Casuta ecologica moderna de doar 24 de metri patrati - proiect si imagini

de Marcel Buciuman in Proiecte de case

Astazi va prezentam o casuta ecologica moderna, cu o suprafata de doar 24 de metri patrati, dar care poate fi deopotriva o minunata casa de vacanta, o casa de oaspeti sau o locuinta permanenta pentru 1-2 persoane.

Casuta moderna

Constructia este una prefabricata, cele 64 de componente ale casei fiind realizate in fabrica iar apoi transportate si asamblate la locatia dorita.

Casele prefabricate permit reducerea semnificativa a cantitatii de deseuri rezultate in procesul de construire si finisare a casei precum si utilizarea cat mai multor materiale reciclabile, minimizandu-se astfel impactul asupra mediului.

"Daca vom continua sa construim folosind tehnologia de astazi, va fi aproape imposibil sa rezolvam provocarile economice si de mediu ale viitorului", spune Benjamin Kimmich, managerul Avava Systems, compania care a proiectat si construit aceasta casa.

Terasa casuta moderna

Peretii si acoperisul sunt foarte bine izolati termic, pe acoperis au fost montate panouri fotovoltaice si solare care asigura energie electrica, apa calda menajera dar si o buna parte din agentul termic pentru incalzirea in pardoseala. Apa de ploaie si apa gri sunt captate si tratate pentru a putea fi refolosite.

Mobila de dormitor din lemn masiv

Set mobila living

Toate acestea transforma casa intr-una eficienta energetic, cu mici imbunatatiri putand deveni chiar o casa pasiva functionand "off-grid", total independent de sistemele de utilitati publice.

Materialele folosite pentru finisaje contin cantitati minime de compusi organici volatili rezultand o atmosfera interioara sanatoasa.

Casa nu are nevoie de o fundatie clasica, fiind suficienti cativa piloni si grinzi de beton, ceea ce reduce cantitatea de beton utilizata fata de o constructie clasica cu aproximativ 60%.

Stiati ca productia de ciment este responsabila pentru 7% din cantitatea de CO2 emisa in atmosfera?

Planul casei include o bucatarie, un dormitor, o baie cu dus, un spatiu de luat masa si o zona de lucru. In plus, o mica terasa din lemn ofera posibilitatea relaxarii si petrecerii timpului in aer liber.

Bucatarie moderna Dormitor modern Baie moderna Plan casuta ecologica moderna

Foto si informatii: Avava Systems

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!