Pardoseala de pluta naturala in bucatarie

in Decoratiuni

Material oferit de Kromston, importator de parchet si pardoseli din pluta, lambriuri din pluta pentru perete, izolatii termice si fonice din pluta, materiale pentru montaj si finisaj
 
Pardoseala de pluta constituie o optiune demna de luat in considerare pentru bucataria dumneavoastra daca apreciati materialele ecologice. Placile de pluta au un aspect elegant, diferit de alte tipuri de pardoseala si sunt foarte apreciate, deoarece creaza un ambient cald si intim.

 

 

Pardosea de pluta naturala in bucatarie Pluta va crea o atmosfera distincta in bucataria dumneavoastra, diferita de ceea ce vedeti in mod obisnuit in alte case.
Chiar daca nu ati auzit prea multe despre pardoseala de pluta, nu inseamna ca aceasta reprezinta o noutate. Exista cladiri cu varsta de peste 100 de ani care au pardoseala de pluta inca functionala. Aceasta dovedeste, daca mai este necesar, ca pluta poate fi o optiune si pentru bucataria dumneavoastra.
Longevitatea pardoselii de pluta se datoreaza elasticitatii sale. Gratie aceleiasi proprietati, comparativ cu pardoseala de lemn masiv sau cu cea de bambus, pardoseala de pluta este mai placuta la pasit si mult mai silentioasa.
Pentru amenajarea pardoselilor interioare cu pluta sunt disponibile doua categorii de produse:
- parchetul cu clic, nu se lipeste - montaj rapid si facil
- pardosea flexibila aplicata cu adeziv, recomandata in spatii cu umiditate ridicata
Parchetul din pluta este compus din trei straturi:
-substratul din pluta, pentru atenuarea zgomotului de impact (~1mm)
-strat intermediar din HDF, profilat pentru imbinarea cu clic
-strat superior traficabil, decorativ, din pluta (3-4mm),
Parchetul din pluta este recomandat pentru camera copilului, dormitor, sufragerie sau hol.
Pardoseala de pluta se livreaza sub forma de placi flexibile de dimensiuni 600x300mm si 300x300mm, cu grosime de 4 mm. Compozitia este 100% pluta slefuita, nelacuita sau pre-lacuita. Acestea sunt recomandate si pentru spatii cu umiditate ridicata cum ar fi baile si bucatariile intens solicitate. Aplicarea pe pardoseala bucatariei se face cu un adeziv de contact dupa care placile se lacuiesc pentru a le asigura o rezistenta mai buna in timp si pentru a etansa rosturile impotriva umezelii.
Pardosea de pluta naturala in bucatarie In cazul pardoselii din bucatarie, pluta este probabil una din cele mai bune alegeri, pentru ca bucataria este o incapere cu trafic intens si mult zgomot. Asa cum mentionam mai devreme, pluta ofera o senzatie placuta la pasit si de asemenea este un bun izolator fonic, ceea ce inseamna ca va absorbi zgomotul si nu va genera ecoul pe care-l dau pardoselile ceramice sau cele din lemn. Mai mult decat in alte incaperi, in majoritatea timpului petrecut in bucatarie, talpa piciorului este in contact cu podeaua, astfel incat o pardosea calda este ideala.
Pardoselile de pluta sunt o optiune interesanta si din considerente ecologice si de protejarea naturii. Materia prima este pluta obtinuta prin decojirea scoartei stejarului de pluta (Quercus Suberus). Acest arbore creste in paduri protejate, iar exploatarea sa nu presupune taierea copacului. Scoarta de pluta se recolteaza o data la 9-10 ani. Dupa recoltare, in urmatorii ani scoarta se reface si copacul nu moare ci are o viata de pana la 200 de ani. Practic alegerea pardoselii de pluta in bucatarie nu determina distrugerea naturii, ci ofera posibilitatea de a produce in continuare materiale „naturale”.
Pluta este inegalabila datorita sumei proprietatilor combinate in acelasi material. Nici un alt material, natural sau artificial nu intruneste toate aceste insusiri:
- izolare termica
- izolare acustica si antivibratii
- antialergenica
- antibacteriana
- antistatica
- rezistenta la uzura si abraziune
- greutate specifica redusa
- impermeabilitate
- elasticitate
- nu este atacata de carii
- impiedica formarea mucegaiului

 

Toate aceste proprietati recomanda pluta ca material “verde” deosebit de valoros, performant, natural si regenerabil. O alternativa pentru cei care nu vor sa faca compromisuri.

Mai multe detalii despre pardoselile de pluta veti gasi vizitand site-ul firmei Kromston.

Sursa: Kromston

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!