Casa spectaculoasa cu 3 dormitoare si acoperis din piatra - imagini si proiect

de Marcel Buciuman in Proiecte de case

Chiar daca arhitectura moderna preia continuu materiale de constructii si tehnici de construire noi si ultraperformante, acestea nu trebuie sa inlocuiasca ci doar sa completeze cele mai vechi materiale pe care le-a folosit omul pentru a-si construi o casa: lemnul, piatra si lutul.

Casa acoperis piatra

Motivele sunt multiple, de la cele ecologice, de a construi durabil cladiri sanataoase, cat mai eficiente energetic, cat mai bine integrate in mediul inconjurator si folosind materiale naturale - de preferinta de provenienta locala - si pana la cele de ordin estetic si psihologic.

Stim ca drumetiile in natura au efecte deosebit de benefice pentru sanatatea noastra mintala, de ce nu am aduce deci natura mai aproape prin materialele folosite la construirea si finisarea caselor noastre?

Aceasta este si filosofia dupa care se ghideaza arhitectul spaniol Manuel Monroy atunci cand proiecteaza unele dintre cele mai frumoase case finisate cu materiale naturale pe care le-am vazut vreodata.

Va prezentam in cele ce urmeaza una dintre creatiile acestuia, o casa spectaculoasa construita in apropierea Madridului.

Daca case din lemn sau case din piatra am mai prezentat in articolele noastre, iata acum o casa acoperita, la propriu, cu piatra.

Fatada dinspre strada practic nu exista, tot ce se vede este invelitoarea acoperita cu piatra naturala ce se prelungeste pana la nivelul solului, ca o invitatie de a pasi de pe frumosul gazon si a porni intr-o drumetie pe muntele de piatra.

Casa cu acoperis din piatra

Fatada dinspre sud, o combinatie de lemn si sticla, este cel putin la fel de spectaculoasa. Invelitoarea a fost extinsa aici in consola cu 3,6 metri, obtinandu-se astfel o frumoasa si practica terasa acoperita, placata cu piatra naturala si mobilata cu mobilier din lemn masiv.

Terasa acoperita

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

Aceasta extensie a acoperisului are si rol de umbrire naturala pe durata verii.

Pentru a pastra caldura afara vara si inauntru iarna, masivele ferestre cu tamplarie din lemn stratificat au geanurile alcatuite din trei randuri de sticla cu spatiile dintre acestea umplute cu argon, ceea ce reduce coeficientul de transfer termic prin ferestre la 1 W/m2k.

Designul interior este un mix reusit de elemente clasice, rustice si moderne, punctul comun fiind materialele naturale de cea mai buna calitate.

Chiar daca, in general, interioarele cu peretii albi par reci si lipsite de personalitate, aici pardoseala si plafonul din lemn, zidul placat cu caramida aparenta care delimiteaza biroul de sufragerie, obiectele de decor si piesele de mobilier creeaza un ambient primitor si elegant deopotriva.

Interior casa acoperis piatra

Set mobila living Mona, lemn masiv, alb

Mobila living Mona, lemn masiv, alb Sufragerie - vedere de sus

Sufrageria - vedere de sus

Living - vedere de sus

Livingul - vedere de sus

Livingul Biroul

Biroul

In bucatarie, o insula din lemn inglobeaza chiuveta, cuptorul, plita de gatit precum si numeroase spatii de depozitare, constituind totodata si blatul de lucru.

Bucataria cu insula

Bucataria

Chiar daca casa are amenajat un singur nivel cu o suprafata de 126 de metri patrati, o scara interioara semicirculara, sub care a fost amplasata si o mica baie, ne conduce spre un spatiu deschis cu vedere spre zona de zi si care poate primi pe viitor diferite intrebuintari. Acest spatiu mai adauga 30 de metri patrati locuintei.

Scara interioara

Scara de acces spre dormitoare

Dormitoarele, in numar de trei, se gasesc in partea din spate. Din dormitoare se poate iesi spre o a doua terasa prin intermediul unor usi glisante.

Set mobila pentru dormitor din lemn masiv Seby, alb

Mobila dormitor lemn masiv Seby, alb Terasa dormitoare

Terasa dormitoarelor

Intr-un colt al terasei principale au fost construite o mica magazie pentru uneltele de gradinarit si un gratar pentru petrecerile in aer liber.

Gratar terasa

Gratar de gradina intr-un col al terasei

Gardul zidit din blocuri de piatra si poarta din lemn masiv completeaza aceasta fantastica casa.

Gard piatra cu poarta lemn Exterior casa acoperis piatra Casa acoperis piatra, seara

Costul estimat de arhitect pentru realizarea acestui proiect, la preturile valabile in Spania, este intre 150.000 si 200.000 de euro, in functie de calitatea materialelor folosite.

Proiect casa

Proiect casa cu acoperis din piatra

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!