Avantajele izolarii cu vata minerala bazaltica

in Constructii

Material oferit de Utilul.ro, magazinul on-line cu cea mai bogata oferta de produse din vata minerala din bazalt.
 
Vata minerala din bazalt este un produs anorganic, obtinut prin fibrilizarea cu ajutorul centrifugarii a topiturii de bazalt. Este produs sub forma unei aglomerari de fibre fine, elastice cu structura deschisa. Prin adaugarea unui liant (fenolformaldehidic termorigid) se obtin diverse sortimente, diferentiate prin forma si densitate.

 

 

Obtinere vata minerala bazaltica Datorita caracteristicilor fizico-chimice performante, produsele din vata minerala bazaltica acopera toata gama de izolatii termice si fonice in intervalul de temperatura -50°C pana la temperaturi de 700°C -1000 °C ( isi pastreaza capacitatea de termoizolare la valori optime pana la temperaturi de 700°C si la valori convenabile pana la 1000°C).
 

Avantajele izolarii cu vata minerala MACON

Economie de energie-izolare termica
Caracteristica principala a produselor din vata minerala bazaltica este valoarea scazuta a coeficientului de conductivitate termica (pentru temperaturi de 4-10°C, in functie de sortiment ?= 0,036 – 0,040 W/mK). Cu cat aceasta valoare este mai mica, cu atat transferul termic intre interiorul si exteriorul locuintei va fi mai redus. Intreaga familie se va bucura de reducerea costurilor pentru incalzirea locuintei. br /> 
Domenii de utilizare diversificate
Proprietatile produselor din vata minerala bazaltica le recomanda ca materiale termo-fonoizolatoare excelente, intr-o gama foarte larga de aplicatii: izolari ignifuge si fonoabsorbante, izolari in constructii civile (pereti exteriori si interiori, plansee, acoperisuri mansarda si terasa), constructii industriale din beton armat sau metal, instalatii frigorifice, instalatii industriale la temperaturi ridicate, izolari termice si/sau fonice la aparatura casnica, autovehicule, nave maritime, izolari de tevi si conducte.
 
Avantajele izolarii cu vata minerala bazaltica
Alegerea sortimentului de vata minerala bazaltica in vederea realizarii unei izolatii termice, fonice si de protectie impotriva focului se va face in concordanta cu proiectul de executie al lucrarii.
 
Confort
Produs cu structura fibroasa , din fibre fine, elastice, cu structura deschisa , vata minerala din bazalt asigura o buna circulatie a aerului, proprietate care duce la asigurarea unui climat agreabil in locuinta.
 
Protectie impotriva zgomotului
Vata minerala din bazalt este un foarte bun izolator fonic (in domeniul de frecvente 250÷6000 Hz), in functie de sortimentul si grosimea produsului. Structura fibroasa si porozitatea de 90-96% a produselor din vata minerala asigura proprietati foarte bune de absorbtie acustica. Un strat de 200 mm pasla duce la atenuarea zgomotului cu 42 dB (10 dB corespund unei injumatatiri a intensitatii sunetului).
 
Securitate la incendiu-reactie la foc
Incadrata in Euroclasa de reactie la foc A1, vata minerala bazaltica este un produs incombustibil. Astfel, produsele din vata minerala bazaltica nu intretin incendiul si nu degaja gaze nocive sub actiunea focului. In domeniul de temperatura -50°C....+250°C (temperatura de volatilizare a liantului), produsele din vata minerala din bazalt isi pastreaza proprietatile termoizolante, elasticitatea si rezistentele mecanice in limite convenabile. Domeniul de utilizare poate merge pana la 1000°C, la temperaturi superioare acestei valori aparand fenomenul de distrugere a fibrelor.
 
Durabilitate
Reducerea pe termen lung a grosimii raportata la o perioada de 10 ani este de maxim 2,5 mm. Fiind un produs din roca bazaltica, este inert chimic si biologic: nu este atacat de alcalii sau acizi, nu corodeaza si nu este corodata, nu contine saruri solubile in apa, stabilitatea hidrolitica este remarcabila, nu este atacata de ciuperci si microorganisme, nu constituie hrana pentru insecte sau rozatoare, nu putrezeste.
 
Sanatate si mediu
Vata minerala are o structura vitroasa-amorfa, nu contine material cristalizat sub formatiuni de tip azbest, nu este daunatoare sanatatii, nu polueaza mediul, nu degaja gaze sub actiunea focului si nu are emisii de substante periculoase.
 
Rezistenta mecanica si stabilitate
Densitatea produselor din vata minerala se situeaza in domeniul 30 – 160 Kg/mc. Densitatea creste odata cu continutul de liant si presarea in timpul realizarii produselor, fiind o caracteristica distincta a sortimentelor de produs. Densitatea determina caracteristicile mecanice specifice a produselor de vata care se utilizeaza in general in izolatii termice si fonice sub incarcaturi statice. Produsele rigide circulabile usor si circulabile suporta incarcari statice de pana la 10.000 N/m2.
 
Comportament fata de apa
Vata minerala este hidrofuga, nu absoarbe apa si nu reactioneaza chimic cu ea. Hidrofobizarea produselor se face prin aplicarea unor substante hidrofobizante. Produsele din vata minerala datorita structurii fibroase si poroase cu pori deschisi, prezinta fenomenul de retinere temporara a apei in functie de sortiment si de modul de contact al produsului cu apa. Apa retinuta se elimina usor.
 
Punere in opera usoara
Produsele din vata se utilizeaza usor si sunt compatibile cu materialele de constructii uzuale.
 

Costuri minime cu maximum de avantaje!


Produsele Macon din vata minerala bazaltica combina toate avantajele oferite de alte materiale izolatoare, constituind un excelent izolator termic, acustic, la actiunea focului, dar si durabil, data fiind mteria prima din care este obtinut - roca bazaltica.
 

Utilul.ro asigura livrare imediata pentru produse aflate pe stoc, iar pentru cele produse la comanda in maxim 7 zile.
Pentru detalii tehnice amanuntite va rugam contactati reprezentantii Utilul.ro la numarul de telefon: 0723336286.

Sursa: Utilul.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!