Incalzire electrica cu infrarosii - incalzire ieftina, confortabila si fara intretinere

in Ghid Practic Casa

Material oferit de Activ Invest, furnizor de solutii de incalzire ecologice, economice si decorative.
 
V-ati saturat de dependenta de gaze? Nu doriti nici centala termica pe lemne?
Alegeti incalzirea electrica cu infrarosii, o metoda folosita in statele din vestul si nordul Europei.

 

 

Incalzire electrica cu infrarosi Cu incalzirea electrica activa cu unde infrarosii (infra heating, infrared heating, unde termice) puteti realiza o economie de minim 30% in sezonul de iarna, iar in perioadele intermediare (primavara, toamna) chiar si 60% fata de sistemele de incalzire clasice! Costul unui sistem de incalzire cu infrapanouri este aproximativ 60% fata de un sistem cu apa calda si radiatoare (calorifere). Incalzirea cu infrarosii ne ofera acel sentiment, ce ne-am dorit intotdeauna, ofera confortul termic. Incalzirea cu infrarosii, contrar sistemelor de incalzire traditionale nu incalzeste aerul, ci peretii. Astfel peretii si toate corpurile solide devin suprafete radiante care stocheaza energia termica. Panoul de incalzire cu unde infrarosii, sau altfel spus panourile radiante transforma energia electrica in energie termica. Caldura este predata obiectelor din incapere, precum si peretilor fara un mediu de transmisie (agent termic), iar aerul din incapere este incalzit de aceste obiecte si pereti (obiectele, peretii transfera caldura incet si uniform catre aerul spatiului). La panourile Activ Infra Heating difuzia caldurii catre spatiul incaperii se realizeaza cu radiatie cu lungime de 7-10 µm (infrarosii lungi). Acesta este exact tipul de caldura, cu care Soarele incalzeste Pamantul si fiecare fiinta utilizeaza in proportie de 99%.

 

Incalzire electrica cu infrarosi Incalzire electrica cu infrarosi
De ce este economic?
- asigura o incalzire uniforma cu corpuri de incalzire de putere mica
- asigura confortul termic chiar si la o temperatura mai mica cu 2-4 grade decat la modalitatile de incalzire clasice
- se utilizeaza reglaje exacte ale temperaturii, folosind astfel numai energia strict necesara incalzirii unei incaperi
- lucreaza cu un randament de 99%
- durata de viata nelimitata fara cheltuieli de intretinere
- montaj simplu si rapid, nu necesita proiectare, avizare
- nu necesita spatiu, nici spatiu de depozitare pentru combustibil
- se poate muta in alta casa daca este necesar

 

Incalzire electrica cu infrarosi
Panorile de incalzire Activ Infra Heating sunt obiecte plate de forma dreptunghiulara cu o grosime intre 2 - 5 cm (constructie de natura sa economiseasca spatiu), cu rama din lemn stratificat sau cu rama din aluminiu. La comanda se pot realiza modele decorate sau modele cu oglinda. Se poate monta atat pe tavan, cat si pe peretele incaperilor, in functie de modelul ales.

 

Montajul panourilor este simplu si usor. Se fixeaza pe tavan sau pe pereti cu suruburi prin locurile de fixare pregatite. In cazul folosirii a mai multe panouri intro incapere, ele vor fi impartite pentru un efect uniform, tinand cont si de estetica. Echiparea ulterioara este oricand posibila (necesita doar existenta unei prize de curent). Cablajul poate fi ascuns in canale, sau instalate in pereti in cazul constructiilor noi. Conectarea la reteaua electrica se face ca la orice aparat electric de carte un electrician specializat.

Pentru mai multe detalii despre incalzirea electrica cu unde infrarosii va invitam sa accesati site-ul companiei Activ Invest

Sursa: Activ Invest

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!