Gresie sau parchet in bucatarie?

Finisarea si decorarea peretilor si pardoselilor - zugraveli, tapet, lambriu, gresie, faianta, parchet, etc.

Re: Gresie sau parchet in bucatarie?

Mesajde marcelb » Vin Aug 10, 2012 1:46 pm

HAYAT scrie:Eu sunt de acord cu ceea ce ai zis. Nu cred ca nu merge faianta de pe perete cu parchetul de pe jos. Sunt diferite modele de parchet unele chiar pot imita foarte bine gresia si invers: gresie care imita perefect parchetul...

La mine nici nu se intalnesc parchetul cu faianta. Faianta am doar in zona cu gresie. Eu zic ca s-au dus vremurile cand lumea isi placa toata bucataria cu faianta. Sau poate nu ... Depinde de gusturi.
marcelb

Mesajde HAYAT » Mie Aug 15, 2012 9:16 pm

Da, ai dreptate. Nici nu e indicat sa acoperi toti peretii cu faianta. Peretii trebuie sa respire. Altfel o sa constati ca iti curge apa pe pereti in jos. In bucatarie se gateste si sunt aburi... :)
Oricum, depinde de stil si de gusturile fiecaruia cum isi amenajeaza. Spuneam doar ca merge si asa si asa.
HAYAT

Mesajde constantinu » Joi Aug 16, 2012 2:04 pm

eu am ales parchet pentru ca pe gresie imi era racoare la picioare mereu
constantinu

Mesajde angela21 » Mie Aug 22, 2012 2:40 pm

florin-zlt scrie:nu stiu ce este mai potrivit pentru o bucatarie:gresia sau parchetul?

Gresia este mai usor de intretinut in bucatarie, mai ales cand ai faianta pe pereti, de preferinta aceasi culoare, si ai o bucatarie perfecta.
Gresia poate fi curatata mai usor, atunci cand folosesti bucataria pentru gatit zi de zi. :lol:
angela21

Mesajde oana.badoiu » Vin Aug 24, 2012 1:29 pm

linoleumurile de acum sunt mai proaste decat cele comuniste..eu aveam unul acasa panzat de f buna calitate...nu am mai gasit asa ceva
oana.badoiu

Mesajde agnesmaryo » Lun Aug 27, 2012 1:07 pm

Gresie! este usor de spalat cu mopul in cazul in care iti cad ingrediente pe jos
agnesmaryo

Mesajde ValentinaT50 » Lun Sep 03, 2012 12:36 pm

Mie imi place mult parchetul. Cel din lemn. Nu cred ca este potrivit bucatariei, sau oricum nu pe intraga suprafata.
Eu am optat pentru gresie (am o bucatarie deschisa). Vara este excelent. Iarna.....cam inteleg ca poate era bine sa pun si parchet pe zonele mai putin expuse umezelii.
ValentinaT50

Mesajde bolintineanudaniel » Mie Sep 19, 2012 9:21 pm

Eu as opta pentru gresie din mai multe motive:
1. este mai rezistenta in timp
2. nu se umfla de la umezeala
3. este mult mai practica, se curata usor
4. daca in bucatarie se gateste neaparat trebuie gresie, imaginati-va sa faceti zacusca si sa sara sos pe parchet!!

O seara buna
bolintineanudaniel

Mesajde Pop Aurica » Lun Oct 29, 2012 2:07 pm

Daca vrei o pardoseala calda alege parchetul.
In schimb, daca vrei o intretinere mai usoara alege gresia.
Ambele variante au avantaje si dezavantaje. Depinde ce urmaresti sa obtii. Succes !!
Pop Aurica

Mesajde niktrask » Mie Noi 07, 2012 4:26 am

Spatiul de gatit si spalat cu gresie si restul cu parchet, iarna e totusi rece si cand stau mai mult imi iau papucii.
niktrask

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Finisaje pereti si pardoseala