Zugrăvirea pereţilor exteriori

Zidarie, pereti exteriori, pereti interiori, sisteme de gips-carton

Zugrăvirea pereţilor exteriori

Mesajde hera » Vin Aug 14, 2015 3:01 pm

Zugravirea peretilor exteriori ai unei ii poate oferi acesteia un aspect de prospetime si de ingrijire, creand o valoare adaugată semnificativa. In aceeasi masura, vopseaua protejeaza peretii impotriva vantului si a intemperiilor. Zugravitul peretilor exteriori necesita anumite cunostinte si pregătiri. Avem nevoie de o perioada de timp pentru pregatiri si pentru a alege materialele de cea mai buna calitate. Acestea reprezinta cea mai buna garantie a unor rezultate de calitate şi vor asigura o protectie de durată.

Alegerea vopselei:
Vopseaua de perete acrilica (pe baza de apa) este cea mai buna alegere pentru peretii exteriori. Acest tip de vopsea vne ajuta să izolam peretele impotriva apei si, in acelasi timp, permite umezelii aflate deja in perete sa se evapore la exterior. Se indeparteaza cat mai multe obstacole posibil cand zugravim un perete exterior, de ex., obloane, plante si arbuşti, iedera etc. De asemenea, trebuie sa verificam umplerea defectelor din zidarie si sa eliminam orice dopuri, suruburi, cuie etc.
Repararea fisurilor şi umplerea defectelor din zidarie:
Dacă dorim să zugravim un perete vechi de caramidă, sunt mari sanse ca unele reparatii ale crapaturilor din perete să fi disparut in totalitate. Va trebui să efectuam aceste reparatii inainte de a incepe zugravitul. Trebuie deci să indepartam portiunile deteriorate, sa le reparam din nou si sa remediem orice crapăaturi si alte probleme.
Depuneri de sare:
Dac zugravim un perete nou, exista mari sanse sa vedem formaţiuni de sare şi depuneri de culoare alb pe perete. Aceasta deoarece pe peretii noi pot rămane depuneri de sare dupa uscarea umezelii din perete. Le putem indeparta cu o perie de sarmă sau cu un dispozitiv Multi-Stripper cu o perie de curatare. Apoi indepartam pulberea desprinsa cu o perie moale. A nu permite umezirea din nou a pereţilor curati şi uscati, a nu utiliza un dispozitiv de spalare sub presiune, in caz contrar procesul va fi luat de la inceput.

Curatarea peretelui:
Se incepe intotdeauna pe un perete curat. Daca peretele este sensibil la apa sau daca locuim intr-un mediu cu mult lemn, vom simti cu siguranta efectele cresterii muschiului sau a algelor. Le putem indeparta cu o perie de sarmă şi cu un cutit / cuter. Apoi tratam peretele cu inalbitor diluat în proportie de 50/50. Lasam solutia să actioneze timp de cateva ore, apoi clatim bine cu apa. Ne asiguram ca peretele este cu adevarat uscat inainte de a incepe zugravitul - aceasta va dura cateva zile.

Dispozitiv de spalare sub presiune:
Un dispozitiv de spalare sub presiune ne va permite să indepartam majoritatea murdariei de pe perete. In acelasi timp, vom putea elimina toata vopseaua desprinsa si resturile de pe perete. Dacă este necesar, putem aplica o solutie de indepărtare a muschiului, o lasam sa isi faca efectul şi pulverizam din nou peretele pentru a-l curata. După aceasta, asteptam 14 zile inainte de a incepe zugravitul, an functie, desigur, de conditiile meteo.

Creşterea umidităţii:
Daca umiditatea din perete este o problema, aceasta trebuie remediată prima. Motivul poate fi aplicarea unei izolatii de slaba calitate între fundatie si perete. In acest caz, putem adauga o deschidere de ventilatie, de exemplu, intr-un spatiu vertical din zidarie sau putem sa inlocuim o caramida cu o grila de ventilatie.

Pereti cu o suprafata prafoasa:
Peretii care au fost zugraviti anterior pot fi afectati de depuneri prafoase, care vor impiedica buna aderenta a stratului nou de vopsea. Apoi suprafata de baza trebuie fixata cu o amorsa speciala. Este esentiala o suprafata de calitate, ferma, deoarece in caz contrar stratul de vopsea nu va adera corespunzator si va redeveni slabit in scurt timp.

