a fost realizata corespunzator, adaugarea noii zugraveli cu glet si vopsea lavabila poate aduce cu sine riscul umflarii sau craparii gletului, respectiv de scorojire a vopselei lavabile.
Pana acum am vorbit de curatarea peretilor la care a fost folosita vopsea lavabila, dar ce se intampla in cazul in care este necesara indepartarea vopselei de ulei, urmand apoi sa se zugraveasca cu vopsea lavabila? Pentru acest proces nu este nevoie de cunostinte avansate in acest domeniu, insa este o munca ce necesita mult efort si multa rabdare. Vopseaua de ulei trebuie indepartata integral, fie prin razuire cu ajutorul unor dispozitive din plastic cu lame din otel, o metoda destul de solicitanta, fie prin arderea acesteia. In cazul in care, in urma acestui proces se desprinde si vechiul glet este necesara reinoirea acestuia cu un strat nou, dupa care se aplica un grund special. Renovarea se incheie cu aplicarea vopselei lavabile cu ajutorul trafaletului.

Aplicarea vopselei lavabile

1. Peretele pe care se va aplica vopseaua trebuie sa fie rezistent, fara crapaturi si curatat in prealabil, dupa care se aplica o amorsa si se lasa la uscat.
2. Aplicarea lavabilei se realizeaza cu trafalete, bidinea, pistolul de vopsit sau pensula.
3. Vopseaua se va aplica in doua straturi dupa cum urmeaza: primul strat de lavabila se va dilua cu 5% apa, dupa care se lasa la uscat maximum 12 ore, apoi urmand aplicarea celui de-al doilea strat, care va fi nediluat si va necesita 24 de ore de uscare. Vopseaua nu se aplica la temperaturi de sub +5°C.
4. Consumul de vopsea variaza in functie de puterea de absorbtie, insa cantitatea utilizata va fi de aproximativ 60-80 g/mp.
hera
 
Mesaje: 108
Membru din: Mie Ian 25, 2012 9:45 pm

Înapoi la Finisaje pereti si pardoseala

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

cron