Casa cu mansarda pentru o familie cu 3 copii - proiect si imagini

de Marcel Buciuman in Proiecte de case

Daca cu ani in urma copiii imparteau adesea - de voie, de nevoie - aceeasi camera, astazi, cand tot mai multe familii cu copii mici migreaza din apartamentele de la bloc spre o casa unde copii sa se poata juca in curte, standardele de locuire au evoluat astfel incat acum parintii se straduiesc sa asigure fiecarui copil propria camera, un spatiu personalizat dupa gusturile si nevoile acestuia.

Casa prezentata in continuare a fost proiectata pentru a oferi camere independente pentru 3 copii, precum si un dormitor matrimonial pentru parinti.

Casa mansarda, lucarna, balcon

Toate aceste camere sunt situate in mansarda care mai cuprinde, intr-o lucarna, o baie spatioasa si luminoasa. Pe langa aceasta lucarna, lumina mai patrunde in spatiul mansardei prin ferestrele amplasate in frontoanele acoperisului dar si prin cateva ferestre de mansarda.

Un aspect esential care ar trebui luat in considerare este acoperisul. Alegerea unei table de acoperis de calitate poate aduce numeroase beneficii. Tabla pentru acoperis nu doar ca ofera o durabilitate si o rezistenta sporita la intemperii, dar se integreaza si armonios cu designul casei, accentuand stilul arhitectural al mansardei. Mai mult, tabla de acoperis contribuie la eficienta energetica a locuintei, ajutand la mentinerea unei temperaturi constante in interior, indiferent de sezon. Astfel, confortul fiecarui membru al familiei este asigurat, fie ca se afla in spatiile comune de la parter sau in camerele personale de la mansarda.

Fereastra de mansarda + rama de etansare - Roto Designo

Fereastra de mansarda Roto

Click pentru pret si detalii!

Din dormitorul cu pat matrimonialse poate iesi intr-un frumos balcon construit peste bovindoul trapezoidal ce gazduieste locul de luat masa de la parter. Balustrada din lemn a balconului este in ton cu tamplaria de la usi si ferestre, dar si cu structura din lemn vizibila a acoperisului.

La parter, o latura mai linistita a casei gazduieste camera de oaspeti, o baie si un birou, in timp ce restul spatiului, mai putin holul, este unul modern, deschis.

O scara curba din lemn asigura accesul spre mansarda. O alta scara coboara spre subsolul unde avem pivnita, spatii de depozitare si punctul termic.

Scara curba lemn

Bucataria, care comunica atat cu holul cat si cu camera de zi, are mobilierul din lemn si utilitatile amplasate pe doua laturi, pe colt, iar in partea opusa avem o mica zona de luat masa.

Mobila bucatarie lemn

Proiect parter

Proiect casa familiala - parter

Suprafete parter

1. hol 19,48 mp
2. sufragerie + camera de zi 37,74 mp
3. bucatarie 10,12 mp
4. camera oaspeti 15,59 mp
5. baie 6,08 mp
6. birou 9,98 mp
7. WC 2,20 mp

Proiect mansarda

Proiect casa familiala - mansarda

Suprafete mansarda

1. hol 8,76 mp
2. dormitor matrimonial 19,03 mp

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Seby, alb

Mobila dormitor lemn masiv Seby, alb 3. dressing 6,91 mp
4. dormitor 13,81 mp
5. dormitor 10,10 mp
6. dormitor 7,17 mp
7. baie 8,71 mp
8. balcon 3,35 mp

Proiect subsol

Proiect casa familiala - subsol

Suprafete subsol

1. hol 19,76 mp
2. spatiu depozitare 19,50 mp
3. spatiu depozitare 10,60 mp
4. pivnita 32,77 mp
5. punctul termic 14,71 mp

Suprafata utila totala: 195,70 mp

Dimensiuni exterioare: 13,80 x 10,10 m

Sursa informatii si foto: fingerhuthaus.de

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!