Concursul international de arhitectura Wienerberger Brick Award 2018: a inceput etapa de inscriere

in Arhitectura

  • Editia 2018 a Concursului International Wienerberger Brick Award asteapta proiecte de arhitectura din intreaga lume
  • Arhitectii sunt invitati sa inscrie proiecte care pun in valoare produsele ceramice
  • Data limita pana la care se pot face inscrieri: 20 aprilie 2017
Wienerberger Brick Award 2018

Arhitectii din Romania sunt invitati sa se inscrie la editia 2018 a Wienerberger Brick Award, concursul international de arhitectura menit sa puna in lumina, la nivel international, proiectele arhitecturale care folosesc produsele ceramice intr-o maniera exceptionala. In 2018, Wienerberger va organiza a opta editie a acestui concurs bienal. Arhitectii pot inscrie proiecte pana la data de 20 aprilie 2017, prin intermediul aplicatiei online care poate fi consultata aici: www.brickaward.com.

DETALII DESPRE CONCURS

Castigatorul marelui premiu va primi suma de 7.000 Euro, iar castigatorii fiecarei categorii in parte vor obtine premii in valoare de 5.000 Euro.

Pentru editia 2018 a Concursului Wienerberger Brick Award sunt asteptate proiecte din toata lumea.

Categoriile de concurs sunt urmatoarele:

  • Rezidential: locuinte individuale, case duplex cu o arhitectura de calitate inalta, care ofera spatii de locuit confortabile, sanatoase si sustenabile
  • Rezidential urban: blocuri de locuinte, solutii rezidentiale inovatoare in mediul urban, care tin cont de trendurile, schimbarile urbanistice si de noile concepte de locuire
  • Constructii publice: cladiri confortabile, functionale si cu o estetica deosebita, care pot fi:
    • spatii de birouri: cladiri comerciale, birouri si cladiri industriale;
    • spatii publice: in scop educativ, cultural, pentru sanatate sau proiecte de infrastructura
  • Solutii speciale: concepte inovative, utilizarea noilor tehnologii de construire, modalitati inedite de utilizare a materialelor ceramice.

Un juriu va selecta 50 de proiecte din cele inscrise, care vor fi nominalizate pentru Brick Award 2018.

Proiectele inscrise in competitie trebuie sa puna in valoare utilizarea materialelor ceramice, gama de aplicatii fiind foarte diversa - de la blocuri si tigle, la caramizi aparente, panouri si pavaje. Important de subliniat: utilizarea produselor Wienerberger nu este obligatorie pentru proiectele inscrise in competitie.

O atentie suplimentara va fi acordata modului in care proiectele imbina functionalitatea, sustenabilitatea si eficienta energetica. Proiectele inscrise trebuie sa fie finalizate dupa anul 2014, astfel incat acestea sa fie de actualitate.

Toate proiectele nominalizate vor fi publicate in catalogul Brick 18.

Dupa termenul limita pentru inscrieri, 20 aprilie 2017, un juriu format din jurnalisti si critici de arhitectura va selecta 50 de proiecte care vor fi nominalizate pentru Wienerberger Brick Award 2018. Proiectele alese vor fi publicate in "Brick 18", catalogul care insoteste fiecare editie Brick Award. Ulterior, un juriu international format din arhitecti va desemna atat castigatorii celor patru categorii ale concursului, cat si castigatorii marelui premiu.

Ceremonia oficiala si gala de premiere Brick Award vor avea loc la Viena, in primavara anului 2018. Catalogul "Brick 18", care va include cele 50 de proiecte nominalizate, va fi publicat in aceeasi perioada.

Despre Wienerberger

Wienerberger este cel mai mare producator de caramizi (Porotherm, Terca) la nivel mondial si lider de piata pe invelitori ceramice (Koramic, Tondach) in Europa cat si pe pavaje (Semmelrock) in Europa Centrala si de Est. In ceea ce priveste sistemele de tevi (Steinzeug-Keramo tevi ceramice si Pipelife tevi din plastic), compania este unul dintre furnizorii principali din Europa. Cu un numar total de 201 fabrici, Wienerberger a inregistrat o cifra de afaceri de 2,972 milioane Euro si EBITDA operationala de 370 milioane Euro in 2015.

Wienerberger Sisteme de Caramizi este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania. Compania detine patru unitati de productie la nivel local. Trei dintre acestea - fabricile de la Gura Ocnitei - Dambovita, Sibiu si Tritenii de Jos - Cluj - sunt cele mai moderne unitati de acest tip din tara, in timp ce fabrica de la Buzau, achizitionata in aprilie 2016, a intrat intr-un proces de modernizare. www.wienerberger.ro

Persoana de contact:

Nona Beicu

Communication Consultant

OMA VISION

0759 035 041

nona.beicu@omavision.ro

Sursa: Wienerberger

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!