Case mici cu gradina, fara etaj, perfecte pentru orice varsta - proiecte si imagini

de Marcel Buciuman in Proiecte de case

Asteptat de unii cu nerabdare, vazut de altii ca un motiv de panica, momentul pensionarii poate fi transformat intr-un nou inceput, o provocare pentru a realiza lucruri la care doar ai visat toata viata.

 Casa mica fara etaj

Casa mica fara etaj, stil mediteranean

Un astfel de lucru poate fi renuntarea la locuinta de la bloc in favoarea unei case mici cu gradina, amplasata intr-o zona linistita, unde sa-ti incepi diminetile sorbindu-ti cafeaua sau ceaiul in timp ce asculti cantecul pasarilor, privesti copacii infloriti sau culegi cateva boabe proaspete de zmeura.

De ce sa alegi o casa mica la pensie?

Iata insa care sunt cele mai importante motive care ii determina pe pensionari sa renunte la vechea locuinta in favoarea unei case mai mici:

  • Reducerea costurilor. De la impozitul pe proprietate, asigurarea lucuintei si pana la costurile lunare de intretinere, toate pot fi semnificativ mai mici in cazul unei case mici, mai ales daca aceasta este situata intr-o zona urbana periferica, sau, de ce nu, in zona rurala.
  • Mai putina munca cu intretinerea casei. Copii au crescut si au plecat fiecare la casa lor asa ca ati constatat ca mare parte a spatiului din casa a devenit inutil. Si totusi trebuie sa-l ingrijiti periodic. De ce sa faci insa curat in 3 dormitoare cand, de fapt, folosesti unul singur?
  • Casa mica fatada piatra

    Arhitect: Blansfield Builders

  • Nevoia de bani. Poate doriti sa va ajutati copiii cu o suma de bani sau poate pur si simplu pensia nu va ajunge pentru cheltuielile curente si ati avea nevoie lunar sa o completati dintr-un depozit tinut la banca. Trecand la o casa mai mica puteti obtine acesti bani si sa dispuneti de ei dupa cum credeti de cuviinta.
  • Pat dublu lemn masiv, fag

    Pat lemn masiv fag
  • Dorinta de a calatori. Toata viata v-ati dorit sa vedeti lumea insa serviciul si cresterea copiilor nu v-a permis acest lucru. Acum banii cu care ramaneti schimband casa cu una mai mica va permit sa calatoriti si, in plus, nici nu mai aveti nevoie de o casa asa mare intre calatorii!
  • Nevoia de activitate fizica. O mica gradina nu necesita un efort fizic deosebit pentru a o intretine, insa satisfactiile oferite pot fi considerabile.

    Astfel, lucrand in gradina va mentineti intr-o forma fizica buna, va relaxati dar va si bucurati de roadele muncii consumand produse proaspete si sanatoase in timp ce faceti si mici economii!

    Daca doriti oua proaspete si bio, langa gradina de legume puteti construi si un mic cotet pentru gaini. Gradina va oferi hrana pasarilor care, la randul lor, vor produce ingrasamant natural pentru plantele din gradina.

    Gradina legume si cotet gaini

    Foto: Summerland Homes & Gardens

Daca am vazut motivele pentru care este preferabila la varsta pensionarii o casa mica, iata si cateva astfel de case care speram sa va inspire.

Casa fara etaj, 61 mp, 2 dormitore

Chiar daca are o suprafata construita pe doar 61 de mp, casa dispune de doua dormitoare si doua bai, raspunzand nevoilor minimale de confort chiar si ale unei familii de 3-4 persoane.

Fatada casa mica fara etaj

Foto: pinoyhousedesigns.com

Vezi mai multe imagini si proiectul acestei case in articolul Casa mica fara etaj, cu 2 dormitoare si 2 bai, construita pe 61 mp - proiect si imagini

Casa mica, 24 mp, 1 dormitor

O casa prefabricata moderna, cu o suprafata de doar 24 de metri patrati, dar care poate fi deopotriva o locuinta permanenta pentru 1-2 persoane, o casa de vacanta sau o casa de oaspeti.

Casuta moderna

Vezi mai multe imagini si proiectul acestei case in articolul Casuta ecologica moderna de doar 24 de metri patrati - proiect si imagini

Casa bunicii

Un bunic sau o bunica ar fi un ajutor de nadejde pentru familiile cu copii mici. Iar o casa ca aceasta, construita in curte, ar ajuta sa-i aveti mereu aproape. La nevoie, constructia ar putea fi folosita si pentru gazduirea oaspetilor.

Casuta bunicii din curte

Vezi mai multe detalii si proiectul acestei case in articolul Casuta bunicii construita in curte - proiect si imagini cu o locuinta frumoasa

Casa mica cu terase, 37 mp, 1 dormitor

Daca spatiile interioare ocupa doar 37 de metri patrati, casa dispune pe doua laturi de terase, dintre care una acoperita, care mai adauga casei inca 40 de metri patrati.

Acest proiect se preteaza foarte bine inclusiv la un lot de teren ingust.

Fatada casa mica cu terase Proiect 3D casa mica cu terase Proiect casa mica cu terase

Foto:houseplans.com

Casa mica cu veranda, 52 mp, 1 dormitor

Cu o forma patrata, aceasta casa de doar 52 de metri patrati poate fi o buna alegere daca beneficiati de peisaje deosebite pe care sa le admirati de pe veranda de la intrare.

Fatada casa mica veranda Proiect casa mica veranda

Foto: thehouseplanshop.com

Casa cu terasa, 74 mp, 2 dormitore

Cu o suprafata interioara de doar 74 de metri patrati, comparabila cu cea a unui apartament de bloc, aceasta mica casa ne-a incantat prin aerul prietenos pe care il degaja fiecare coltisor al sau.

Fatada casa mica lemn Proiect casa mica - plan casa

Arhitect: Nir Pearlson Architect

Vezi mai multe imagini cu aceasta casa in articolul O casa mica insa plina de farmec si confort - proiect si imagini

Casa fara etaj, 70 mp, 2 dormitoare

O casa fara etaj, cu o forma simpla, compacta, cu acoperis in doua ape care necesita cheltuieli de constructie si de intretinere reduse.

Casa fara etaj cu 2 dormitoare  Casa 2 dormitoare

Foto: extradom.pl

Vezi mai multe detalii despre aceasta casa in articolul Casa fara etaj, de 70 metri patrati, cu 2 dormitoare - proiect si imagini. O locuinta pentru un buget redus

Casuta de poveste stil Tudor, 1+1 dormitoare

Chiar daca are un singur nivel si un singur dormitor, in aceasta casuta desprinsa parca din povestile copilariei se poate amenaja un al doilea dormitor profitand de forma inalta a podului. Cu siguranta va fi locul preferat al nepotilor atunci cand vor veni in vizita!

Casuta stil Tudor, fatada Casuta Poveste stil Tudor - proiect

Arhitect: Hendricks Architecture

Vezi mai multe case de poveste in articolul Cele mai frumoase case desprinse parca din povestile copilariei - Galerie foto + proiecte

 Casa mica pensionari

Casuta unui cuplu de pensionari. Suprafata: 45 mp. Foto: Kevin Peiper

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!