1001 de idei pentru gradina ta

in Ghid Practic Gradina

Un eveniment pentru toti cei care viseaza la propria gradina, dar nu stiu de unde sa inceapa! Editura ALL va ofera acum cartea 1001 de idei pentru gradina ta de Pippa Greenwood, unul dintre cei mai buni gradinari din Marea Britanie. Ea s-a format ca botanist si a condus departamentul de patologie a plantelor de gradina al Societatii Regale de Horticultura din Wisley in Surrey.

Cartea 1001 de idei pentru gradina ta - Editura ALL

Este autoare a catorva carti de mare succes despre gradinarit printre care: New Gardner, Flower Gardner si A Gardner for All Seasons.

1001 de idei pentru gradina ta nu este o carte obisnuita despre gradinarit, este ABC-ul de care aveti nevoie pentru gradina dumneavoastra! In aceasta carte veti gasi toate informatiile necesare, sugestii si sfaturi practice, organizate in rubrici si ordonate astfel incat pasii de urmat sa fie cat mai facili.

Fie ca sunteti un gradinar incepator, fie ca ati lucrat multi ani in domeniul gradinaritului, exista totusi lucruri pe care le mai puteti invata. Aceasta lucrare va ofera moduri usoare, rapide, ecologice si ieftine de a executa lucrari de gradinarit. Fiecare capitol trateaza un anumit aspect al gradinaritului sau al gradinii insasi, astfel ca este usor sa gasiti informatia de care aveti nevoie.

Este esential sa incepeti cu evaluarea gradinii si cu administrarea solului. Cartea aceasta va invata ca o gradina este un motiv de bucurie, daca veti incepe prin a cunoaste toate avantajele acesteia. De la folosirea vaselor necesare la alegerea arborilor si a tufelor aveti toate datele care va inlesnesc punerea la punct a gradinii. Indiferent de stilul personal, este minunat sa faceti gradinarit si pe orizontala si pe verticala: autoarea va va arata cum sa reusiti sa folositi cel mai bine orice suprafete, potrivite pentru a fi acoperite cu plante cataratoare. De asemenea, intrucat gazonul este elementul central al designului unei gradini, aici veti gasi toate indrumarile de care aveti nevoie pentru a crea un nou gazon, pornind de la zero.

Unul dintre lucrurile cele mai satisfacatoare intr-o gradina este sa cultivati cel putin o parte din hrana pe care o consumati. Astfel, Pippa Greenwood va arata cum sa cultivati si sa ingrijiti plante aromatice, pomi si legume.

Ce-ar mai lipsi dintr-o gradina completa? Cu siguranta, o amenajare acvatica sau un iaz aduce o tenta magica in gradina. Ghidati-va dupa autoare: aveti grija la alegerea unei amenajari acvatice, la proiectarea iazului (margini, captuseala, plantare, intretinere).

Atentie! Indiferent de timpul si de banii cheltuiti pentru alegerea si sadirea noilor plante in gradina, totul poate fi pierdut daca nu acordati plantelor ingrijirea necesara. Retineti cerintele de baza sugerate de autoare si fiecare secunda pe care o s-o consacrati citind aceasta carte va va fi rasplatita!

Fiecare gradina este plina de vietati, de la unele mari pana la altele microscopice, unele daunatoare, altele insa necesare. Este esential sa aflati din aceasta carte care sunt binevenite si care trebuie respinse. Aceasta este cheia unui gradinar de succes!

Exista cateva moduri de gradinarit si tendinte ale secolului XXI pe care autoarea vi le recomanda intr-un capitol interesant. De la mentinerea umezelii in gradina, reciclarea apei, folosirea rationala a apei la gradinaritul ecologic, diverse procedee organice si la combaterea biologica.

Ati uitat ceva? Poate ca nu v-ati gandit si la iluminatul gradinii, dar s-a gandit autoarea acestei carti. Exista patru motive principale pentru care ati putea hotari sa adaugati iluminatul gradinii: securitate, avantaje practice, siguranta si ornament.

Gradina pe care o visati este gata! Aspectul ei depinde in continuare de dumneavoastra, dar, daca porniti sa rasfoiti aceasta carte, veti ajunge sa va simtiti mandru de gradina pe care ati realizat-o! Nimic nu se compara cu o gradina care va face placere!

1001 de idei pentru gradina ta

Pippa Greenwood

Pret: 89,9 lei

Nr. Pag. 256

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!