Petuniile

Gradina de flori - proiectarea gradinii de flori, amenajarea gradinii, intretinerea gradinii

Re: Petuniile

Mesajde mihaelar63 » Joi Iul 07, 2011 1:03 am

Eu am plantat in gradina . Tufele s-au facut enorme , le merge bine , fara sa fac alt efort decat a le uda .Sunt incantatoare si impodobesc gradina mai ales la inceputul verii cand alte flori inca nu au inflorit .
mihaelar63

Mesajde parlojan ela » Dum Sep 18, 2011 3:27 pm

am citit in carte despre cultivarea petuniilor, acolo am gasit pasajul unde se specifica -petuniile sa fie in soare plin umbra nu le ajuta,apa sa le dai din plin, cand pamantul este aproape uscat,fertilizarea este necesara destul de rar,ciupirea florilor trecute este obligatorie pentru inflorire noua abundenta.sper sa fie de folos.
parlojan ela

Mesajde evymar » Mie Feb 15, 2012 5:52 pm

Sunt gingase si frumoase si usor de intretinut nefiind foarte pretentiose precum alte flori care necesita o atentie contanta. Acestea dau culore gradinii, sunt precum un curcubeu ce isi merita locul in gradiniile si casele noastre.
evymar

Mesajde agnesmaryo » Mar Mar 13, 2012 11:05 am

Petuniile sunt usor de inmultit si usor de ingrijit! Trebuie sa le udati mereu si ele se vor dezvolta cu usurinta!
agnesmaryo

Mesajde atiana » Mar Apr 17, 2012 9:23 pm

Si mie imi plac foarte mult petuniile, daca le indepartezi imediat dupa ofilire floarea tinde sa faca seminte imediat in loc sa se regenereze.
atiana

Mesajde Katuc » Mie Apr 18, 2012 12:56 pm

Sfaturi pentru ingrijirea petuniilor

Feriti de ploaie petuniile din ghivece, mutandu-le in locuri ferite.
Indepartati florile ofilite pentru a asigura aparitia unor flori noi.
In zilele calduroase ale verii este foarte important ca petuniile sa fie udate seara tarziu sau dimineata,
Petuniile necesita pentru o dezvoltare cat mai armonioasa udatul din abundenta si dese fertilizaricu ingrasaminte.
Tinute la umbra petuniile produc frunze mai mult decat flori.
Feriti petuniile de vantul puternic datorita fragilitatii tulpinilor care se pot rupe.
Cand frunzele ingalbenesc, planta necesita fertilizare.
Planta din ghiveci se introduce in interior inainte de a veni inghetul.
Katuc

Mesajde Gavriloi Adina-Mirabela » Lun Mai 07, 2012 9:31 pm

Daca alegeti rasadurile de petunii, inainte de plantare trebuie sa pregatiti solul si chiar inainte de acest lucru trebuie sa alegeti locul potrivit.

Incercati sa optati pentru o locatie unde soarele este prezent pentru ceva mai multe ore. Cel mai indicat ar fi ca timp de sase pana la opt ore petuniile sa se bucure de razele calde ale soarelui in fiecare zi.

Pentru a fi sigur de reusita adaugati si ingrasaminte organice in compozitia solului care trebuie sa fie si bine drenat.

Pentru a evita problemele care ar putea fi cauzate de frig plantati petuniile doar dupa venirea ultimului inghet. In caz contrar s-ar putea ca acestea sa nu creasca.

Daca le cumparati in ghivece, inainte de a le muta in pamant sau intr-un ghiveci mai mare incercati usor sa indreptati radacina. In recipientele de mici dimensiuni radacinile nu se dezvolta corespunzator si planta ar putea avea de suferit.

Gradinarii cu experienta recomanda cresterea in casa sau intr-un spatiu special amenajat a petuniilor, timp de 10 pana la 12 saptamani. Cam de aceasta perioada au nevoie pentru a putea fi plantate afara.
Gavriloi Adina-Mirabela

Mesajde Micumonica » Mar Mai 08, 2012 1:58 pm

Eu am la tara 15 ghiveci cu petunii...prefer sa le tin in ghiveci decat in pamant sunt mai usor de intretinut si pot fi mutate in cazul unei ploi mai zdravene sau in cazul caldurii toride in mijlocul lunii iulie.
Daca totusi doresti sa le tii in pamant foloseste un sol fertil amestecat cu pamantul de la tara
Micumonica

Mesajde mucilianud » Dum Noi 11, 2012 8:42 pm

cred ca depinde si pamantul la ele
mucilianud

Mesajde simonaelena » Dum Noi 11, 2012 10:58 pm

Pont: daca aveti o alee pe care circulati cu masina, lasati mijlocul pe o latime de 40 cm. nebetonat/nepietruit si plantati petunii.
Trecand cu masina frecvent pe deasupra lor le veti rupe varfurile si in timp o sa obtineti un covor multicolor. Si unde mai pui ca se si autoinsamanteaza!
simonaelena

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Gradina de flori