Numeroase tipuri de hidroizolatii, dar care este rolul central al acestora?

in Constructii

VREI SA CASTIGI BANI - INVESTESTE IN MILUCON - LIDER IN HIDROIZOLATII

Sectorul ce vizeaza lucrarile de hidroizolatii a cunoscut o evolutie remarcabila in ultima perioada, atat din punct de vedere al executiei propriu-zise, cat mai ales al materialelor utilizate si tehnologiilor de aplicare specifice.

Tipuri de hidroizolatii

Desigur, printre acestea era si firesc sa se remarce anumite tipuri de materiale care, datorita modului de aplicare, al proprietatilor deosebite de impermeabilizare, rezistentei sporite sau al pretului accesibil, sa fie preferate in lucrarile de hidroizolatii in detrimentul altor tipuri de materiale.

Tipuri si sisteme de hidroizolatii

Hidroizolatii cu membrana bituminoasa

Metoda clasica de impermeabilizare a cladirilor, mai exact a teraselor acestora, ramane cea de efectuare a unor hidroizolatii cu membrana bituminoasa . Asternerea acelui covor negru format din bitum a fost, si probabil va ramane cel putin in viitorul apropiat, principala solutie pentru prevenirea infiltratiilor de apa in structura acoperisurilor, si ulterior in interiorul imobilelor respective.

Realizarea lucrarilor de hidroizolatii cu membrana bituminoasa sunt relativ simple, fiind durabile si extrem de eficiente daca se respecta anumite reguli de baza, ce se aplica totodata in cazul oricarei operatiuni de acest gen, indiferent de tipul materialului ce este utilizat.

Aplicarea membranelor bituminoase se realizeaza prin termosudare (incalzirea suprafetei interioare). Membranele bituminoase sunt accesibile ca si pret, raportul dintre calitatea rezultatelor finale si costurile totale fiind unul avantajos.

Hidroizolatii cu membrana PVC

Din gama celor mai utilizate materiale pentru realizarea lucrarilor de hidroizolatii nu lipsesc membranele PVC, o hidroizolatie PVC fiind recunoscuta in primul rand pentru flexibilitatea specifica ce asigura un montaj rapid si simplu, o aderenta perfecta chiar si in zonele mai dificile, cum ar fi colturile sau elementele specifice acoperisurilor (parafrunzare, aeratoare etc), si nu in ultimul rand, rezistenta impotriva smulgerii, respectiv a intinderii, aspect ce garanteaza o lucrare de calitate, si implicit obtinerea celor mai bune rezultate in materie de durabilitate in timp si prevenirea sau stoparea patrunderii de infiltratii.

Sisteme de hidroizolatii poliuretanice

Sistemele de hidroizolatii poliuretanice fac parte din categoria celor lichide, o metoda revolutionara de sigilare a suprafetelor realizate din beton si nu numai, care se remarca indeosebi prin modalitatea usoara de aplicare, fiind o varianta ideala pentru cei care urmaresc hidroizolarea anumitor suprafete intr-un timp record, fara a face rabat de la calitatea rezultatelor finale.

Aceste tipuri de hidroizolatii se realizeaza cu rasini poliuretanice ce se regasesc in amestec cu alte substante si elemente (izocianati de pilda), pentru obtinerea unor materiale cu proprietati remarcabile de rezistenta, in special impotriva factorilor de mediu. Pelicula obtinuta prin turnarea materialelor poliuretanice este flexibila, asigura o etanseitate perfecta, si acoperirea continua fara rosturi si imbinari a suprafetei vizate.

Sistem industrial termo-hidroizolant cu spuma poliuretanica si poliuree

Sistem spray - Aplicat prin pulverizare:

  • Suport tabla;
  • Aplicare termoizolatie din spuma poliuretanica aplicata prin sprayere in straturi succesive - cu rol de termoizolatie;
  • Aplicare sistem de hidroizolatie minim 2 mm grosime pe baza de poliuree.

Avantaje:

  • Intarire rapida in cateva minute;
  • Aplicare rapida (termo+hidro): aprox: 1.000 mp pe zi;
  • Stabilitate termica ridicata;
  • Elongatie mare si avantajul ca va copia perfect stratul suport;
  • Formeaza o pelicula de protectie continua fara rosturi si imbinari.

Milucon dispune de toate resursele necesare pentru efectuarea unor lucrari la standarde inalte de calitate, si anume: personal calificat, echipamente performante, specifice fiecarei lucrari in parte, si nu in ultimul rand, materiale de top, furnizate de producatori importanti din domeniu cu care compania a stabilit parteneriate de-a lungul activitatii.

Cu stima,

Ing. Robert Milu

0766.419.049

office@milucon.ro

Sursa: Milucon.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!