Zeitlos - caramizi nemuritoare

in Decoratiuni

Material oferit de Kromston, importator de caramida aparenta klinker, parchet si pardoseli din pluta, lambriuri din pluta pentru perete, izolatii termice si fonice din pluta, materiale pentru montaj si finisaj
 
Zidaria veche, netencuita se bucura de o apreciere deosebita in ultima vreme. Uneori designerii par a fi incantati doar atunci cand peretii sunt asa de vechi incat par sa se prabuseasca atat in interior cat si in exterior. Suprafetele monocromatice din caramida nu mai sunt la fel de apreciate. Trendul este expresionismul in amenajarile din caramida.

 

 

Caramizi Zeitlos Caramizile aparente obtinute prin taierea caramizilor vechi facute manual nu numai ca implica un efort considerabi si risipa mare de material ci, in acelasi timp, ridica semne de intrebare cu privire la calitatile lor. Caramizile vechi au dimensiuni variate, suprafete poroase care in perioadele de umezeala prelungita absorb umezeala ca niste bureti asa ca nu sunt potrivite pentru placarea fatadelor, neindeplinind standardele energetice si de mediu.

 

Tratamentul cu substante hidrofuge permite chiar si caramizii aparente "vechi" sa fie hidrofugata. Este un proces de impregnare care nu este considerat ecologic din cauza substantelor chimice folosite. Desi capilaritatile caramizii sunt sigilate pe partea vizibila, porii interni se pastreaza in structura caramizii. In acesti pori interni poate patrunde apa, iar la temperaturi scazute poate ingheta, astfel presiunea hidrostatica rezultata poate fi asa de mare incat sa forteze caramida sa iasa din perete.

 

Producatorul german, STRÖHER, a introdus in productia sa caramida aparenta patinata, care are sarmul fara varsta al vechilor fatade de caramida - cu urme de uzura si margini rupte. Aceasta gama de caramizi aparente - Zeitlos - este produsa din ceramica de inalta calitate, extrudata, rezistenta la inghet. Zeitlos este alegerea perfecta pentru fatade cu design modern, energetic rational. Aceste caramizi aparente de 16 mm grosime pot fi folosite pentru zidarii aparente cu rosturi adanci si de aceea sunt recomandate in realizarea proiectelor de restaurare.

 

Caramizile aparente patinate sunt produse prin extrudare, apoi trecute prin tunelul de ardere la 1300° C si nu necesita tratamente chimice pentru a deveni rezistente la inghet.
Aceasta tehnica speciala de ardere implica un element care este uneori prea putin apreciat in productia industriala moderna: durata mare a procesului de fabricatie. Culorile obtinute sunt rezultatul combinatiei controlate de gaze din tunelul de ardere si a tranzitiilor lente de la incalzire la ardere si apoi la racire, care dureaza intre 36 si 48 ore.

 

Caramizile aparente patinate sunt produse sinterizate, nu poroase. Procesul intensiv de ardere determina inchiderea porilor materialului astfel incat produsele rezultate rezista la presiuni mari si nu-si schimba culoarea in timp. De aceea absorbtia de apa este mult mai mica, oferindu-le astfel rezistenta la inghet si pete.
Suprafata caramizii normale este poroasa si este arsa la o temperatura de max. 900° C si de aceea absoarbe umezeala si emisiile ca un burete. Acestea au ca si consecinta deteriorari datorate inghetului si a vremii. Absrorbtia de apa a caramizii aparente patinate Zeitlos este aproximativ 3 %. Aceasta valoare este mult mai mica decat absorbtia de 40% a unei caramizi vechi.

 

Combinatiile de culori bazate pe 6 tonuri de baza permit crearea unei varietati mari culori pentru fatade.

 

Pentru toti aceeia carora le place sa combine stilul retro cu tehnologia de ultima ora, pentru cei care doresc o intretinere usoara si un produs energetic rational gama Zeitlos este alegerea perfecta.

 

Zeitlos - caramida aparenta patinata nemuritoare.

Autor: Dan Fizedean

Sursa: Kromston

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!