Topul oraselor, dupa calitatea vietii

de Marcel Buciuman in Diverse

Potrivit unui sodaj realizat de compana de consultanta si management Mercer, facut public de Mediafax, Viena ocupa primul loc in lume in ceea ce priveste calitatea vietii.
 
In acest sondaj, la care au participat 215 orase, se remarca prezenta in Top 10 a nu mai putin de 7 orase europene.

 

 

Viena in topul oraselor dupa calitatea vietii Astfel, alaturi de Viena care a ocupat prima pozitie datorita imbunatatirii considerabile a mediului politic si social din Austria, mai regasim trei orase elvetiene ( Zurich - pozitia a 2-a, Geneva - pozitia a 3-a, Berna - pozitia a 9-a), trei orase germane (Dusseldorf - pozitia a 6-a, Munchen - pozitia a 7-a si Frankfurt - pozitia a 8-a), topul fiind completat cu Auckland (Noua Zeelanda), Vancouver (Canada) - ambele pe pozitia a 4-a si Sydney (Australia) - pozitia a 10-a.
Ultima pozitie este ocupata de capitala Irakului, Bagdad, chiar daca si aici sunt unele imbunatatiri a infrastructurii si a politicii locale, fata de anul anterior.
Dintre orasele americane, cel mai bine plasat in top este Honolulu, capitala statului insular Hawaii, pe locul al 29-lea, urmat de Washington si New York pe pozitiile a 44-a, respectiv a 49-a.

 

In ceea ce priveste Londra, aceasta a ocupat doar pozitia a 39-a.

 

Din Asia, orasul cu cea mai buna calitate a vietii este Singapore, care a avansat sase locuri fata de 2008, pana pe pozitia a 26-a, datorita cresterii sale economice devenind un important centru financiar mondial, avand si foarte multe scoli internationale si private.
Ca urmare a imbunatatirilor facilitatilor din infrastructura si a transportului in comun, ocazionate de Jocurile Olimpice din august 2008, Beijing-ul a urcat trei locuri in clasament, ajungand pe locul al 113-lea.

 

Potrivit reprezentantilor companiei Mercer, scopul acestui sondaj este acela de a ajuta Guvernele si companiile internationale sa creeze pachete de beneficii atragatoare pentru angajatii lor.
In contextul actualei crize financiare multe companii intentioneaza sa isi reduca numarul misiunilor in strainatate pe termen mediu si lung si vor sa localizeze pachetele de beneficii compensatorii pentru angajatii lor acolo unde este posibil, desi alocatiile zilnice, calculate pe baza criteriilor ce tin de calitatea vietii dintr-un oras, vor ramane si in continuare o componenta esentiala a acestor pachete.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!