Izolatii ecologice din pluta

in Case ecologice

Material oferit de Kromston, importator de caramida aparenta klinker, parchet si pardoseli din pluta, lambriuri din pluta pentru perete, materiale pentru montaj si finisaj
 

 

 

Consumam tot mai multa energie pentru a trai tot mai alert si de aceea suntem angrenati intr-o cursa continua pentru descoperirea unor noi surse de energie. In consecinta, de multe ori uitam ca trebuie sa invatam cum se poate economisi energia, nu doar sa cautam noi modalitati de a o produce.

 

Izolatii ecologice din pluta
Exista multe materiale care ne ajuta sa economisim energia (mai ales cea termica), dar multe din ele consuma multa energie si materii prime energetice in procesul de productie.
De aceea va prezentam produsele pentru izolatie realizate din pluta. Pluta este un material organic – scoarta stejarului de pluta – care se regenereaza si poate fi recoltata periodic (din 9 in 9 ani). Pluta are multe calitati pe care nu le au alte materiale: fonoizolanta si termoizolanta, rezistenta in timp si nu produce substante daunatoare naturii, nu mucegaieste si nici nu e atacata de insecte si daunatori, e usoara, greu inflamabila, elastica, rezistenta la presiune etc.

 

Din pluta se produc urmatoarele produse pentru izolatie:

 

1. Role din pluta naturala - se comercializeaza la diferite lungimi (5, 10, 15, 25m), latimi (0,5; 1; 1,5m) si grosimi (1, 2, 3, 4, 5, 6mm).
Acestea se folosesc in special sub pardoselile flotante ca si strat de egalizare, termoizolare si pentru atenuarea zgomotului de impact. Se produc si role de pluta pentru utilizarea sub pardoseli lipite din lemn, ceramica, piatra naturala.

 

2. Role din pluta-cauciuc (material obtinut din granule de pluta naturala si cauciuc reciclat) – se folosesc pentru izolatie termica si fonica, iar in industrie ca suport antivibratii.

 

Placi pluta 3. Placile din pluta naturala – cu dimensiuni standard 915x610mm si grosimi intre 1mm si 100mm, iar la comenzi special chiar si mai groase.
La fel ca si rolele de pluta, placile se folosesc sub pardoselile flotante (in general cele cu grosimi de pana la 6mm). Sunt folosite si in industrie pentru garnituri, role de frictiune, suporti antivibratii pentru convertizoare, pompe, ventilatoare, aparate de aer conditionat etc.

 

4. Placi de pluta-cauciuc – se folosesc mai putin pentru izolare termica si mai mult pentru confectionarea garniturilor pentru transformatoare in industria electro-energetica.

 

Pluta expandata 5. Pluta neagra (sau pluta expandata) – produsa sub forma de placi (1000x500mm si grosimi de 10, 20, 30, 40, 50mm sau 100mm la cerere) din granule de pluta expandata.
Aceste placi sunt folosite pentru izolarea termica a cladirilor rezidentiale, comerciale si industriale sau inglobate in fundatiile utilajelor sau in pardoselile industriale cu scopul de a amortiza vibratiile produse de utilaje.

 

Pluta granulata 6. Pluta granulata – realizata sub forma de placi (1000x500mm cu grosimi de 10, 20, 30, 40 si 50mm) din granule de pluta presate impreuna.
Proprietatile izolante (termice si fonice) ale plutei, elasticitatea sa si capacitatea de a nu intretine arderea recomanda placile de pluta granulata pentru aplicatii diferite: izolarea camerelor frigorifice, sarpantelor, peretilor, pardoselilor si plafoanelor, parcarilor etc.
Aceste placi pot fi folosite cu succes pentru izolarea termica si fonica a peretilor din beton ai apartamentelor.

 

Practic, pluta poate fi folosita in orice aplicatie ce necesita izolare termica si fonica fara a dauna mediului inconjurator.

 


Mai multe detalii despre pluta si aplicatiile ei in izolatii veti gasi vizitand site-ul firmei Kromston.

Autor: Dan Fizedean

Sursa: Kromston

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!