Gresie sau parchet in bucatarie?

Finisarea si decorarea peretilor si pardoselilor - zugraveli, tapet, lambriu, gresie, faianta, parchet, etc.

Gresie sau parchet in bucatarie?

Mesajde florin-zlt » Lun Feb 07, 2011 6:30 pm

Nu stiu ce este mai potrivit pentru o bucatarie: gresia sau parchetul?
florin-zlt

Re: Gresie sau parchet in bucatarie?

Mesajde marcelb » Mar Feb 08, 2011 1:20 pm

Eu le-am combinat: in zona de gatit am pus gresie, iar in zona de luat masa am pus parchet.
Depinde cum e configurata bucataria.
Daca nu le poti combina, eu as opta pentru gresie, pentru ca se curata mult mai usor, iar intr-o bucatarie in care se gateste e imposibil sa nu stropesti pe jos cu diverse.
marcelb

Mesajde daroxi » Vin Feb 11, 2011 2:17 pm

daca ai faianta pe pereti eu cred ca nu s-ar potrivi sub nicio forma faianta cu parchetul. depinde cum e amenajata bucataria.
daroxi

Mesajde florin-zlt » Dum Feb 13, 2011 10:40 pm

multumesc pt sfaturi.cred ca voi alege parchetul.
florin-zlt

Mesajde petre67 » Mie Feb 23, 2011 1:56 pm

Eu zic sa te gandesti si la ce se intampla cu parchetul daca se sparge vreo teava la bucatarie ...
petre67

Mesajde PaulaGab » Mie Feb 23, 2011 9:50 pm

In bucatarie as pune numai gresie, asta si pentru ca imi amintesc ce am patit intr-un an inainte de Craciun cand mi s-a spart o teava.
PaulaGab

Mesajde surasdesoare » Dum Feb 27, 2011 1:31 pm

Dar despre linoleum in bucatarie, ce parere aveti?
Eu asta am de vreo 10 ani si e super, are model de gresie, e groasa, nu-mi ingheata picioarele caci eu stau fara papuci prin casa, se curata si repede si usor.
surasdesoare

Mesajde daroxi » Lun Feb 28, 2011 4:16 pm

surasdesoare scrie:Dar despre linoleum in bucatarie, ce parere aveti?
Eu asta am de vreo 10 ani si e super, are model de gresie, e groasa, nu-mi ingheata picioarele caci eu stau fara papuci prin casa, se curata si repede si usor.

Da, si linoleumul e solutie ok. Si nu presupune poate nici o investitie asa mare. Stiu ca sunt si modele groase, mult mai calitative decat clasicul linoleum cu care erau dotate "din oficiu" bucatariile blocurilor comuniste.
daroxi

Re: gresie sau parchet in bucatarie?

Mesajde lucianfr » Lun Mar 07, 2011 10:42 am

In bucatarie as pune in orice moment gresie.Este rezistenta si usor de intretinut.Daca alegi parchet,cumpara atunci un model special creat pentru bucatarie, tratat pentru umezeala si rezistent la mucegai.Nu uitati ca in bucatarie este umezeala de cele mai multe ori.Linoleumul este o varianta,dar dupa un timp se decojeste pe la margini.Solutia este sa investesti unban in plus daca vrei sa te tina.Pana la urma ajungi la acelasi pret cu gresia.
lucianfr

Mesajde ANELY » Lun Mar 21, 2011 3:02 pm

Utilitatea si accesibilitatea unei bucatarii sunt pilonii ce determina restul accesorizarilor.Sunt perfect de acord cu faptul ca a intretine gresia este mult mai usor,insa eu fiind cam friguroasa din fire am optat pentru parchet.Nu regret nici o clipa.Da un aer mai sofisticat si parca mai elegant bucatariei.
ANELY

Următorul

Înapoi la Finisaje pereti si pardoseala