Sfaturi pentru ingrijirea gazonului

in Ghid Practic Gradina

In luna iulie, gazonul trebuie tuns saptamanal.

Cand cositi, tineti cont de faptul ca nu trebuie sa taiati iarba prea scurt. Pastrati iarba suficient de mare pentru a umbri radacinile plantelor in lunile calde. In general, gazonul nu trebuie sa fie mai scurt de 5 centimetri. De asemenea, nu este recomandat sa lasati iarba sa creasca mai mare de 6-7 centimetri.

Masina tuns iarba Gardena

Asigurati-va ca, gazonul dumneavoastra are suficienta apa pentru a incuraja dezvoltarea radacinilor. In cazul in care precipitatiile sunt foarte scazute in timpul verii, gazonul dumneavoastra va aprecia o irigare suplimentara. Udati cat mai devreme posibil, inainte ca afara sa inceapa caldura. Aspersoarele GARDENA asigura udarea in mod egal a gazonului, astfel ca radacini adanci vor cre?te peste tot.

Aspersoare irigatii Gardena

Cand udati, asigurati-va ca apa este suficienta pentru o perioada lunga de timp. Nu este recomandat sa udati cate putin in fiecare zi, in acest caz radacinile se vor intinde in lateral ?i nu vor cre?te adanc in sol. Un gazon cu radacini adanci, este mai rezistent in timpul perioadelor cu vreme uscata. Un programator de udat poate fi solutia ideala.

Programator irigat Gardena

Sursa: Gardena

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!