Eliminarea umiditatii prin condens si termoizolatia interioara

in Ghid Practic Casa

Va prezentam un nou articol din ciclul de articole pe tema umiditatii si a consecintelor acesteia asupra peretilor si fatadelor, articole oferite de catre Habitat Energy, distribuitor de solutii complete pentru finisarea peretilor - tencuieli, gipscarton, vopsitorie, termoizolatii, hidroizolatii.
 
Daca in Partea a 2-a am prezentat solutia eliminarii umiditatii prin capilaritate acum va prezentam o solutie care rezolva doua probleme ridicate de utilizatorii Forumului CaseSiGradini.ro - termoizolarea in interior a incaperilor si eliminarea umiditatii prin condens si a efectelor nedorite ale acesteia in special a mucegaiurilor.

 

 

Solutia este des intalnita la renovarea monumentelor istorice unde nu se pot schimba fatadele dar mai ales a variantei de sistem care are si proprietati antisare (vezi partea 1 - saruri daunatoare constructiei din 14 Feb).
Sistemul are agrement al Institutului de biologia constructiilor-Rosenheim Germania.

 

Termoizolare interior Hasit Care este secretul acestui sistem produs de HASIT? Materialul din care sunt alcatuite placile care are proprietatea de a prelua, distribui uniform si inmagazin apa de 2,5*greutatea placii. Suprafata peretelui ramane constant uscata iar pH placii este 10 (alcalin) unde nu traieste mucegaiul. Placile sunt incombustibile si permeabile la distributia de vapori.

 

Etapele aplicarii

1. Pregatirea suportului

 

La aplicarea pe zidarie se curata suportul pana cand acesta devine portant. Diferentele de planeitate se egalizeaza.Pe suprafetele fragile se monteaza sine din plastic fixate cu dibluri pozitionate in unghi de 45 pentru a oferi suport placilor. Suprafetele afectate de mucegai se curata mecanic si sunt tratate cu Algenkiller.

 

Termoizolare interior Hasit 2. Alegerea si aplicarea placilor

 

Sistemul are 2 solutii - placi impotriva mucegaiului si umiditatii si placi la care sunt si probleme de saruri. Coeficientul de transfer termic este de 0,053W/mK (vata minerala 0,040W/mK).
Placile se aplica identic ca la sistemul termoizolant. Se desprafuiesc dupa debitare , se amorseaza si se aplica adezivul special din sistem.

 

Pentru evitarea puntilor termice (tavane neizolate,balcoane,pereti exteriori etc) sistemul are placi cu forma speciala pentru efect vizual "pierdut".

 

Termoizolare interior Hasit 3. Masa de spaclu, plasa de armare si vopsea

 

Compozitia sistemului este similara unui termosistem (doar ca NU se dibluieste).
Se aplica masa de spaclu (tot din cadrul acestui sistem) care se driscuieste, plasa de armare, amorsa si vopsea. Vopselele trebuie sa fie permeabile la vapori (vopsea de var, silicatice, silosanice) care se coloreaza in nuantele dorite de beneficiar.

 

Termoizolare interior Hasit Avantaje
- lucrarea dureaza foarte putin, curat si garantat eficient;
- se poate aplica in cazurile in care termoizolarea exterioara nu este posibila.

 

Costuri - pret material mp ~195 RON/mp+TVA la care se adauga manopera 35 RON/mp.

 

Pentru o camera in care aveti probleme de condens costurile sunt 10-15 mil iar costul unui dezumidificator electric e de minim 270 EUR.

Sursa: Habitat Energy

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!