Trandafirul desertului

in Gradina flori de apartament

Trandafirul desertului (Adenium obesum) este o planta cu aspect neobisnuit, din pacate destul de putin cultivata ca planta de apartament la noi.
 
Adenium este o planta tropicala, originara din Africa de Est. Este foarte raspandita in tarile acestei regiuni. Face parte din categoria plantelor suculente, deseori crescuta ca bonsai.

 

 

Adenium are tulpina ingrosata, care ii da aspectul de copacel. Din tulpina cresc ramurele subtiri si lungi, care poarta flori roz, rosii, albe sau bicolore. Florile au aspect de palnie, relativ asemanatoare cu florile de leandru. Frunzele sunt mici, lucioase, de culoare verde inchis, cu varf ascutit. Un alt aspect care apropie Adenium de leandru este seva otravitoare. infloreste spre sfarsitul verii, in lunile august-septembrie.
 
Cum se ingrijeste
 
Adenium nu este pretentioasa. Data fiind zona de origine, are nevoie de foarte multa lumina pentru a se dezvolta si a face flori. Cel mai bine este sa stea in dreptul unui geam. Temperatura optima este intre 12-20ºC.
 
Solul trebuie sa fie bine drenat si nisipos. Este recomandabil un pamant pentru plante suculente si cactusi, amestecat cu un nisip cu granulatie mare.
 
Radacinile plantei nu sunt foarte bine dezvoltate si nu trebuie folosite ghivece mari.
 
Se uda rar, cu putina apa, doar atunci cand pamantul de la suprafata este uscat, pentru ca tulpina ingrosata a plantei functioneaza ca un rezervor de apa, Adenium dozandu-si cantitatea necesara. Adenium are nevoie de fertilizare lunara cu ingrasamant pentru suculente, in special primavara si vara.

Citeste articolul integral

Autor: Andreea Nedelea

Sursa: Revista Felicia

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!