Usi glisante

Casuta ecologica pe care un profesor pensionar si-a construit-o singur cu mai putin de 1.000 de lei

de Marcel Buciuman in Case ecologice

Dupa ce a iesit la pensie, Michael Buck, un fost profesor de arte din Oxfordshire, Anglia, s-a decis sa demonstreze ca nu este necesar sa platesti toata viata rate la banca pentru a avea o locuinta. Si, credem ca a si reusit, daca tinem cont ca a cheltuit doar 150 de lire, deci mai putin de 1.000 de lei, pentru construirea acestei casute.

Casuta ecologica ieftina

Desigur, pentru a reusi acest lucru a avut nevoie de o buna organizare, rabdare si multa munca.

Dupa ce a schitat casa pe spatele unui plic, Buck a petrecut mai bine de doi ani pentru a strange materialele necesare. Aproape toate materialele sunt naturale sau reciclate.

Astfel, fundatia este din piatra, peretii din lut si paie iar acoperisul din paie, toate adunate din imprejurimile casei. Sticla ferestrelor a fost recuperata de la un camion casat iar pardoseala de la barca lasata in paragina de un vecin.

Mai mult, la construirea casei Buck nu a folosit niciun fel de scule electrice ci doar unelte traditionale. Cea mai mare parte a lucrarilor a efectuat-o singur, la unele etape avand insa si sprijinul unor voluntari.

Construire casuta ecologica Construire casuta ecologica Construire casuta ecologica Construire casuta ecologica Construire casuta ecologica

Casa nu este racordata la utilitati, dar in apropiera sa curge un parau cu apa proaspata. De asemenea, Buck a mai construit in gradina casei, din aceleasi materiale, si o toaleta ecologica dar si un cotet pentru gaini.

Toaleta casuta ecologica Cotet gaini casuta ecologica Izvor casuta ecologica

Incalzirea casei se face cu ajutorul unei sobe cu lemne, alimentata din stiva aranjata artistic.

Stiva lemne casuta ecologica

De altfel, si formele fluide ale peretilor modelati din lut au fost un prilej pentru Buck de a-si exprima spiritul artistic.

Casuta ecologica ieftina

Locuinta are o singura incapere, cu zona de gatit si luat masa intr-o parte iar zona de relaxare si soba in partea opusa. Spatiul pentru dormit consta intr-o saltea dubla amplasata pe o platforma construita deasupra sobei. Pentru mai mult confort termic acoperisul a fost izolat cu lana de oaie.

Casuta ecologica ieftina

Daca casuta prezentata vi se pare modesta pentru nevoile unei familii moderne si cu copii, e bine de stiut ca in lume exista destule case din lut mult mai sofisticate, extinse chiar si pe 3 niveluri si a caror valoare de piata depaseste chiar si un milion de euro.

Noi speram insa ca aceasta pitoreasca casa va fi o sursa de inspiratie pentru aceia care considera ca detinerea unei case este un obiectiv imposibil de atins.

Casuta ecologica ieftina

Foto: Michael Buck, John Lawrence

Sursa: CaseSiGradini.ro

Comentariile vor fi moderate. Nu vor fi publicate comentariile cu continut publicitar, cele care contin injurii, jigniri sau un limbaj licentios. Va multumim!

*Daca ai cont pe site si te autentifici, numele si adresa de email nu mai trebuiesc completate

Comentarii (5)

 • constantin (23 Oct 2016 , ora 21:34)

  Casa este intr-adevar rustica, odihnitoare si plina de farmec. Cu pretul insa este discutabil, chiar asa simpla cum e. A existat terenul, avizul de construire si cu siguranta unele ajutoare din partea celor dragi. Oricum e frumoasa si modelul merita incercat, acolo unde este si un izvor, piatra, lemne..si poate un stalp cu 230V, daca e posibil, daca nu, panou solar, etc.

 • calin (20 Sep 2016 , ora 22:12)

  o mare vrajeala cit toata casa. numai ca sa muti, sa aduci cheresteaua si pamintul te costa dublu sau mai mult

 • Cornel (19 Sep 2016 , ora 17:00)

  Lucian, poate ca au fost mai mult de 1000 de lei, dar crede-ma ca se poate construi o astfel de casa cu bani foarte putini. Desigur, e nevoie de rabdare si munca. Daca transpui si timpul in bani ajungi la sume imense, dar se presupune ca un pensionar are timp.

 • Lucian (19 Sep 2016 , ora 13:42)

  Superba, Cei 1000 lei cred ca i-a folosit pentru zugravit interior, nu? Cat au costat rabdarea, strangerea si transportul materialelor sau salteaua dubla? Acestia nu sunt bani. Hai sa fim seriosi , cat de multe materiale reciclabile ar fi folosit, tot ii trebuiau cuie , sarma, alte elemente de prindere, rame de geam, scandura de astereala si altele, care fiecare din ele costa in jur de 1000lei,. Casuta nu este modesta, este o casuta normala , ecologica,care a mai fost prezentata pe alte site-uri, si daca se apuca cineva sa o faca, sigur, si precis nu reuseste. incercati alte povesti de adormit copii.

 • Ema (1 Sep 2016 , ora 16:33)

  Foarte draguta casuta asta, imi aminteste de casele vazute in Delta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare Case lemn
Producator dale pavaj, piatra decorativa

Piscine si saune

Articole recomandate

Produse din magazin

Galerie de imagini

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!