Parchetul exotic - recomandarea designerilor in 2009

in Decoratiuni

Material oferit de ParchetStore, importator exclusiv de parchet din esente de lemn tare din Brazilia
 
In materie de design interior, 2009 aduce in prim plan stilurile Neo-Classic, Baroc, Art-Deco, Vintage & Asiatic.
Interioarele devin sofisticate, elegante si impunatoare. Clasicul se impleteste cu ultramodernul, iar efectul este o interesanta senzatie de glamour contemporan.

 

 

Toate aceste tendinte au ca laitmotiv tema Go Green care se manifesta in forta anul acesta, fiind adoptata la nivel global de designeri.
Specialistii propun un stil eco - materiale si elemente de design naturale, indemnand la conservarea mediului natural cu orice oportunitate.
Altfel spus, tendintele lui 2009 inseamna un ambient cald, confortabil, eco si glam.
Lemnul devine astfel un element esential in decorul spatiului, iar preferatul designerilor este lemnul exotic.
Cald, natural si in acelasi timp luxos, lemnul exotic este cel mai potrivit cu tendintele in materie de design interior aduse de anul 2009!

Esentele Exotice in Tendinte

Tendinte parchet exotic - Timeless Curve Principala tendinta in amenajarile interioare este "Timeless Curve" - un amestec unic ce ia nastere prin imbinarea elementelor hi-tech cu cele baroce, rezultatul fiind un stil modern, sofisticat si elegant.
Elemente: mobilierul lucios, alb, linii curbe si ornamente, tapetul clasic-vintage cu modele mari si ample, canvasuri, draperii si tapiseriile din catifea, pardoseli din materiale pretioase.
Culori: nuante inchise de purpuriu, bordeaux, albastru, verde inchis, mov si rosu; nuantele metalice de auriu-roz si argintiu inchis - toate in combinatie cu alb si negru.
Ambientul elegant si impunator propus de Timeless Curve este desavarsit si pus in valoare de parchetul exotic cu finisaje lucioase.
Pentru astfel de interioare, designerii recomanda esentele de lux in nuantele la moda: purpleheart (violet), massaranduba (bordeaux), bubinga, cumaru red (rosiatic-bordeaux), ipe, wenge, palisandru (brun-negru).
Esentele puternic vibrate (tigerwood, angelim rajado) si combinatiile de esente contrastante (de exemplu, ipe cu purpleheart) sunt noutatile indraznete ale lui 2009.

Tendinte parchet exotic - Oriental Sweetness "Oriental Sweetness", cea de-a doua tendinta semnificativa a lui 2009, este o interpretare moderna a stilului Oriental Clasic, adoptat in ultimii ani de intreaga lume.

Elemente: culorile delicate, imprimeurile florale si acvatice, accesorii asiatice.
Culorile Oriental Sweetness sunt: roz somon, rosu, purpuriu si culorile acvatice.

Esentele de lemn recomandate de specialisti pentru un interior cu design oriental sunt luminoase, in nuante deschise: bambus, hevea (roz somon).

 

 

 

Tendinte parchet exotic - Homemade "Homemade", o alta tendinta promovata in 2009, aduce natura in interior prin orice element folosit.
Materiale reciclate, tesaturi naturale cu texturi diferite, fotografii alb-negru sau in nuante de sepia, creeaza cu succes un decor homemede.
Galbenul Mimoza – culoarea anului 2009 isi gaseste locul perfect in ambientul rustic, alaturi de nuantele de maro deschis si verde, contrastate de alb-crem.
Parchetul exotic cu aspect foarte natural (neuniform, cu noduri, variatii de textura si culoare) si cel cu finisaje vintage, in nuante naturale compun cel mai bine un astfel de decor.
O propunere interesanta a designerilor este folosirea parchetul de exterior (deck) in amenajarile interioare pentru crearea unui ambient cat mai natural.
Esentele predominant galbene - doussie, iroko, guariuba, ovengkol - sunt alegerea ideala. Potrivite sunt si nuantele maro-cafenii: cumaru, tauari.

Tendinte parchet exotic "Let’s play", cea de-a patra propunere a lui 2009, este un joc al culorilor indraznete. Cu cat mai stralucitor si mai intens, cu atat mai bine!

Specialistii il recomanda mai ales in birouri si camere de studiu, culorile intense avand un efect stimulativ.

Esentele recomandate pentru un interior plin de culoare sunt: bloodwood (rosu - purpuriu), kempas (rosu), purpleheart (violet).

 

 

 

 

 

Vedem deci ca pardoseala din lemn exotic radiaza modern, clasic si traditional deopotriva, fiind usor de adaptat diferitelor stiluri.
Potrivit specialistilor in amenajari, adaptabilitatea la orice stil combinata cu duritatea si rezistenta in timp, fac ca lemnul exotic sa fie o excelenta optiune de design eco, mereu in tendinte.

Mai multe detalii despre parchetul exotic veti gasi vizitand site-ul ParchetStore

Autor: Laura Bolog

Sursa: ParchetStore

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!