Caramida aparenta, o modalitate simpla pentru o amenajare eleganta

in Decoratiuni

Cei care cauta o schimbare radicala a atmosferei intr-o incapere (rezidentiala sau comerciala) sau a unei fatade de cladire pot apela fara rezerve la diferitele tipuri de caramida aparenta. Acestea au de obicei culori calde, relaxante si primitoare, fiind totodata deosebit de rezistente. Sa nu uitam ca acest tip de material este folosit de mii de ani in constructia caselor sau la decorarea lor.

Caramida aparenta: dimensiuni si efecte vizuale

Caramida aparenta este realizata din mai multe tipuri de piatra naturala: travertin, marmura sau sandstone, la care se adauga acea caramida traditionala pe care toata lumea o cunoaste, folosita inca la constructia caselor peste tot in lume. In cazul caramizii aparente (decorative) cu aspect traditional dar utilizata in amenajarile moderne, dimensiunea bucatilor difera: latimea - 8 cm, lungimea - 18 cm. Dinamismul aspectului final al amenajarilor sau, dimpotriva, echilibrul lor se bazeaza pe aceste dimensiuni ale bucatilor de caramida. Unele au aceleasi dimensiuni: lungime, grosime si latime, altele au lungimile variabile, restul dimensiunilor pastrandu-se constante. Aceste lungimi libere (LL) ale caramizilor creeaza o structura mai dinamica, cu "miscari" interioare mai ample, in timp ce dimensiunile egale sustin structuri mai asezate, mai clasice. Ambele efecte sunt la fel de spectaculoase, in functie de accentul pe care fiecare vrea sa il confere spatiului amenajat.

Efectul rezultat din "liniile" aparute in urma montarii acestor caramizi este dublat de textura diferita a acestora. Astfel, avem caramizi buciardate (margini drepte), precum travertinul Airon, antichizate (margini rotunjite), ca sandstone-ul si marmura. Oferta este completa: si asprime, si finete. Travertinul Airon Antique sau Airon Buciardat sustin o atmosfera mai dura, si folosite mai mult pentru exterior (vezi terase acoperite sau semiacoperite, fatade), caramida aparenta Rainbow Fileti Antique sau in Red Fileti Antique prezentand un aspect mai nisipos, in timp ce marmura Thassos Fileti Antique impresioneaza printr-o delicatete matuita.

Caramida aparenta - Travertin Airon Buceardat

Foto: Travertin Airon Buceardat

Caramida aparenta Sandstone Rainbow Fileti Antique

Foto: Sandstone Rainbow Fileti Antique

Caramida Aparenta Traditionala Deco Brick

Foto: Caramida Aparenta Traditionala Deco Brick

Caramida Aparenta Marmura Thassos Fileti Antique

Foto: Caramida Aparenta Marmura Thassos Fileti Antique

Caramida aparenta - intrebuintari

Aceasta gama diversa de finisaje si culori recomanda folosirea caramizilor aparente pentru o multitudine de cazuri: living, baie, bucatarie, dormitor, cafenea, restaurant, birouri, spatii comerciale etc. In exterior caramida aparenta se poate utiliza la placarea fatadelor, a soclurilor, gardurilor etc. Forta expresiva a acestor pietre decorative se potriveste perfect si la placarea semineelor sau la realizarea diferitelor chenare decorative pentru ferestre si usi. Desi nu recomandam placarea integrala a unei incaperi cu un singur tip de caramida aparenta, putand astfel sa rezulte o atmosfera monotona, nici nu respingem aceasta abordare, cu precautia ca totul va depinde in acest caz de restul ambientului: mobilier, pardoseala, decoratiuni diferite. Cel mai frecvent, caramida aparenta se utilizeaza la placarea unui perete, maximum doi. Aceasta abordare va face ca incaperea sa para mai spatioasa si mai dinamica. Este acelasi rezultat obtinut ca un cazul placarii unui perete cu mozaic.

Caramida Aparenta Sandstone Red Fileti Antique

Foto: Caramida Aparenta Sandstone Red Fileti Antique

Caramida Aparenta Travertin Airon Antique

Foto: Caramida Aparenta Travertin Airon Antique

Cum se monteaza caramida aparenta

Cand se monteaza pe rigips, este necesara folosirea unei plase de tip rabit. Daca montajul se face pana la o inaltime de 3 metri, placarea se efectueaza direct pe termosistem. Pentru montaje la inaltimi de peste 3 metri, avem nevoie de plase tip Buzau. In ambele cazuri se recomanda adezivul Weber.Set Stone. Indiferent de inaltimea la care se fixeaza caramida aparenta, acest proces este foarte simplu de realizat. Nu uitati de impermeabilizare: orice piatra naturala are nevoie de asa ceva la perioade regulate. Dupa montaj, piatra se curata in profunzime prin decapare (de exemplu cu LTP Grimex).

Caramida aparenta reprezinta asadar una dintre cele mai simple modalitati de a schimba complet infatisarea unui spatiu si de a-l transforma intr-un loc elegant si relaxant.

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!