Case moderne spectaculoase construite cu materiale naturale - imagini si proiecte

de Marcel Buciuman in Arhitectura

Pentru aceia dintre voi atrasi in egala masura de arhitectura moderna dar si de materialele de constructii naturale am selectat cateva case in care cele 2 se imbina in cel mai fericit mod dand nastere unor locuinte pe cat de frumoase pe atat de sanatoase si prietenoase cu mediul inconjurator.

Casa moderna cu 3 dormitoare, garaj si terasa

Casa moderna lemn piatra

Aceasta casa cu 3 dormitoare este un excelent exemplu de arhitectura si design modern aplicate folosind practici de construire ecologice.

O casa la construirea careia s-a folosit din plin lemn si piatra de provenienta locala, s-a reciclat sticla pentru realizarea blaturilor din bucatarie si bai, s-au folosit finisaje si vopsele cu un continut redus de compusi organici volatili.

Bucatarie casa moderna lemn piatra

Ferestrele largi asigura lumina naturala si un aport solar considerabil la incalzirea casei pe timpul iernii. Mai mult, locatarii se pot bucura din confortul casei lor de imagini spectaculoase ale naturii din jur. Iar terasa din lemn ii aduce si mai aproape de frumusetile din jurul casei.

Casa moderna lemn piatra

Arhitect: Steve Moe Design
Foto: FJU

Casa moderna montana din lemn, piatra si sticla

Casa lemn moderna

Proprietarii acestei case, iubitori ai naturii si a materialelor naturale, le-au cerut arhitectilor sa le proiecteze o casa practica, primitoare si bine integrata in mediul montan in care a fost construita.

Exteriorul este finisat cu piatra bazaltica si lemn de cedru, specific zonei, insa volumele casei si spatiile vitrate generoase dau constructiei un aer modern.

Exterior casa lemn moderna

Spatiile interioare sunt luminoase, calde si linistitoare, datorita ferestrelor ample si a finisajelor cu materiale si culori naturale. Aproape din orice punct al casei se dezvaluie privelisti minunate ale naturii din jur.

Dormitor casa moderna lemn

Minimialismul unui interior modern este pe deplin compensat de peisajul superb ce se dezvaluie prin ferestrele ample.

Arhitect: Ryan Group Architects
Foto: Ethan Rohloff

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Seby, alb

Mobila dormitor lemn masiv Seby, alb

Casa verde cu arhitectura moderna

Exterior casa verde moderna prefabricata

Elementele constructive ale acestei case sunt prefabricate utilizand tehnologii avansate cu un consum minim de resurse si materiale. In mare masura materialele sunt naturale si reciclabile.

Eficienta materialelor este completata cu elemente ale arhitecturii verzi precum utilizarea optima a luminii naturale, a caldurii soarelui, acoperisurile verzi sau sisteme de captare a apei pluviale.

La exterior remarcam modul in care materiale traditionale precum lemnul si piatra au fost alaturate unor suprafete vitrate ample specifice arhitecturii moderne.

Fatada casa verde moderna prefabricata

Materialele si culorile naturale domina designul interior ce beneficiaza din plin de lumina naturala.

Scara interioara casa moderna prefabricata

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Nu lipsesc nici terasele si balcoanele ce interconecteaza spatiile interioare cu cele exterioare, oferind posibilitatea petrecerii a cat mai mult timp aproape de natura.

Bucatarie vara moderna acoperita

Vezi mai multe informatii si imagini ale acestei frumoase case in articolul: Interioare luminoase intr-o casa verde cu arhitectura moderna

Arhitect: Toby Long Design
Foto: Dennis Mayer

Casa cu arhitectura moderna construita dupa principii ecologice

Fatada casa arhitectura moderna

Construita pe o colina intr-o padure de stejar, aceasta casa a fost proiectata astfel incat sa iasa vizual cat mai putin in evidenta. Desi este structurata pe trei niveluri casa pare mult mai mica.

La aceasta contribuie atat acoperisul in trepte cat si geometria casei care ascunde si dezvaluie mereu alte zone. Practic, din orice punct ai privi cladirea, iti este imposibil sa o intelegi in ansamblul ei si sa-i anticipezi dimensiunea reala.

Fatada casa arhitectura moderna

Formele fluide, curbe, amintesc de arhitectura organica in timp ce geometria exacta a acestora incadreaza fara dubiu casa in arhitectura moderna.

Peretii interiori din piatra naturala si sticla fac ca interioarele sa para una cu padurea ce inconjoara casa.

Pereti din piatra si sticla Camera copiilor moderna

Vezi proiectul si mai multe imagini ale acestei superbe case de vacanta in articolul: Casa cu arhitectura moderna construita dupa principii ecologice - imagini si proiect

Arhitect: Robert Harvey Oshatz
Foto: Cameron Neilson

In galeria de imagini de mai jos gasiti si alte case cu arhitectura moderna, la fel de frumoase si construite cu materiale naturale.

Pentru mai multe informatii dati doar click pe imagini!

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!