Casa ecologica solara cu acoperis din paie si pereti din lut

de Marcel Buciuman in Case ecologice

Casele ecologice solare sunt constructii cu influente minimale asupra mediului, proiectate astfel inca sa poata capta si inmagazina energia solara pentru a fi distribuita apoi in spatiul de locuit.

Pentru aceasta este necesara o planificare laborioasa, in care sa se tina cont de configuratia terenului, orientarea casei, arhitectura si materialele de constructie folosite.

O astfel de casa au construit in cadrul unui workshop, alaturi de casa in care locuiau, Karen si Flemming Abrahamsson, un cuplu danez preocupat de arhitectura si constructiile ecologice.

Fatada casa ecologica solara

Casa are o arhitectura contrastanta. Astfel, partea dinspre sud ne dezvaluie o fatada moderna din sticla in timp ce restul casei are aspectul unei case rurale traditionale, cu acoperisul din paie si peretii din piatra si lut.

Paiele, piatra si lutul sunt materiale naturale, ieftine si bune izolatoare termice. In plus, lutul are si foarte bune proprietati de absorbtie si inmagazinare a caldurii solare.

Fatada casa ecologica solara Fatada casa ecologica solara Detaliu casa ecologica acoperis paie

Set mobilier gradina modern, lemn masiv

mobiler de gradina lemn masiv Detaliu casa ecologica acoperis paie

La interior, lemnul, piatra, peretii varuiti si mobilierul modelat din lut creaza o atmosfera calda, primitoare si sanatoasa, completata si cu o mica gradina interioara.

Dormitor casa ecologica Detalii dormitor casa ecologica

Pat dublu lemn masiv, fag

Pat lemn masiv fag Detalii casa ecologica Detalii interior casa ecologica Decor casa ecologica Baie casa ecologica Masa casa ecologica Masa casa ecologica Detali masa casa ecologica Bucatarie casa ecologica Gradina interioara casa ecologica Gradina interioara casa ecologica Gradina interioara

O soba pe lemne, avand atasata si o bancuta zidita din lut, completeaza necesarul de caldura al casei in zilele reci si innorate.

Soba cu bancuta Soba cu bancuta casa ecologica Soba cu bancuta din lut

Odata casuta finalizata, cei doi soti s-au simtit atat de bine aici incat au inceput sa o foloseasca tot mai frecvent. Iar oaspetii care raman peste noapte sunt la fel incantati de posibilitatea de a innopta aici.

Foto: Kira Brandt

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!