Pluta neagra - un material fascinant

in Decoratiuni

Material oferit de Kromston, importator de caramida aparenta klinker, parchet si pardoseli din pluta, lambriuri din pluta pentru perete, izolatii termice si fonice din pluta, materiale pentru montaj si finisaj
 
Un material care castiga tot mai mult teren in preocuparile designerilor este pluta expandata (pluta neagra - in limbaj comun).

 

 

Masuta pluta expandata Fotoliu pluta expandata
Pluta negra se produce din granule de pluta care sunt asezate intr-o autoclava (vas inchis ermetic in care granulele de pluta sunt incalzite sub presiune pana la 300°C) si prin incalzire se expandeaza si umplu intregul volum, alcatuind astfel un corp unitar. Blocul de pluta este apoi scos din autoclava si racit, iar mai apoi este impachetat (fie intreg, fie feliat – in functie de cerintele clientilor).

 

Suport pluta expandata Sofa pluta expandata
Pluta expandata se produce la densitati diferite pentru aplicatii diferite (izolarea peretilor, tavanelor, pardoselilor, conductelor, usilor, atenuarea vibratiilor utilajelor industriale, confectionarea de obiecte decorative si mic mobilier etc.). Pentru obiecte decorative si mobila cea mai folosita de designeri este cea de densitate mai mare (minim 175 kg/mc).

 

Designerii apreciaza pluta neagra ca material ecologic, iar aspectul rustic si usurinta in prelucrare sunt avantaje ce adauga valoare acestui material.

Mai multe informatii despre aplicatiile plutei expandate pe site-ul Kromston.

Autor: Dan Fizedean

Sursa: Kromston

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!