faneami scrie:Am un tavan facut din tencuiala pe structura leturi de lemn, nada, plasa rabitz si din 30 in 30 cm sarma de 2. Au aparut crapaturi, insa in tencuiala am bagat var stins bulgari si ciment, mesterul zice ca inca nu sa asezat casa Turnarea fundatiei a fost inca in august 2009 si am zidit automat si am acoperit in acelasi an. Va rog lamuriri si sugestii este vreo problema sau este normal...
Crapaturile au aparut pe acel tavan sau in peretii casei? Ca nu inteleg exact...
Chestia cu asezarea casei nu stiu daca nu e doar un mit. Betonul are o perioada de maturitate de 28 de zile. Daca respecta cerintele din proiectul de structura si e corect executata lucrarea nu vad cum dupa acele 28 de zile se mai poate"aseza". Betonu' e ajus la maturitate, e armat cu fier beton, etc
Sau poate te referi ca au aparut crapaturi in tencuiala? Daca da, atunci poate au bagat mai mult var in timp ce tencuiau ca sa le fie mesterilor mai usor sa lucreze.
Stiu ca si mie cand mi-au tencuit pe cei 2-3 mp de tencuiala de la inceput au aparut crapaturi. Le-am cerut sa bage mai mult ciment, si sa reduca catitatea de var. Nu prea le-a convenit mesterilor, se lucra mai greu, nu statea tencuiala asa usor pe perete. Cu strambaturi din nas au continuat asa lucrul si a iesit o tencuiala foarte buna, crapaturi nici vorba. Morala e ca trebuie sa le soliciti mesterilor sa faca un lucru de calitate si cum preferi tu, ca doar tu esti cel care da banii.