pereti caramida cu mucegai

Finisarea si decorarea peretilor si pardoselilor - zugraveli, tapet, lambriu, gresie, faianta, parchet, etc.

pereti caramida cu mucegai

Mesajde danababei » Mie Mai 09, 2012 11:18 am

Casa cu o vechime de 110 ani, pereti de caramida dubla, geamuri termopan, planseu lemn. Cum scap de umiditate, de mucegai?
La intersectia a patru pereti interiori am caramida umeda, fara tevi sparte pe alaturi.
danababei

Re: pereti caramida cu mucegai

Mesajde petre67 » Mie Mai 09, 2012 4:13 pm

Cauze posibile pentru umezeala din peretii interiori:

1. Nu toate incaperile invecinate acelui perete sunt incalzite, astfel incat se produce condens in peretele respectiv.
Solutia: incalzirea intregii case cat mai uniform.

2. Casa, fiind asa veche, probabil nu are o fundatie serioasa, iar apa se infiltreaza din pamant in perete prin capilaritate.
Solutia: din pacate costisitoare si cu deranj mare, saparea si turnarea unei fundatii sub perete. Saparea si turnarea trebuie facuta in etape, ca sa nu va treziti cu peretele/casa prabusite.
petre67

Mesajde roger-ius » Joi Mai 10, 2012 12:48 pm

danababei scrie:Casa cu o vechime de 110 ani, pereti de caramida dubla, geamuri termopan, planseu lemn. Cum scap de umiditate, de mucegai?
La intersectia a patru pereti interiori am caramida umeda, fara tevi sparte pe alaturi.

O posibila solutie ar fi si retencuirea cu ceva tencuiala hidroizolanta. Nu stiu ce pret ar avea si care ar fi durabilitatea in timp. Oricum luand in discutie factorul pret, sigur iese mai ieftin decat o subzidire a peretilor.
roger-ius

Mesajde petre67 » Joi Mai 10, 2012 1:50 pm

roger-ius scrie:O posibila solutie ar fi si retencuirea cu ceva tencuiala hidroizolanta. Nu stiu ce pret ar avea si care ar fi durabilitatea in timp. Oricum luand in discutie factorul pret, sigur iese mai ieftin decat o subzidire a peretilor.

Tencuiala hidroizolanta ajuta sa nu ajunga umezeala in perete. In cazul de fata umezeala ramane in perete, atat ca o vreme tencuiala nu o va lasa sa se manifeste.
petre67

Mesajde roger-ius » Vin Mai 11, 2012 6:54 am

petre67 scrie:Tencuiala hidroizolanta ajuta sa nu ajunga umezeala in perete. In cazul de fata umezeala ramane in perete, atat ca o vreme tencuiala nu o va lasa sa se manifeste.

Asa e. Caramida va ramane umeda, dar ea poate sta asa mult si bine. Daca umezeala nu mai este prezenta pe partea dinspre interior a camerei, nici disconfortul provocat de igrasie nu ne mai afecteaza. Aceste tencuieli exista, si sunt o alternativa. Nu stiu daca e cea mai durabila solutie, dar fata de varianta subzidirii sigur e mult mai accesibila.
roger-ius

Mesajde Pop Aurica » Mie Iun 13, 2012 9:44 am

Cea mai sigura varianta ca sa scapi de igrasie este cea in doua etape : "Dry Wall Team" ,si anume
- in prima etapa, refaci hidroizolatia orizontala printr-o metoda nedestructiva;
- in etapa a doua faci o tencuiala hidrofoba de uscare a peretilor umezi la o inaltime egala cu inaltimea maxima vizibila a umiditatii in pereti + 1,5 x grosimea peretelui.
Pop Aurica

Înapoi la Finisaje pereti si pardoseala