Cum sa decorezi un apartament in stil parizian - 10 imagini care sa te inspire

de Marcel Buciuman in decoratiuni

Amestec de eleganta si rafinament, o casa decorata in stil parizian va arata intotdeauna impecabil. Chiar si camerele de mici dimensiuni sunt chic si uimitor de elaborate, demonstrand ca spatiul nu este un factor decisiv atunci cand vine vorba despre decorarea cu bun gust a unei locuinte, astfel ca stilul parizian poate fi adaptat si in designul interior al unui apartament de la bloc.

Decor parizian cu tablouri cubiste

Foto: William Waldron. Decor parizian cu tablouri cubiste

Unele elemente cheie ale decorului parizian, cum sunt candelabrele din cristal sau draperiile din materiale elegante, pot fi usor evidentiate, insa exista si ceva greu de explicat in cuvinte, ceva ce face ca interioarele pariziene sa fie atat de fermecatoare si apreciate.

Iata de ce v-am pregatit o selectie de amenajari interioare din cele mai frumoase case pariziene, pentru a va inspira si pentru a va ajuta sa obtineti acest stil parizian in propria casa.

Oras al avangardei in arta, Parisul a inspirat celebritati de la Pablo Picasso la Coco Chanel. De ce nu te-ai lasa si tu vrajit de acest stil aducandu-l in apartamentul tau?

In imaginile de mai jos veti vedea piese de mobilier si decoratiuni antichizate (daca nu chiar piese originale de epoca) combinate cu elemente cu iz romantic, vintage sau chiar detalii moderne, toate insa la fel de frumoase si elegante.

Masuta consola Lorena, semirotunda, lemn masiv cires

Masuta consola Lorena, semirotunda, lemn masiv cires

Daca aveti sansa de a trai intr-un apartament cu camere spatioase, atunci tavanele inalte pot fi puse in valoare printr-un candelabru fabulos dar si prin stucaturi sau alte detalii ornamentale sofisticate realizate ca pe vremuri, din ipsos, sau cu ajutorul unor baghete decorative din polistiren sau alte materiale moderne usor si rapid de aplicat.

Stucaturi intr-un apartament stil parizian

Foto: Claude Weber. Stucaturi aurite, asemeni ramei oglinzii, deocreaza peretii si plafonul, realizand o atmosfera grandioasa.

Dar si intr-un interior mai modest ca si spatiu puteti identifica sau inventa detalii arhitecturale si decorative care sa va ajute in crearea imaginii dorite: o nisa evidentiata prin obiecte de arta, un semineu decorativ, o pardoseala din lemn masiv reconditionata, o oglinda cu rama frumos ornamentata, un fotoliu sau o masuta de epoca, optiunile sunt practic nelimitate.

Camera de zi stil parizian

Foto: Montse Garriga. Camera de zi stil parizian

Birou decorat in stil parizian

Foto: Montse Garriga. Birou decorat in stil parizian

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb Perdele rosii intr-un interior stil parizian

Foto: Simon Upton. Un interior chic parizian are nevoie de un element romantic captivant, asa cum sunt perdelele din imaginea de mai sus.

Baie stil parizian

Baie decorata in stil parizian

Interior francez contemporan

Foto: Montse Garriga. Un interior francez in care eleganta clasica fuzioneaza cu aerul proaspat adus de designul contemporan.

Dormitor stil parizian

Foto: The French Bedroom Company. Dormitor decorat in stil parizian

Stil parizian intr-un interior industrial

Foto: Pinterest. Cu ajutorul catorva tablouri si a unor piese de mobilier de epoca chiar si unui spatiu industrial i se poate imprima eleganta stilului clasic francez.

Stil parizian intr-un interior modern

Foto: Emma Donnersberg. O abordare moderna a stilului parisian.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!