O casa mica insa plina de farmec si confort - proiect si imagini

de Marcel Buciuman in Proiecte de case

Cu o suprafata interioara de doar 74 de metri patrati, comparabila cu cea a unui apartament de bloc, aceasta mica casa ne-a incantat prin aerul prietenos pe care il degaja fiecare coltisor al sau.

Fatada casa mica lemn

Materialele naturale folosite la construirea si finisarea casei, culorile calde, lumina naturala ce patrunde prin numeroasele ferestre, toate acestea contribuie la crearea unei atmosfere incantatoare.

Casa, cu o arhitectura moderna, este structurata pe un singur nivel.

Cea mai mare parte a spatiilor interioare sunt deschise, mai putin bia si dormitorul cu pat matrimonial, dand astfel senzatia de mai mult spatiu si facilitand familiei petrecerea a cat mai mult timp impreuna.

Bucatarie casa mica Bucatarie casa mica Detaliu living casa mica Dormitor casa mica Dormitor casa mica

Pat dublu lemn masiv, fag

Pat lemn masiv fag Baie casa mica Baie casa mica

Daca se doreste, cu ajutorul unor usi duble frantuzesti, se poate separa o a doua camera, folosita ca birou sau dormitor pentru oaspeti.

Living casa mica Zona relaxare in living

Daca cele 26 de ferestre unifica vizual spatiile interioare cu cele exterioare, terasa din lemn, ce se intinde pe doua laturi ale casei, extinde si fizic spatiul locuibil. Aici proprietarii isi pot savura in liniste cafeaua admirand frumoasa gradina ce le inconjoara casa.

Detalii casa mica Terasa din lemn casa mica Gradina casa mica Alei din piatra naturala

Set pliabil balcon masuta cu 2 scaune lemn masiv

Masuta cu 2 scaune pliabile lemn masiv

Avand o suprafata generoasa, aproape 8.000 de metri patrati, gradina are atat zone decorative cat si unele destinate cultivarii legumelor si pomilor fructiferi sau chiar o mica curte pentru cresterea gainilor.

O buna parte din apa folosita pentru irigarea gradinii este obtinuta acumuland apa de ploaie de pe acoperis si recicland apa gri rezultata in urma activitatilor casnice. Grija pentru mediu nu se opreste insa aici. Casa este incalzita cu ajutorul unei pompe de caldura in timp ce pe acoperis au fost amplasate atat panouri fotovoltaice pentru producerea de eneregie electrica cat si panouri solare pentru incalzirea apei menajere.

In mijlocul zonei de zi, o soba-semineu din fonta functionand pe lemne are in special rol decorativ, aducand insa un aport si la incalzirea casei.

Soba-semineu casa mica

Soba tip semineu integral din fonta cu pereti dubli

Soba tip semineu din fonta

Click pentru detalii! si pret!

Vazand interiorul acestei mici case precum si gradina ce o inconjoara, nu ne mira convingerea si entuziasmul norocosilor proprietari atunci cand exclama fericiti ca "aceasta casa este o casa pentru tot restul vietii!".

Proiect casa mica - vedere frontala Proiect casa mica - sectiune Proiect casa mica - plan casa

Locatia: Oregon, SUA

Anul constructiei: 2012

Proprietari: Julie Hulme si Rob Handy

Arhitect: Nir Pearlson Architect

Constructor: Six Degrees Construction

Foto: Michael Dean Photography

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!