Pardoseala - un element cheie in amenajare

in Decoratiuni

Pardoseala este un element cheie in amenajare. Nu e doar fundalul, ci e fundamentul care determina eleganta si calitatea interiorului. O pardoseala bine aleasa se va armoniza cu celelalte elemente atat de bine, incat uneori poate trece neobservata. In schimb, cea nepotrivita - va crea imediat sentimentul ca in incapere ceva "nu se leaga". De aceea, rafinamentul unui interior impune unele cerinte in acest sens.

Parchet Barlinek Senses

Photo: Barlinek - Colectia SENSES

Material rezistent la tendintele trecatoare din moda

Pardoseala nu este un element pe care am vrea sa-l schimbam des. Dar asta nu inseamna ca nu vom experimenta cu alte componente ale decorului: culorile peretilor, mobila sau accesoriile. Mai ales, ca designerii ne coplesesc in fiecare sezon cu propuneri inspirate si solutii incantatoare. Din acest motiv, merita sa ne bazam pe o pardoseala clasica care isi va gasi cu usurinta locul in toate stilurile de amenajare. Dar ce inseamna clasic in privinta pardoselii? Este fara indoiala lemnul natural. Odinioara specific conacelor nobililor si cladirilor burgheze, astazi conduce detasat in apartamentele moderne, in lofturile avangardiste ori in locuintele elegante din suburbii. Lemnul nu este doar universal (adica se potriveste oriunde), ci mai presus de toate, este fara varsta, rezistent la moda si la tendintele trecatoare. Iar designul din zilele noastre, care glorifica solutiile naturale, ii confera o insemnatate aparte. De asemenea, merita sa amintim proprietatile benefice pentru sanatate ale lemnului, cum ar fi reglarea umiditatii in incapere sau faptul ca nu dauneaza persoanelor care sufera de alergii.

O forma moderna

In ziua de azi, o pardoseala din lemn poate fi in multe feluri. Din multitudinea de forme si marimi disponibile pe piata, ne atrag atentia placile lungi, clasice, carora designerii le-au oferit si o latime extra, in afara standardelor. Aceasta modificare a marimii si jocul specific al formelor, schimba intr-un mod interesant perspectiva interiorului, iar datorita dimensiunii mai mari se pun in valore detaliile de executie.

O astfel de solutie gasim in oferta brandului Barlinek. Colectia SENSES include placi cu latime de 207 mm cu margini bine definite. Producatorul a selectionat nuante subtile pamantii si a pastrat vizbila structura naturala a lemnului, care a fost subliniata prin aplicarea de uleiuri naturale sau cu lac mat. Datorita acestei atentii la detaliile finale, pardoselile au fost utilizate cu succes chiar si in cele mai luxoase interioare.

Nuante selectionate

O alta caracteristica importanta a pardoselii este culoarea. Pe piata este disponibila o paleta variata de culori: de la alb si crem, trecand prin nuante naturale de lemn, pana la griuri, marouri si negru.

Inovatia tehnologica in privinta cromaticii este reprezentata de colorarea dubla a placilor, pe care Barlinek le-a reunit in colectia Tastes of Life. Pentru inceput structura naturala a lemnului a fost pusa in evidenta si accentuata prin periere si mai apoi prin umplere cu kit de lemn alb, usor, pentru ca la sfarsit, intreaga placa sa fie acoperita cu bait din gama coloristica selectionata.

Merita adaugat ca a 5-a editie a colectiei, cea mai recenta, a fost creata cu aportul celor patru finaliste ale concursului de design dedicat parchetului "Creatii din natura" organizat in cadrul Barlinek Institute of Design. Colectia este compusa din 16 produse create cu ajutorul proiectantelor: Maja Sobura, Agata Smok, Joanna Ochota si Anna Loskiewicz-Zakrzewska. Fiecare are o viziune diferita asupra designului, care este redata in diversitatea solutiilor propuse.

Pentru informatii suplimentare viziteaza site-ul colectiilor Senses si Tastes of Life iar pentru adresele punctelor de vanzare accesati www.barlinek.ro

Sursa: Barlinek

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!