5 pasi pentru o bucatarie de vis

in Decoratiuni

Material oferit de producatorul de mobilier pentru bucatarie SVEA.
 
Construirea sau renovarea unei locuinte este in primul rand o mare sursa de stres si genereaza multe momente mai putin placute in cadrul unei familii. Bucataria este una dintre incaperile cele mai importante ale unei locuinte, locul unde se reuneste familia.

 

 

Mobila bucatarie Svea
Pentru a te putea simti comod in bucatarie, Svea iti recomanda sa o personalizezi in functie de propriile exigente. Unul dintre aspectele cele mai importante din bucataria ta il reprezinta compartimentarea spatiilor cu solutii inteligente.

 

Pentru a va bucura cu adevarat de aceasta etapa este foarte important sa stabiliti de la inceput cateva repere:

 

Mobila bucatarie Svea 1. Instalatii electrice – Inainte de finisaje, trebuie sa va ganditi cate aparate electrocasnice veti instala in noua dvs bucatarie. Nu ezitati sa treceti pe acest acest check list toate aparatele electrice pe care le veti folosi, aproape niciodata nu sunt suficiente prize in bucatarie:

 

- Plita pe gaz cu aprindere piezole-electrica sau plita electrica/vitroceramica
- Cuptor pe gaz sau electric, grill
- Cuptor cu microunde
- Hota
- Masina de spalat vase
- Masina de spalat rufe
- Centrala termica
- Filtru de cafea/expressor
- Frigider
- Alte aparate electrocasnice mici (1-2 prize libere)
- Televizor (sau radio/ cd player)

 

Mobila bucatarie Svea 2. Instalatia sanitara– Odata stabilit locul instalatiei sanitare va fi foarte greu sa il mai modificati si va implica costuri suplimentare si intarzieri in finalizarea lucrarii. Daca in momentul comandarii bucatariei designerul va va oferi o varianta de aranjare a mobilierului care va va placea foarte mult dar nu poate fi pusa in practica din cauza unor constrangeri tehnice, nu veti reusi sa aveti bucataria mult visata. La pozitionarea chiuvetei trebuie sa va ganditi la:

 

- Ce fel de chiuveta doriti: cu o cuva, cu 2 cuve, etc.
- Pozitionarea chiuvetei pe colt

 

3. Aerisirea pentru hota – in general, se recomanda ca hota sa fie racordata la exterior, iar aerul aspirat de hota sa fie evacuat. Avand o idee despre locul in care va fi amplasata plita si implicit hota puteti evita ca aceasta aerisire sa fie facuta dupa terminarea finisajelor.
In cazul in care evacuarea aerului in exterior este imposibila aveti posibilitatea achizitionarii unei hote care functioneaza prin recircularea aerului.

 

Mobila bucatarie Svea 4. Gresia si faianta – culoare, textura, model

 

Materialele folosite la finisarea bucatariei sunt diverse, si pot include lemn, piatra naturala, parchet etc. Datorita comportamentului in timp si a diversitatii de modele existente pe piata, la preturi variate, gresia si faianta sunt insa cele mai folosite.
Alegerea gresiei si faiantei este un aspect foarte important in amenajarea bucatariei, pentru ca acestea vor influenta alegerea mobilierului propriu-zis. Este important sa cumparati intotdeauna o cutie (aprox 1mp) de material in plus fata de necesarul estimat de dvs sau persoana care le va monta; intotdeauna exista pierderi la montaj.
Tendinta actuala este de a se acoperi intreaga suprafata a bucatariei cu gresie si doar suprafata de lucru cu faianta. Astfel, in functie de mobila comandata si de electrocasnicele incorporate in aceasta, faianta se poate pune pe o inaltime de aprox 60 cm, de la 80 cm inaltime fata de pardoseala finisata.

 

5. Acum tot ce trebuie sa faci este sa comanzi bucataria pe care ti-ai dorit-o.

 

Unul dintre cele mai importante aspecte ce tine de functionalitatea bucatariei tale il reprezinta compartimentarea inteligenta a spatiilor. Exista cu o serie de accesorii menite sa-ti usureze viata si sa-ti transforme bucataria intr-un spatiu organizat.
Oferta de pe piata este diversificata si include sertare cu extractie totala si inchidere silentioasa, cosuri extraibile din metal pentru corpurile de jos, compartimentate astfel incat sa asigure o mai buna functionalitate. Acest lucru il poti vedea optand pentru astfel de componente in propria bucatarie: se deschid si se inchid fara efort, sunt silentioase si aluneca usor pe glisierele metalice.
Capacitatea mare de stocare a cosurilor permite o mai buna aranjare a tuturor instrumentelor indispensabile din bucatarie, chiar si a acelora cu forma si dimensiune mai mare. Cosurile cu extractie totala iti permit sa ai totul la indemana, transformand gatitul intr-o activitate placuta.

 

Incet si sigur, veti transforma bucataria intr-un spatiu cald in care veti petrece o mare parte a timpului, iar mesele in familie vor fi evenimente placute pe care le asteptati cu nerabdare.

 

Intotdeauna recomandam prietenilor sa incerce sa-si formeze o preferinta fata de un anumit model de bucatarie in anumite culori inainte de inceperea finisajelor. Svea va recomanda sa solicitati o oferta pe spatiul dumneavoastra, pentru a sti daca bucataria aleasa se incadreaza in bugetul dumneavoastra, pentru a evita sa pierdeti saptamani intregi cautand o anumita culoare sau material pentru mobilierul ales, la un pret pe care sa vi-l permiteti, fara a face compromisuri legate de calitate sau dotari. Proiectarea nu va costa nimic si puteti face comanda propriu-zisa a mobilierului si electrocasnicelor in orice moment.

Sursa: SVEA.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!