RadioClick scrie:Eu o sa vin cu o reteta utile pentru cine are rosii verzi si nu vrea sa le puna la murat:
Salata de patlagele verzi
Ingrediente:
6-7 gogonele mari
50 ml ulei
o lingurita de sare
o ceapa rosie
Mod de preparare:
Spalam gogonelele si le punem la fiert intr-o oala incapatoare in care am pus apa cu sare.
In functie de cat de mari si cat de coapte/verzi sunt va dura mai mult sau mai putin pana cand se vor gati.
Incercati cu furculita si cand sunt gata le scoateti si le puneti direct in alta oala cu apa rece. Le lasati acolo pentru cateva minute apoi le scoateti, le curatati si le lasati la scur. Eu le-am lasat sa se scurga bine peste noapte. Le-am pus intr-o strecuratoare de plastic (ca aceasta), am pus sita peste un castron si le-am lasat in frigider pana a doua zi. Este foarte important sa le scurgeti foarte, foarte bine pentru ca altfel salata va iesi prea apoasa si nu o sa va placa.
Inainte de a ne apuca de facut salata de patlagele verzi curatam ceapa si o taiem marunt.
Dupa ce s-au scurs bine patlagelele, le tocam cu un tocator pentru vinete sau pur si simplu cu cutitul, adaugand si ceapa taiata marunt. O putem pune direct in salata dar in felul acesta o maruntim si mai mult.
Punem patlagelele si ceapa tocata intr-un castron, adaugam sare si ulei dupa gust si … gata salata noastra de patlagele verzi. Un deliciu!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori