Stilul rustic

in Decoratiuni

Cald, primitor si plin de farmec, stilul rustic ramane unul dintre cele mai indragite stiluri in designul interior. Potrivit atat mediului de viata urban, dar mai ales celui rural, stilul rustic creaza o atmosfera calma si relaxanta, de vacanta.

 

 

Stilul rustic Adeptii stilului rustic au caractere sincere, apreciind lucrurile simple dar autentice. Adesea, decoratorii in stil rustic sunt si artizanii obiectelor folosite in amenajare. Doamnele cu talent pentru lucrul de mana pot amenaja un spatiu rustic tricotand, brodand sau crosetand perne ornamentale, cuverturi, sau diverse alte obiecte decorative pentru pereti.

 

Elemente definitorii pentru stilul rustic


Stilul rustic este ideal pentru spatiile intime, de dimensiuni nu foarte mari. Incaperea centrala dintr-un camin rustic este bucataria, suficient de mare incat sa cuprinda si spatiul de luat masa.

 

Simplitatea naturalului este regasita intr-un decor rustic atat la nivelul culorilor cat si al texturilor folosite.
In privinta paletei coloristice, stilul rustic este dominat de tonuri neutre, de pamant, cat mai apropiate de natura.

 

Mobilerul este din lemn masiv cat mai putin finisat, eventual sculptat sau pictat manual. Placarile cu piatra pot crea un ambient rustic, dar bucatile de piatra trebuie sa aiba un aspect cat mai brut si natural.

 

Materiale folosite intr-un decor rustic precum lemnul masiv, ceramica, piatra naturala, tesaturile naturale sau fierul forjat sunt costisitoare, la fel ca si prelucrarea manula a acestora, dar calitatea si rezistenta lor in timp este pe masura ...

Citeste articolul integral

Sursa: MobilaSiDecoratiuni.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!