Pluta - o alternativa pentru cei care nu vor sa faca compromisuri

in Decoratiuni

Material oferit de Kromston, importator de parchet si pardoseli din pluta, lambriuri din pluta pentru perete, izolatii termice si fonice din pluta, materiale pentru montaj si finisaj
 
Pluta este un produs natural obtinut din scoarta stejarului de pluta ( lat. Quercus Suber), productia de pluta fiind in principal concentrata in zona mediteraneeana.

 

 

Stejarul de pluta creste intr-un ritm lent si uniform ajungand pana la inaltimea de 10-12 m. Diametrul acestuia variaza intre 0.30- 1 m. Chiar daca durata de viata a stejarului de pluta este de intre 150-200 ani, prima decojire a copacului are loc abia dupa primii 25 de ani, dupa care decojirea se poate face periodic la un interval de 9-10 ani. Ceas Fjord Natural Paravan pluta Prin urmare, pluta este un material vegetal, format dintr-un ciorchine de celule strans legate avand o forma, o structura dar si un aranjament specific.
Celulele sunt strans unite si se gasesc in cantitati deosebite ca volum (aprox. 40 milioane/ cm3). Peretii acestor celule sunt formati din mai multe straturi, cel mijlociu fiind cel mai gros si cel mai semnificativ. Acest strat mijlociu la randul sau este format din straturi alternative de suber si ceara, ceea ce confera plutei o elasticitate aparte. Golurile din pluta sunt umplute de un gaz foarte asemanator aerului, dar fara continut de CO2. Acest gaz ocupa 89.7 % din volumul plutei. Structura plutei, dar si compozitia speciala a acesteia i-au determinat pe oamenii de stiinta sa descrie pluta ca fiind "o minune a naturii". Toate proprietatile fizice ale plutei sunt un rezultat direct, sau indirect, al structurii celulare unice a acesteia.
Cele mai importante proprietati ale plutei sunt:
  • termo si fono izolatia;
  • elasticitatea;
  • impermeabilitatea;
  • durabilitatea;
  • rezistenta la agenti chimici, uzura si abraziune;
  • izolator de vibratii;
  • neintretinerea ardereii.
Tehnicile moderne si munca de cercetare continua, pe care atatea firme cu renume o fac in industria de prelucrare a plutei, au contribuit intr-un mod decisiv la intrebuintarea proprietatilor plutei in folosul civilizatiei moderne. Asadar, nu este de mirare faptul ca produsele din pluta sunt prezente in comert, numarul si varietatea intrebuintarilor crescand semnificativ. Cu toate ca pluta transcende universul, ca parte a sistemelor spatiale sofisticate, totusi ea innobileaza caminele noastre prin gama larga de decoratiuni. Suport lumanari scoarta de pluta Suport lumanari scoarta de pluta

Mai multe detalii despre pluta si aplicatiile ei veti gasi vizitand site-ul firmei Kromston.

Autor: Bianca Bedelean

Sursa: Kromston

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!