Pagina 1 din 1

Secretele mazarei

MesajScris: Vin Mai 27, 2011 11:43 am
de mirelat
Mazarea are un mare secret: la caldura si seceta mare florile nu mai leaga rod, cad fara a fructifica.

De aceea mazarea se planteaza sau primavara devreme sau ca a doua cultura, spre toamna, dupa ce ati recoltat morcovii, ceapa, sau alte legume mai timpurii.

Tineti cont doar ca mazarea are perioada de maturizare de 60-80 de zile, deci sa se faca pana da inghetul.

Re: Secretele mazarei

MesajScris: Vin Mai 27, 2011 11:51 am
de muschu
Sa va spun si eu ce am citit despre recoltatul mazarei:

Recoltarea mazarei se face cand boabele au o marime normala si sunt inca dulci. Daca se intarzie recoltarea, boabele isi pierd din gustul dulce, devin fainoase si se sfarama la fiert.

Re: Secretele mazarei

MesajScris: Vin Mai 27, 2011 2:00 pm
de greenday
mirelat scrie:Mazarea are un mare secret: la caldura si seceta mare florile nu mai leaga rod, cad fara a fructifica ...

E adevarat, mazarea e tare sensibila la caldura si seceta. In special cand e in floare e important sa o udati corespunzator.

Altfel, mazarea este foarte putin pretentioasa la conditiile din sol, nu necesita ingrasaminte, si, mai ales, nu prea este atacata de daunatori.

Re: Secretele mazarei

MesajScris: Vin Mai 27, 2011 2:07 pm
de mirelat
greenday scrie:
mirelat scrie:... mazarea este foarte putin pretentioasa la conditiile din sol, nu necesita ingrasaminte, si, mai ales, nu prea este atacata de daunatori.


O problema tot are si mazarea, mai ales in culturile de toamna, daca umiditatea atmosferica este mare: fainarea.

Se poate rezolva daca pulverizati pe frunze o solutie de bicarbonat preparata dintr-o lingura de bicarbonat la jumatate de litru de apa.

Re: Secretele mazarei

MesajScris: Dum Mai 29, 2011 1:44 pm
de micki23
ofof mazarea se cultiva si in functie de zona