Amenajarea podului cu sisteme standard Rigips

Zidarie, pereti exteriori, pereti interiori, sisteme de gips-carton

Amenajarea podului cu sisteme standard Rigips

Mesajde hera » Lun Feb 23, 2015 8:44 pm

Amenajarea spatiului nefolosit din poduri reprezinta de departe cea mai economica modalitate de a castiga spatiu locuibil. Argumentele in favoarea acestei solutii sunt mai buna folosire a spatiului existent reamenajat si rapiditatea obtinerii unui spatiu locuibil suplimentar. Amenajarea podului necesita in principiu un aviz de interventie deoarece, de obicei, asemenea amenajari sunt legate de modificarea cladirii din punct de vedere functional. Un asemenea aviz nu este necesar - in majoritatea tarilor - in cazul incaperilor subordonate functional, cum sunt, de exemplu, atelierele de practicare a unui hobby. Se recomanda, totusi, consultarea informala a autoritatilor de constructii.
Sistemele Rigips indeplinesc, prin combinarea panourilor Rigips cu materiale fono-termo-izolante, toate conditiile impuse unor asemenea amenajari de catre confortul economic si de locuire.
Prin tehnica de constructie uscata, tehnica ce s-a dovedit de calitate, se evita umezirea elementelor de constructie existente. Spatiile amenajate pot fi folosite imediat dupa incheierea executiei. Sunt indeplinite, de asemenea, toate conditiile oficiale privind protectia impotriva incendiului. Prin structuri Rigips pot fi de exemplu indeplinite fara probleme normele privind executiile de oprire a incendiului F30 sau normele de executii rezistente la foc F90.
Executia standard :
Panotajul. Panouri Rigips - vario, de format mare si grosime de 12,5 mm.
Fixarea panourilor. Suruburi rapide Rigips 35 mm; alternativ: cleme.
Prelucrarea rosturilor. Rostiurile dintre panouri, precum si elementele de prindere, trebuie prelucrate cu spaclul in mai multe randuri.
Structura de sustinere. Sipci de lemn de calitatea a doua, cu muchii ascutit, fixate cu suruburi rapide Rigips 55 mm (sipci groase de maximum 40 mm). Alternativ profile de plafon ''palarie'', late de 50 mm sau sine de ajustare cu profil CD.
Izolatia. Placi de vata minerala cu margini intarite (caserate pe folie de alumuniu), a caror latime depinde de distanta dintre capriori, respectiv traverse. Pasla de fixare Uniroll, respectiv pene izolatoare Rockwool. Materiale izolatoare din vata minerala minerala necaserata, care sunt bune in cazul unor capriori cu trasee, respectiv dispozitii, neregulate.
Izolatia
In cazul materialelor izolatoare caserate pe folie de aluminiu, marginile intarite, care depasesc ambele laturi ale paslei de lana minerala, permit o prindere simpla de capriori, respectiv traverse, prin cuie cu cap lat, sau cleme. Distanta dintre prinderi: 10-20 cm. Fata de aluminiu trebuie dispusa intotdeauna spre spatiul interior. Latimea materialului izolator trebuie astfel aleasa incat placile izolatoare sa stea usor plasate intre capriori. In acest scop latimea trebuie sa fie cu circa 2 cm mai mare decat deschiderea intre capriori. Este foarte important, din acest punct de vedere, ca folia de aluminiu sa fie bine prinsa de capriori si de peretii timpanelor, pentru a se impiedica astfel patrunderea curentilor de aer in spatiul interior. Daca este cazul, rosturile pot fi umplute cu banda de etansare de aluminiu, autoadeziva. Pasla de fixare Uniroll, respectiv penele izolatoare Rockwool, se taie cu cutitul si se potrivesc cu o incovoiere de aproximativ 10 mm intre capriori.
Astereala
Dupa ce au fost izolate complet plafonul traverselor si panta acoperisului, se monteaza astereala, tranversal fata de directia caprior/grinzilor. Sectiunile sipcilor de astereala depinde de distanta dintre capriori: sipci 48/24 mm pentru o distanta de pana la 70 cm, sipci 50/30 mm pentru o distanta de pana la 85 cm, sipci 60/40 mm pentru o distanta de pana la 100 cm intre capriori. Distanta intre sipci - pentru panouri Rigips de protectie impotriva incendiului, groase de 12,5 mm - este de 40 cm. In locul sipcilor de lemn pot fi folosite profile de plafoane ''palarie'' sau profile CD cu sina de ajustare. In cazul materialelor izolatoare necaserate, intre stratul izolator si panotajul Rigips trebuie prevazuta cu o bariera de vapori, de exemplu folie de polietilena de 0,2 mm grosime.
Panotarea
Se monteaza transversal fata de sipci, cu suruburi, panourile de protectie impotriva incendiului Rigips. Distanta intre prinderi trebuie sa fie de 17 cm. Intai se panoteaza plafonul, apoi panta acoperisului. Trebuie evitate cu grija rosturile dintre muchiile transversale ale panourilor trebuie decalate - in desfasurarea lor pe directia transversala a panourilor - cu cel putin distanta dintre doua sipci. Inainte de montare, trebuie tratate muchiile transversale taiate ale panourilor. Pentru un racord net intre plafon si manta acoperisului muchiile panourilor de panta trebuie retezate conform unghiului respectiv.
hera
 
Mesaje: 108
Membru din: Mie Ian 25, 2012 9:45 pm

Înapoi la Compartimentari, zidarie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron