Trenduri pentru 2012 in designul interior

in decoratiuni

Material oferit de Interior Store, singura companie ce pune la dispozitia clientilor sai gama completa de servicii si produse pentru o locuinta perfecta.
 
2012 - un an al contraselor naturale, al interioarelor relaxante si confortabile ... al simplitatii si elegantei naturale si al accentelor "Wow"...

 

 

Brief overview 2012

 

- Brocade, Damask, Paisley RETURNS!

 

Trenduri 2012 in designul interior - materiale

 

Materialele Brocade, Damask si Paisley sunt din nou la mare cautare in 2012! Orice culoare este permisa in combinatie cu aceste pattern-uri minunate, elegante si rafinate.

 

- Volume generoase din nou in trend!

 

Trenduri 2012 in designul interior - volume

 

Obiectele de mari dimensiuni sunt gata oricand sa faca furori in acest sezon. Paturile inalte si voluminoase, scaunele cu spatare inalte, biobliotecile realizate pe suprafete mari de parete ... au revenit in acest sezon in atentia designerilor.

 

- Paleta coloristica cu tente solare

 

Trenduri 2012 in designul interior - solare

 

Nuantele solare, luminoase - incepand de la tonurile de galben deschis si pana la cele de orange si chiar rosu se incadreaza sezonul acesta in orice interior.

 

- Electic vs Minimalist

 

Trenduri 2012 in designul interior - eclectic

 

2012 aduce o schimbare de look radicala asupra interioarelor – stilul minimalist fiind inlocuit cu succes de cel eclectic – si chiar in unele cazuri de influentele baroc.

 

- "Bling" Accents

 

Trenduri 2012 in designul interior - bling

 

Dincolo de influentele clare ce duc spre luminozitate, si culoare - regasim necesitatea accentelor "wow". Vom regasi in acest sezon trenduri ce duc spre arta Scary; dar si spre stralucirea clasica Barbie.

 

- Accente feminine

 

Trenduri 2012 in designul interior - feminin

 

Daca ne intrebam ce mai putem pastra din tendintele anilor trecuti - un aspect este cert - Feminitatea... Accentele Girlie & feminine se vor regasi in continuare in printuri, tapet; dar si in piesele de mobilier.

 

- Interioare dramatice

 

Trenduri 2012 in designul interior - dramatic

 

Interioarele dramatice, in tonuri inchise – inspirate din anii ’80 vor reveni si ele in atantia noastra in acest an. Rosu si Negru va reveni ca una dintre combinatiile anului atat in Fashion cat si in Home Fashion.

 

- Claritatea structurala

 

Trenduri 2012 in designul interior - claritate

 

2012 aduce o redefinire clara a formelor artistice. Incepand de la liniile arhitecturale si continuand si in interior se va observa o intoarcere a traditionalului simplificat.

 

- Materialele naturale

 

Trenduri 2012 in designul interior - natural

 

2012 readuce in atantia noastra decoratiunile naturale – precum blanurile naturale folosite la pleduri, perne decorative, covoare... Matasea, Lana, Casmirul si bumbacul vor fi si ele la mare cautare anul acesta... Si daca decoratiuni realizate din acestea au si pliuri succesul va fi garantat!

 

- Exoticul se intoarce!

 

Trenduri 2012 in designul interior - exotic

 

Mixurile de culori si materiale exotice se vor regasi in foarte multe interioare in acest an. Stilurile etnice inspirate din cultura africana, asiatica si a orientului mijlociu vor aduce idei decorative unice; vor oferi caldura si veselie spatiilor interioare.

 

Culori in trend

 

Un must have al acestui an il reprezinta nuantele de gri, pe care le poti folosi cu incredere in aproape orice combinatie de culori, texturi si pattern-uri.
Culorile pietrelor pretioase (smarald, rubin, ametist, safir), precum si nuantele coralilor, turquoise, auriu – combinate cu nuante confortabile de maro, ivory, argintiu,gri si tente calde de alb vor face senzatie in 2012.
Culorile solare sunt de asemenea foarte indragite in acest sezon. Incepand de la nuante calde de galben si pana la rosu solar - le puteti folosi pe toate anul acesta in interioarele dvs.
Accentele de culoare preferante anul acesta vor fi indigo, verde si nuantele hibrid de gri/bej.

 

Concluzii

 

Designul confortabil, stilul elegant, materialele luxoase si culorile luminoase s-au intors din nou in preferintele designerilor. Creativitatea se va bucura de libertatea de a folosi contraste puternice, de a combina materiale exotice, traditionale si luxoase si jocuri de linii si forme.

Autor: Ioana Tinca

Sursa: Interior Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!