Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni

in Ghid Practic Gradina

Material oferit de eMenatwork.ro, furnizor de materiale pentru constructii, electrice, termice, amenajari si finisaje de interior & exterior
 
Mulcirea este procesul prin care solul este acoperit cu un strat de mateiale de origine vegetala sau minerala, denumit mulci (din engleza, mulch), care este format din paie, pleava, frunze, resturi vegetale, rumegus, coaja de copac maruntita etc. Scopul acestei operatiuni este pastrarea umiditatii la sol, reducerea evaporarii si impiedicarea cresterii buruienilor. Printre efectele benefice ale mulcirii mentionam: ingrasa solul cu substante nutritive provenite din descompunerea materialelor organice (in special cu azot), impiedica inghetul si previne eroziunea solului inlaturand infiltratiile de apa.

 

 

Folia pentru mulcire Operatiunea de mulcire nu se limiteaza doar la culturi de legume, ci se pot mulci chiar si pomii fructiferi sau florile. Atentie, mulcirea nu este recomandata in gradinile umbroase sau umede (pot aparea rozatoare sau melci) si nici in solarii, deoarece poate inhiba dezvoltarea plantelor. Perioada ideala pentru efectuarea operatiunii de mulcire este primavara sau toamna (in functie de culturile alese), dar poate fi continuata pe tot parcusrul verii.

 

Folia microporoasa pentru mulcire este o varianta moderna ce poate imbunatati sau chiar inlocui stratul de mulci, devenind astfel o solutie ieftina si practica, disponibila atat celor pasionati de gradinarit, cat si profesionistilor.

 

Tenax Black Cover este o folie fabricata din polietilena (film cu dimensiunea de 50 de microni), conceputa pentru mulcire si controlul buruienilor.

 

Neagra si in totalitate impermeabila, mentine solul umed, dar priveaza buruienile de aer, lumina si apa, evitandu-se astfel cresterea lor si imbunatatind dezvoltarea plantelor cultivate (deoarece eliminandu-se buruienile, solul pastreaza mai multe substrante nutritive).

 

Folia pentru mulcire Daca alegeti folia microporoasa pentru mulcire, aceasta aduce cu sine un avantaj major - aspectul estetic si practic: recoltele vor fi mentinute curate deoarece contactul cu solul este eliminat si nu mai trebuie spalate sau curatate ulterior. Folia pentru mulcire secretul plantelor fara buruieni

 

Folia microporoasa pentru mulcire Tenax Black Cover este ideala pentru gradini de legume, zarzavaturi sau flori, protejand plantele de cresterea buruienilor si prevenind germinarea semintelor de buruieni. Pastreaza caldura solara si retine umiditatea solului si grabeste cresterea culturilor, protejandu-le de schimarile climatice.

 

Utilizarea este foarte usoara: folia microporoasa pentru mulcire se asterne pe solul pregatit si se taie in forma de cruce in locul unde vor fi plantate rasadurile de legume sau flori. Pentru o fixare usoara la sol, folositi cuiele Tenax corespunzatoare.

Sursa: eMenatwork.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!