Se realizeaza o plinta la baza peretelui:
La nivelul solului, trebuie să curatam partea inferioara a peretelui de sol si de nisip, cu ajutorul unei perii, pentru a impiedica îmbacsirea periei. Daca este posibil, sapam la o adancime de o carămida in plus, indepartam nisipul si lasam sa se usuce bine. Aplicam mai intai un strat de baza pe caramizile netratate si lasam sa se usuce timp de cel putin 12 ore. Daca se accentueaza aceasta „plintă” intr-o culoare mai inchisa, stropii de noroi vor iesi mai putin în evidenta.

Se mascheaza cadrele de usi si de ferestre:
Se acopera plantele si tufisurile din apropiere cu o folie de plastic. Se mascheaza cadrele de usi si de ferestre si alte elemente de tamplărie cu banda de mascare. Mai intai, zugravim marginile peretelui cu o pensula mare, apoi zugravim imbinarile cu cadrele usilor si ferestrelor si rigolele. Ne asiguram ca suprafetele prezintă suprapuneri generoase si aplicam vopseaua din zona uscata spre marginile zonei cu vopsea proaspata.
A nu se face prea mare economie cu vopseaua utilizata , dacă nu utilizam suficienta vopsea, se poate obtine un perete neomogen, plin de petice.
Se verifica numerele de lot ale vopselei utilizate. Daca acestea difera, exista mari sanse sa observam diferente de culoare, respectiv diferente de culoare dupa depozitarea pentru o perioada mai indelungata.

Dispersarea vopselei:
Se utilizeaza un trafalet cu fire lungi pentru vopsit. Suprapunerile vor deveni mai puţin vizibile şi vom putea lucra mult mai repede. Ne asiguram ca trafaletul este bine umplut cu vopsea. Se aplica o banda verticala de vopsea. Se umple trafaletul cu o cantitate mai mare de vopsea si se aplica o a doua banda la o distanta de 40 cm. Se suprapun pe diagonala cele doua benzi de vopsea. Ne asiguram ca aplicam vopseaua in toate spatiile si zonele cu reparatii. Apoi vopsim de sus pană la jumătatea peretelui, iar apoi de acolo pana jos.
Apoi continuam in partea stanga sau dreapta cu urmatoarea banda de vopsea. Pentru suprafete mai mici sau in apropierea cadrelor de usi sau de ferestre, utilizam un trafalet ingust. Aceasta va fi intotdeauna o muchie vopsita proaspat si se lucreaza de la zonele uscate spre cele umede.

Scară sau schela:
Cand zugravim, se alege intotdeauna o zi fără vant şi precipitatii. Se foloseste o scara adecvata, cu aproximativ un metru mai sus de inaltimea de lucru. Ne asiguram ca scara este asezata pe o suprafata stabila si ca este ferm sprijinita pentru a preveni caderea.
Se aseaza scara la un unghi de aproximativ 15° fata de perete. Intotdeauna deplasam scara daca trebuie să ajungem in lateral cu mai mult de o lungime de brat in timp ce lucram.

Distantier:
Un distantier ofera scarii stabilitate suplimentara şi mareşse siguranta in timpul lucrului. Putem sa adaugam cu usurinta un distantier pe orice scara, fiind foarte util, de exemplu cand lucram pe jgheaburi in consola. De regula, un distantier mareste distanta intre scara si perete cu 35 cm. Pentru a lucra in conditii mai sigure, cel mai bine este sa inchiriem o schela sau un dispozitiv de ridicare.

Burlane de acoperis:
In multe cazuri, va fi necesara si intretinerea burlanelor si a marginilor acoperisurilor, fiind necesara si vopsirea acestora. Dacă am inchiriat schele sau un dispozitiv de ridicare, se poate examina cu atentie starea tehnica a burlanului, se poate efectua toate reparatiile care pot fi necesare.
hera
 
Mesaje: 108
Membru din: Mie Ian 25, 2012 9:45 pm

Înapoi la Compartimentari, zidarie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron