Pregatirea camerelor pentru vopsirea peretilor

Finisarea si decorarea peretilor si pardoselilor - zugraveli, tapet, lambriu, gresie, faianta, parchet, etc.

Pregatirea camerelor pentru vopsirea peretilor

Mesajde hera » Vin Sep 14, 2012 8:51 am

Pregatirea camerelor pentru vopsirea peretilor:
Pregatirea incaperii pentru vopsire:
-mobilierul trebuie scos din camera, cel putin a pieselor de mobilier ce pot fi scoase;
-mobilierul ce ramane in camera in care se desfasoara renovarea se acopera cu o folie pentru a fi protejate;
-peretii trebuie curatati si reparati, astfel incat sa fie netezi si abia apoi se incepe aplicarea vopselei.
Unelte de lucru:
- banda adeziva lata;
- plasa din fibra de sticla;
- folie de plastic;
- kit pentru lemn;
- smirghel;
- spaclu;
- gletiera;
- surubelnite.
In primul rand, veti avea nevoie de spatiu de lucru, prin urmare trebuie sa-l creati prin scoaterea din camera a tuturor obiectelor ce pot fi scose, restul mobilei (pat, dulap, obiecte mari) pot fi mutate in mijlocul camerei si acoperite cu folie de plastic pentru a nu fi murdarite. De asemenea, trebuie sa indepartati toate prizele si intrerupatoarele electrice, apoi sa aplicati banda adeziva peste firele electrice. Absolut toate obiectele din camera trebuie acoperite, asta incluzand lustra, caloriferul, si altele.
In cazul in care v-ati gandit la un anumit gen de design si anume v-ati gandit sa nu vopsiti toti peretii, atunci acoperiti partile alaturate peretilor ce vor fi vopsiti. Puteti lipi folie de plastic cu ajutorul benzii adezive. De asemenea si podeaua trebuie protejata mai ales daca ai parchet pe jos.
Dupa ce ati acoperit obiectele din camera, urmeaza sa spalati peretii folosind o solutie speciala pentru aceasta (fosfat de trisodiu) protejandu-va mainile cu manusi, apoi acestia trebuie spalati cu apa.
Urmatoarea etapa este acoperirea crapaturilor, gaurilor si a altor imperfectiuni cu glet. De asemenea, acolo unde este cazul, puteti folosi plasa din fibra de sticla pe care o acoperiti cu glet, pentru a preveni aparitia crapaturilor.
Dupa ce s-a uscat gletul, peretii trebuie sflefuiti cu smirghel fin. Din acest procedeu va rezulta foarte mult praf asa ca ai grija sa te protejezi printr-o masca de praf pentru a preveni inhalarea particulelor de praf. Praful din camera trebuie indepartat, pentru ca incaperea sa fie pregatita pentru urmatoarea etapa, vopsirea.


Vopsirea peretilor camerei
De fapt de-abia acum incepe partea cea mai grea de renovare a peretilor si anume vopsirea lor. Inainte de toate trebuie s a-ti intocmesti o lista cu materialele necesare pentru aceasta etapa.
Materiale necesare:
- amorsa pentru pereti;
- banda adeziva;
-trafaleti, bidinea si pensule;
- vopsea pentru pereti si tavan;
- bat pentru a amesteca vopseaua;
- tavite pentru vopsea;
- folie de plastic;
- scara.
Procesul incepe prin aplicarea amorsei cu bidineaua, dupa care se torna vopsea in tavita, in cantitate mica. De aici e foarte simplu, se introduce trafaletul in tavita respectiva si se plimba de jos in sus pe partea cu asperitati a tavitei, astfel incat sa se inlature excesul de vopsea.
Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l luati in considerare este ordinea in care sunt vopsiti peretii unei incaperi. In mod normal se incepe cu vopsirea tavanului, apoi se vopsesc peretii, iar in final, daca este cazul, vopsiti podeaua. Tavanul este dificil de vopsit, deoarece este nevoie sa va urcati pe un scaun si sa stati in pozitii inconfortabile ale gatului. Vopsirea tavanului se incepe cu vopsirea marginilor cu ajutorul pensulei, dupa care se realizeaza vopsirea propriu-zisa cu trafaletele. Pentru a evita pozitiile inconfortabile mentionate anterior, folositi un trafalet cu maner astfel incat sa puteti ajunge sa vopsiti tavanul, stand cu picioarele pe podea sau puteti utiliza o scarita. Asteptati ca vopseaua de pe tavan sa se usuce, apoi puteti incepe si vopsirea peretilor.
Ca si in cazul tavanului, incepeti lucrul la pereti prin vopsirea marginilor peretilor, circa 2-3 cm, a marginii unde se intalnesc peretii cu tavanul, precum si a zonelor unde se afla usile si ferestrele, folosind si de aceasta data o pensula. Este bine ca vopseaua sa fie aplicata in dungi diagonale sau in zig-zag, iar mai apoi in linii mari de sus in jos pentru uniformizarea ei. Daca v-ati apucat de un perete este bine sa-l terminati si apoi sa incepeti munca la un altul nou. Puteti evita formarea dungilor intre doua suprafete vopsite, prin aplicarea vopselei pe bucati patrate de circa 1-1,5 m. In ceea ce priveste vopseaua lucioasa este indicata aplicarea ei pe bucati mici.

Vopsirea ferestrelor si a usilor:
Ferestrele si usile se vopsesc incepand cu tocurile exterioare ale acestora. In cazul acestui procedeu trebuie sa lipiti banda adeziva pe geam pentru a nu fi si acesta vopsit sau stropit din greseala. Pentru acest procedeu se folosesc pensulele, iar vopseaua este aplicata pe bucati mici, treptat ajungandu-se la acoperirea intregii suprafete. Ca si finisaj se va aplica vopsea si in linii mari pentru netizirea suprafetei.
In ceea ce priveste vopsirea usilor se procedeaza la fel ca si in cazul ferestrelor. Daca usa nu este prevazuta cu geam, se vopsesc mai intai panourile interioare, dupa care se trece la vopsirea intregii usi de sus in jos. Iata cateva sfaturi pe langa ceea ce s-a discutat deja. Cateva sfaturi:
- trafaletele nu se lasa in vopsea atunci cand nu se mai lucreaza, ci se poate acoperi tavita respectiva cu o carpa uda;
- atunci cand ati stropit o suprafata cu vopsea stergeti-o imediat, deoarece daca o lasati sa se usuce va fi mai greu de sters;
- la terminarea vopsirii peretilor spalati pensulele si trafaletii, iar dupa ce s-au uscat, astia trebuie inveliti in hartie pentru a rezista mai mult in timp.
hera
 
Mesaje: 108
Membru din: Mie Ian 25, 2012 9:45 pm

Înapoi la Finisaje pereti si pardoseala

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori