Amenajarea baii cu piatra naturala

in Decoratiuni

Material oferit de PiatraOnLine.ro.
 
Inca din antichitate baia a avut un loc aparte printre conducatorii si oamenii influenti din acele timpuri. Cleopatra insasi acorda un loc foarte important timpului petrecut in baie si folosea produse precum laptele pentru a-si face baia mai placuta si pielea mai catifelata.

 

 

Cu atat mai mult astazi, nu exista metoda mai placuta de a petrece o seara acasa si a te relaxa dupa zilele dificile si stresante de la birou decat o baie fierbinte intr-o incapere amenajata cu materiale ce te vor inspira si iti vor incarca bateriile pentru o noua zi de lucru. Acesta este tabloul perfect al unei bai pe care fiecare din noi ar trebui sa o aiba, fie ca vorbim de o baie mica de apartament de bloc sau de o baie generoasa, intr-o vila superba.

 

Ofera-ti o baie calda, primitoare si eleganta folosind piatra naturala in culori pastelate!

 

Amenajare baie cu piatra naturala 3 Designerii de interior recomanda piatra naturala ca fiind cel mai in voga material, iar cum varietatea de materiale este foarte mare, fiecare se poate regasi intr-un anume tip de piatra sau intr-o anumita culoare astfel incat alegerea facuta sa infrumuseteze viata de zi cu zi a intregii familii. Poti folosi materiale precum travertinul, ardezia multicolora, calcarul, marmura crem-cappuccino sau alba, in cazul amenajarilor moderne - cu linii drepte.

 

Toti suntem de acord ca elementele prea incarcate sau in culori aurii si argintii sunt demodabile, insa nuante precum crem sau nisipul de desert vor fi intotdeauna clasice.

 

Iar, in ani precum acestia, in care cuvinte precum "criza", "probleme" sunt la orice pas, ce metoda mai buna de a ne imbunatati starea de spirit si a ne recapata optimismul ar fi decat folosirea unor mici accente de decor ce dau senzatia de bogatie si bunastare?

 

Amenajare baie cu piatra naturala 4 Deci, daca ai decis ca vrei sa renovezi baia sau pur si simplu ai ajuns in stadiul in care trebuie sa amenajezi pentru prima oara baia mult visata, fa-ti un plan de bataie si urmeaza intocmai pasii:

 

In primul rand trebuie sa iti iei masuratorile din spatiul ce urmeaza a fi amenajat si sa decizi cat de mult vrei sa schimbi. Recomandarea mea este sa faci o schimbare completa, astfel incat sa nu ai regrete ulterior pentru ca ai vrut sa economistesti la ultimul metro patrat de material sau manopera.

 

Dupa ce ai dimensiunile, trebuie sa decizi ce culori vei folosi (incearca sa nu folosesti mai mult de 3-4 nuante intr-o singura incapere, pentru a nu aglomera vizual spatiul respectiv). Iti recomand sa cauti poze cu amenajari de bai pe internet pentru a-ti forma o idee clara si pentru a alege mai usor culorile si materialele.

 

Amenajare baie cu piatra naturala 2 Dupa ce ai bifat cele de mai sus, va trebui sa mergi sa vezi materialele pe care le-ai ales virtual. Astfel vei putea lua o decizie clara daca ai facut alegerea buna sau nu.

 

Intre timp, cauta informatii despre montaj si accesoriile folosite. Pentru un montaj corect si pentru o lucrare ce va dura peste ani, trebuie sa te asiguri ca folosesti produsul potrivit la locul potrivit. Astfel, in cazul pietrei naturale, se foloseste intotdeauna un adeziv destinat pietrei naturale si nu cel de gresie si faianta.

 

Dupa montaj, orice tip de piatra ai ales, trebuie sa ii aplici o solutie tip detergent special conceput pentru piatra naturala pentru a curata placile de impuritati si pentru a scoate petele si resturile de adeziv/chit din timpul montajului. Foarte important dupa acest proces de curatare este sa impermeabilizezi/tratezi piatra cu solutii adecvate. Astfel, ai de ales intre solutii ieftine ce nu au eficacitate (exista o gama variata de produse precum lacul de piatra ce nu sunt recomandate de nici un specialist din domeniul pietrei insa sunt folosite datorita pretului foarte economic) sau produse profesionale ce vor face diferenta.

 

Amenajare baie cu piatra naturala 1 Chiar si asa, sa nu crezi ca sarcina ta este usoara: trebuie sa alegi produsul potrivit pentru tipul de piatra pe care l-ai folosit (exista solutii pentru suprafete mate, solutii pentru suprafete polisate sau solutii ce confera un accent de culoare materialului pe care sunt aplicate, etc.).
Un furnizor de piatra profesionist va sti sa te consilieze si in aceasta problema.

 

Odata finisata lucrarea, atunci cand baia arata exact cum ti-ai dorit, precum un sanctuar al zeilor, poti sa te relaxezi, insa nu uita ca nimic nu este vesnic, daca nu este ingrijit si tratat corespunzator necesitatilor sale.
Atentie, nu folosi produsele de curatare comune, procurate din comert, deoarece solutiile chimice din acestea vor deteriora atat suprafata pietrei cat si interiorul acesteia. Pentru a nu avea astfel de probleme, foloseste produse special concepute pentru intretinerea pietrei naturale si pentru pastrarea aspectului initial al acesteia, fara a anula efectele tratamentului de impermeabilizare pe care l-ai efectuat la finalul lucrarilor de amenajare.

Autor: Mariana Bradescu

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!